כולנו כבר בתוך שגרת עבודה לימודים. הזריזים כבר משווקים לנו סופגניות חלוץ, העלים מצהיבים, שמי הערב נצבעים בדרמטיות וזה הסימן שלנו לחלוק אתכם מעדנים מהירים טעימים.
בחרנו באלה שלהכנתם נדרש זמן קצר, שטעמיהם אהובים על בני כל הגילאים, תקצרו מחמאות רבות כשתגישו אותם. כולם טובים לארוחות לבני הבית ומצוינים לאירוח.
המתכון מצריך 2 תפוחי אדמה גדולים ובטטה אחת אפויים ב220 מעלות על קליפתם, כשעה עד לריכוך.
מקלפים את הצלויים, מועכים לפירה במזלג, מערבבים עם כף שטוחה חרדל דיז'ון, כפית שמן אגוזים, חלמון, כף אבקת פירה, 3 כפות פירורי גבינת פטה, 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק, מלח, פלפל וחצי כפית בהרט לעיסה אחידה. מניחים בצד.
בקולפן או במנדולינה, קולפים 2 זוקיני שטופים היטב ולא מקולפים,לאורכם, לייצר פסים ארוכים עם שוליים כהים(קליפתם), מברישים בשמן זית בוזקים מלח ופלפל, מפזרים מעל קצת טימין יבש ולתנור, 6 דקות בחום גבוה. מצמד גזרים גדולים, סגולים אדומים או כתומים יוצרים גם פסי אורך דקים אותם טובלים במי מלח רותחים לשתי דקות. מסננים.
חבילת פילו מופשרת לילה במקרר, ממנה תיקחו 4 עלים, תניחו אחד על גבי השני, כשאתם מרססים מעט שמן בין השכבות, תחתכו בסכין חדה לריבועים 8X8.
את הריבועים מסדרים בתבנית שקעים מרוססת שמן. מהדקים לתחתית לדפנות, מרססים את הפילו גם בשוליו. מניחים כף פירה גדושה בתחתיתו של כל אחד, שמים פרוסת קישוא וגזר אחד על השני, מגלגלים סביב עצמם לשבלול, תוקעים במרכז הפירה, עומד ככה שהפיתולים הצבעוניים ייראו. כשכולם משובללים והתפרחת הדו צבעית בולטת ככותרת מכניסים לאפיה בתנור בחום בינוני גבוה עד שהפילו משחים. מגישים פושר. הגישו עם סלט ירוק עשוי גרגיר נחלים, נענע, עלי פטרוזיליה, עלי בזיליקום צעירים שלמים ונבטי חמנייה עליו תניחו עגבניות תמר חצויות מוברשות שמן זית, צלויות 45 דקות בחום גבוה. בחלוף 45 דקות, כתשו שום, ערבבו עם מלח ופלפל, הוסיפו קליפת לימון מגוררת, הברישו מהתערובת כל עגבנייה, צלו לעוד 10 דקות. סדרו בין הירוק את הצלויות. צקו מעל הכל מנוזלי הצלייה של העגבניות.
מאפה גבינות במיה קשיו
הפשירו לילה במקרר חבילת בצק עלים שמרים.
הצטיידו בסלסלת במיה טורקית, 200 גרם גבינת גרויר, 50 גרם גבינת צ'דר אדומה, 50 גרם צ'דר עיזים, 100 גרם קשיו, 2 כפות תבלין טוסקני.
את השמרים שהפשיר פתחו לרווחה, וסדרו ממנו שני מלבנים.
על כל מלבן הניחו מחצית מכמות הגבינות מגוררות, עליהן סדרו פרוסות במיה שטופות מיובשות וקשיו שלמים. פדרו בתבלין הטוסקני, הכניסו לתנור חם 190 מעלות.
מיד עם ההוצאה מהתנור, זלפו מעט שמן זית, תבלו בפלפל שחור ומלח גס. הגישו חם.
כדורי בשר ברוטב אדום
מנה ממכרת, אהובה על גדולים וקטנים. מנה המחבקת באהבה פסטות אורז ופירה, מנה מצוינת עם סלט ירוק ולחם לרוטב.
600 גרם תערובת בשרים טחונה.
לערבב לתוך הבשר: חצי קבנוס קטן עם שום או עם פפריקה, קצוץ לפיסות קטנטנות, רבע כף עלי רוזמרין קצוצים דק דק דק, הכי דק. 2 כפות עלי טימין, שתי שיני שום שלמות שטוגנו בשמן עד להזהבה ונכתשו דק. רבע כפית אס אל חנות, רבע כפית תבלין טוסקני, רבע כפית פלפל שחור גרוס, רבע כפית קינמון טרי וחצי כפית סודה לשתיה.
ליצור כדורים קטנים על מגש, למרוח בשמן זית, לקרר שעתיים במקרר.
בסיר רחב לבשל כוס פולפה עגבניות, עם כוס ציר מרק(גזר בצל שום קולרבי ולפת שורש סלרי שורשי פטרוזיליה, שלושה ענפי טימין, עלי פטרוזיליה ושמיר סלרי אמריקאי ופלפל אנגלי לשעתיים), כשרותח, להכניס פנימה את כדורי הבשר המצוננים לבשל חצי שעה בסיר מכוסה. להסיר מכסה, לבשל עוד רבע שעה על להבה בינונית. לטעום, לתקן תיבול ולהגיש.
מנדייטים-קינוח שוקולדי מפנק
להמס 200 גרם מטבעות מריר איכותי במיקרו, לערבב למשחה חלקה, להוסיף פנימה 50 גרם מטבעות שוקולד חלב קטנות לערבב להמסה, שימו לב שבתהליך הערבוב השוקולד יתחיל להבהיק. מזלטוב, הרגע עשיתם טמפרור קלי קלות בטכניקה של הזרעה.
כשהמסה חלקה ומבהיקה, לחלק לשניים, לחציה האחד להוסיף קמצוצי הל קינמון וציפורן, לשני, להוסיף רבע כפית וניל. אגב, אפשר פירורי ביסקוויט וחמוציות, אפשר קוקוס קלוי ורגיל, אפשר תערובות אגוזים למעשה מדובר במבחר אינסופי.
חצי מהמסה לנטף על נייר שעווה בכפית, לעיגולים, לזרות למעלה פניני קרמל וקוביות קטנטנות של פירות יבשים.
חצי מהמסה לצקת לתבניות סיליקון, לצנן שעתיים לפחות לפני ההגשה. לסדר יפה על מגש, להגיש לשמחת כו-לם.