יצא שדנו ארוכות בסוגיה והגענו למסקנה שכל יום שאוהבים הוא חג לאהבה. אבל, עם שני תאריכים רשמיים, ט"ו באב מהצד העברי של לוח השנה, ומחצית פברואר מהצד של הולנטיינס, הם תאריכים טובים בהם ראוי שנקדיש רשומה אוהבת לאוהבים.
קבלו טייק 2, במהדורה החורפית של האהבה שלנו:
נפרגן גם טייק 3
טארט שוקולד מי זהר
מכינים בצק פריך בשיטה הקלאסית
מקרימים במיקסר עם וו גיטרה
גרם חמאה 200
גרם אבקת סוכר75
גרם אבקת שקדים75
ביצה
גרם קמח לבן מנופה 300
את הבצק משטחים, עוטפים בניילון ומצננים היטב.
לאחר שהבצק נח במקרר מרדדים אותו לתוך תבנית פאי קוטר 20, אופים אפייה מלאה מַקְדימה
מלית לטארט
200גרם שמנת מתוקה
גרם שוקולד מריר150
מעט מי זהר
מרתיחים שמנת יוצקים על השוקולד, נותנים לעמוד 2 דקות, מתבלים במי זהר ויוצרים גנאש
יוצקים הגנאש אל תוך הקלתית האפויה שהתקררה, מישרים, מקפיאים שעתיים. לפני ההגשה מקשטים בלבבות שוקולד, בפרחים, בשוקולד מגורר בשוליים, במניפות פרי או בזילוף קצפת. כמובן שאפשר כמות שהוא.
מוס שוקולד ושערות קרמל
ממסים על בן מרי 200 גרם שוקולד מריר עם 2 כפות חמאה
מפרידים 2 ביצים, את החלמונים מוסיפים לשוקולד, מערבבים היטב למסה אחידה. את החלבונים מקציפים עם 2 כפות סוכר לקצף יציב ומקפלים פנימה.
מקציפים מיכל שמנת מתוקה, מקפלים אל תוך תערובת השוקולד, מערבבים לקרם חלק, מזלפים לכוסות מרטיני, מקררים היטב.
ממסים סוכר לקרמל, מרפדים משטח עבודה בנייר אפיה, לוקחים בכף עץ מהקרמל המוכן, מזלפים הלוך ושוב מעל ידית של כף עץ נוצרות שערות סוכר שזוף יפהפיות ודקות. מקשטים את המוס רגע לפני ההגשה בקרמל למראה יוקרתי מעניין וטעים.
,נגיד שאתם עמוסים, נגיד שאין זמן ויכולת לחגיגות ענק, לכו על מתכון פשוט, שאמנם מתחיל יום לפני אבל את העיקר העבודה יעשו המקרר והמיקסר. אתם מצטיידים מראש בשמנת שוקולד שמפניה נרות ועיטורים. הנה, סידרתם מחווה מתוקה ואוהבת, טעימה ומיוחדת, בדיוק כמו שתראו למטה
קרם שוקולד מוקצף
מרתיחים 600 גרם שמנת מתוקה.מערבבים עם 320 גרם שוקולד לבן מערבבים היטב לקרם חלק ומקררים 24 שעות.
למחרת מקציפים לקצף יציב מוסיפים טעם שאוהבים(גרידת תפוז, מי ורדים, מחית פיסטוק, קפה, קרמל, פירורי עוגיות, אגוזים קלויים ועוד ועוד) מזלפים לתוך. לתוך מה אתם שואלים? או, טוב ששאלתם! אפשר לקונכיות בצק אפויות, אפשר על עוגיית שוקולד, אפשר לקערית שוקולד מוכנה, אפשר לתוך מרנג ואפשר לתוך כוסית קטנה יפה. תוסיפו מעל טראפלס, מקלות שוקולד, ביצי הפתעה, אם אתם בעד הגדלת החוויה השוקולדית
עם פרי טרי, עיטורי לבבות מעל או לצד, תוכלו ליצור מראה מהודר. עכשיו הזמן לצלחת יפה, שתי כפיות, הרבה נרות דולקים ושמפניה, זה כל מה שצריך ליד.
לפני שניפרד
אצלנו יש חיבה מיוחדת לפיקנטי ולמלוח, חשבנו שאייטם אחד קליל מהזן הזה, חייב להיות פה, בחרנו בזה הכולל בעיקר רשימת קנייה שעליכם להרכיב לכדי מעדן שובה חיך ולב.
אל תוך צנצנת נקייה מכניסים לסירוגין קוביות גבינה מסוגים שונים, כמה זיתים, קצת עשבי תיבול, פלפלוני שיפקה ועגבניות שרי. יוצקים שמן זית שיכסה הכל. נותנים לעמוד לפחות יממה בצל. שתי ושלוש יממות זה בונוס שראוי למחשבה.
שולחן ערוך עם מפה משובצת כפרית, צרור פרחים ריחני ושמח, לחם משובח, תשקיעו בכזה עם קראסט שמנגן טעים, שני גביעי יין צוננים עם בעבוע שידגדג באף, תותים שוקולד לקינוח, אהוב או אהובה לצידכם.
זהו, עד שניפגש פה שוב.
לסגולה: יפתנו, ראינו בשמחה את הסיבוב הקצר ברחובות העיר הגדולה. עשה טוב לראות את הצעד הנוסף בדרכך לשגרה טובה.
אוהבים מאד.