…ממוצאי יום כיפור מתנגנת לנו המנגינה המלווה את המילים: פטיש מסמר ניקח מהר, סוכה לבנות, בנים בנות…
שבעת ימים אומרת המצווה, בעזרת החזאים עם סיוע מעל, יהיה לנו חג נפלא, שמיד בעקבותיו "מוריד הגשם" יעשה את שלו. אנחנו מתים על סוכות, חג ירוק שקרוב לטבע ולאדמה. חג שמח, טעון זכרונות ילדות של ימים ארוכים המוקדשים לקישוטי הסוכה אצל סבתא וסבא.
לכבודו הכנו מגש טעים לאירוח עם צלעות טלה מוברשות סילאן ורוטב סויה, עמוס ירקות, מקושט ברימון ונבטים.
לצלעות טלה בחרנו בקטנות ללא העצם שהקצב שלנו בביתן אהרן מכין עבורנו. הברשנו בסילאן נטול סוכר ובסויה מופחתת נתרן, זרינו מעל פלפל שחור וגם קמצוץ שום גבישי, ניטפנו שלוש טיפות שמן זית סידרנו בתבנית צלייה, מכוסה בניילון בתחתית המקרר. מנוחה לשעתיים. הוצאנו מהמקרר חצי שעה לפני הצליה, שיגיעו לחום חדר ואת כולן צלינו דקותיים מכל צד על מחבת פסים אבן, עם מעט בהרט.
חישבנו שתיים שלוש צלעות לאדם, יען כי השולחן היה גדוש אפשרויות כפי שמיד תראו.
לתוספת ראשונה שטפנו תפוחי אדמה מזן ראטה על קליפתם, בישלנו 8 דקות במים רותחים עם מעט אבקת מרק. שלינו הרותחין היישר לתבנית אפיה שרופדה מלח גס ועליו נייר אפיה, הכנסנוהם מוברשי שמן לצלייה של רבע שעה על 220 מעלות. בדקנו שעשויים והפעלנו גריל לכמה דקות, לחריכה.
הוצאנו וחצינו לאורך, תיבלנו בשמן זית ומלח.
למנה הבשרית הנוספת טיגנו בשמן חם 4 שניצלים גדולים ומשוטחים, שטבלנו בקמח, ביצה ופירורי פנקו עם שקדים. כשהזהיבו, הוצאנו והמלחנו קלות. קיררנו מעט וחתכנו לרצועות.
הכנו בסיס רחב בצלחת ג'מבו מרצועות חסה, שעליו שלל ירקות חתוכים וסידרנו במרכז הצלחת, מעל הכל תלולית של שניצלים .
עכשיו התפנינו לויניגרט: חצי כוס מיץ תפוזים, 4 כפות שמן, כף חרדל, כף סילאן לא ממותק, חצי שן שום כתושה, כף עלי פטרוזיליה קצוצים דק ושתי רצועות פלפל ירוק בהיר צלויות עם חצי שיפקה קטנה וכבושה ללא הגרעינים.
ערבבנו למחית אחידה. טעמנו תיקנו תיבול ושפכנו מעל השניצלים. רק מעט, לא הטבענו. בשביל השיק עיטרנו לפני ההגשה בפרוסות בצל ירוק שהושרו חצי שעה לפני במי קרח. מלח גס מעל וגם פלפל שחור השלימו את המנה.
בשם הגיוון הכנו כרובית שלמה צלויה: השרינו חצי שעה עם הראש מטה במי מלח. מרחנו עיסינו בשמן זית חרדל וטיפת דבש, אפינו עטופה 20 דקות בתנור חם ועוד 10 דקות גלויה.
בהיותנו בשוונג, הכנו גם מרק קטן כתום וטעים אותו הגשנו בספלונים. לבשל 3 גזרים חצי כוס עדשים כתומות, חצי בטטה לריכוך, לרסק עם קופסת חלב קוקוס, לתבל באניס צ'ילי מלח ופלפל. להגיש קר או פושר.
בזריזות הונח על השולחן מטבל אפונה נענע העשוי משקית אפונה זערורית מופשרת, חופן עלי נענע ללא גבעולים 3 כפות שמן זית וחצי שן שום, שערבבנו היטב למחית חלקה והוספנו חלב אורז לרמת סמיכות של טחינה. מלח פלפל לפי הטעם, טעים וירוק שהגשנו עם פיתות קלויות לצד.
במוד של טעים הכנו סלט מחבילת עלי סלנובה עם קוביות סלק צלויות(שלושה בינוניים על מצע מלח גס עם הקליפה ל220 מעלות לצנן, לקלף לחתוך) ופולי סויה מצופי ווסאבי אותו קישטנו בפילטים של תפוז ותיבלנו בסויה מופחתת נתרן ושמן שומשום עם ג'ינג'ר טרי מגורר עדין.
את הפורטובלו בישלנו בחמאה ויין לבן עם סויה ומייפל אמיתי. הגשנו עם עירית ופטרוזיליה קצוצות דק. לקינוח בחרנו להגיש קערה עם פירות טריים בקערה גדולה עם תה מרווה ותמרים. על השולחן עם ולצד המנות, בחרנו ביינות מיקבי בנימינה שאותם אנחנו מחבבים והם מצידם מספקים לנו רגעי נחת לא מעטים. לחיים, לשמחות!
מאחלים לכל החוגגים, בני כל הדתות, שקט ושלווה, חגים ומועדים לששון ולשמחה, בילוי נעים באשר תהיו. מאד נשמח לראות בחול המועד ואחריו, חופים ואתרים נקיים ושמורים להנאת כולנו. בלילה בראשון קבלו המלצה להצטייד במצלמה ולכוון לירח, תופעה ייחודית צפויה של ירח אדום וגדול.
הנאה שלמה לכולכם