כשאשרף אלשייך מזמין לממלכת המטבחים שלו בבית נקובה, הוא דואג לכרכרות BMW חדישות שיובילו ליעד. בארבע בדיוק התייצבה הכרכרה שלנו, מוכנה לקחתנו ליעד, פינת עין חמד בואכה אבו גוש.
ארט אין, כבר 20 שנים הם מייצרים מטבחים, בעסק משפחתי הכולל מפעל שיש, מפעל לייצור ארונות ומפעל לייצור מטבחים, שבחזיתו אולם התצוגה רחב הידיים. הכל עומד על אדמות המשפחה, מה שאומר שהם מתנהלים ללא שכר דירה, מה שמתורגם מיידית לצרכנים מרוויחים, כן, אפשר להוריד מחירים משמעותית. באולם התצוגה מעמידה החברה שתי מעצבות לייעץ למזמינים, כמו כן ניתן לרכוש ציוד משלים, אביזרים.
הכל מתוכנן לפרטי פרטים עם הלקוח בביתו, מתאימים ארונות לחלום העיצוב של המזמין, בדיוק מירבי, בהתאם לעומק הכיס. מסילות ואיבזור מהטובים שיש. בארט אין כל כך מאמינים במוצר, ולכן על ה-כל ניתנת אחריות ל-7 שנים.
הסיור השאיר אותנו בדילמה מה לבחור, לא היכן להזמין, זה כבר ברור לנו לגמרי. יש בתצוגה מטבחים לכל כיס וטעם, הכל עשוי מהחומרים החדישים המצויים בתעשייה. כאורחים, זכינו לסיור בפס הייצור אגב, היה מרשים לא פחות מהתצוגה שבחזית, במיכון החדיש ובסדר המופתי ששרר שם.
בהשפעת הביקור נפנק אתכם היום במרק ארוחה, בנזיד חורפי חם, שהתיבול שלו בהשראת המטבח הערבי.
חצי ק"ג עוף טחון
גזר קטן מגורר דק
3 כפות בצל מטוגן
חצי בצל חי מגורר דק
כפית תבלין לקובה
ביצה
2 כפות פירורי לחם
כף עלי פטרוזיליה קצוצים
שן שום כתושה
לערבב לעיסה אחידה, ליצור עיגולים קטנים להניח על נייר אפיה, לשמור שעה בקירור.
לקטום ראשים מחופן שעועית ירוקה דקה, חופן שעועית צהובה דקה, לרסק מעליהן גס עגבנייה גדולה, לצקת כף שמן זית, קצת מלח קצת פלפל שחור וטיפונת סוכר, לאפות חצי שעה בחום בינוני. לשמור בצד.
לטגן בשתי כפות שמן זית, את הקציצות מהמקרר עם בצל קצוץ דק, קוביות מגמבה גדולה, שתי עגבניות מרוסקות ושן שום. כשמזהיב, להוסיף כפית שטוחה הל, כפית קינמון, כף כורכום, 4 כפות עדשים כתומות מבוררות ושטופות. להוסיף 7 כוסות מים, מלח פלפל, כף פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, חצי כפית פלפל אנגלי טחון. כשרותח, להכניס פנימה את השעועית האפויה. להביא לרתיחה, להנמיך להבה, לכסות חלקית, לבשל 40 דקות.
לטעום, לתקן תיבול, אפשר להגיש עם עלי פטרוזיליה קצוצים וזילוף שמן זית מעל, פלפלים חריפים וצנוניות טריות ליד. סחה, שיהיה לכם בתיאבון!