זו אמנם המפסקת שלנו, אבל עשו חופש להכין אותה במלואה או בחלקים, לפי העניין והצורך. בכלל, אם תדפדפו בבלוג בין הרשומות תוכלו להרכיב לכם מנות נהדרות לכל רגע. רגע לפני הארוחה אנו רוצים להודות לאלפים הרבים שהשתתפו בארוחת החג, ששאלו שצילמו וששיתפו. תודה מיוחדת שלוחה לעפרה קיוי חברתנו המוכשרת שהשתתפה בארוחת החג.
מתחילים, בלי הרבה שהיות:
מרק
6 מנות
8 כוסות מים
גרון הודו
2 ענפי טימין
בצל יבש שטוף היטב ולא מקולף
2 גזרים
2 גבעולי סלרי אמריקאי
שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
5 גרגירי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
2 שיני שום
חצי כף סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
צרור שמיר פטרוזיליה וסלרי עלים
אופן ההכנה:
בתחתית הסיר עושים קרמל מהסוכר ומעט מים עד שיתקבל גוון ענברי עמוק. זהירות, לא להגיע לחום כהה מר.
מוסיפים הכל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעתיים על להבה נמוכה. מכניסים את העשבים ומבשלים מכוסה עוד חצי שעה. מתקנים תיבול. מסננים פעמיים, במסננת פעורת חורים ואחר כך בצפופה, מצננים ללילה. למחרת מסירים שכבת שומן.
להגשה: חותכים ז'וליינים דקים וארוכים משלושה גזרים ושלושה שורשי פטרוזיליה שטופים ונקיים, מחממים את המרק לרתיחה ומכניסים ל-4 דקות. מכבים.
בינתיים, מכינים בלילה מחצי כוס קמח, רבע כפית כורכום מלח כמהין ופלפל שחור לפי הטעם, מוסיפים ביצה אחת כפית אבקת אפיה ומעט שמנת קלה לבישול, או חלב סויה.
מכינים גם רצועות דקות משלושה עלי קייל גדולים, מרפדים בסרטי הקייל, תחתיות של כוסות אספרסו חד פעמיות מקרטון לא פלסטיק, שרוססו קלות בשמן. ביניהן מפזרים מעט עדשים חומות מבושלות. על הכל יוצקים את בלילת הבצק לשליש גובה.
שמים במיקרו בעוצמה גבוהה 30 שניות ואם יש צורך לעוד 10. העיסה תעלה תתפח ותתגבש, תיפרד מהדפנות. מצננים קלות, פורסים לכל צלחת 3 עיגולים בעובי הרצוי, מניחים מעל המרק עם ה"אטריות".
למנה העיקרית תגישו צלי עוף כשלצידו פתיתים ואטריות, שמיניות תפוח צלויות עם שני בצלים ומקלוני שעועית ירוקה מוקפצים.
עוף- כרעיים כמספר הסועדים, סיר גדול שיכיל ותבנית גם.
למלא חצי מגובהו של הסיר במים, להרתיח עם פפריקה גרוסה חצי כוס תרכיז תפוחים מגיע בבקבוק מתוצרת סיידר הגליל, כפית גדושה פלפל אנגלי טחון, כפית עלי דפנה טחונים, רבע כפית הל ו רבע כפית קינמון, מלח ופלפל שחור לפי טעמכם. אנחנו בעד מעט ומי שצריך יתכבד ויוסיף. לפני צום לא כדאי להרבות בחריף מתובל מתוק או מלוח. מומלץ להישאר מתון.
לתוך היורה הרותחת אתם מניחים את הכרעיים ל20 ד' בדיוק. בינתיים חממו בבקשה תנור ל180 מעלות.
רפדו תבניתבנייר אפייה וגם ברבעי בצלים משני צבעים אדומים ולבנים, מעל הבצלים זרו מעט פפריקה ו זלפו קצת שמן זית. אחרי 20 ד' בסיר הרותח שלפו את הכרעיים, הניחו מעל מצע הבצלים. מרחו את העוף למעלה בתערובת מהסיידר, עם פפריקה מתוקה ועלי טימין משלושה גבעולים, עם טיפת שמן זית, הניחו במרכז התנור לאפיה עד לקבלת שיזוף נאה.
בינתיים פתיתים:
חבילה מוכנה של פתיתים ואורז
לחמם 3 כפות שמן זית, לשפוך את הפתיתים ולערבב בכף עץ, שישחימו.
מעל לבזוק כפית גדושה פפריקה גרוסה, מלח ופלפל לפי הטעם, לערבב ערבוב קליל ולצקת מים רותחים שיעלו על גובה הפתיתים בשתי אצבעות. להנמיך להבה למינימום לכסות היטב ולבשל עד שכל המים נספגו והפתיתים מתקבלים שזופים בסגנון עדות האורז, אחד אחד.
שישיות תפוחים
6 מסוג גאלה ללא ליבה וחתוכים לשישה.
מחממים במחבת צליה כף או שתיים שמן זית ורוזמרין, צולים את התפוחים מכל הצדדים הופכים בזהירות שיישארו פלחים שלמים עם סימני צליה. ממליחים מפלפלים ושומרים חם.
לשעועית הירוקה אתם קונים שקית מהקפואה הדקיקה, ומפשירים חצי חבילה, מסננים ממים, וצולים עם או בלי שומשום ל-3 ד' במחבת הצלייה בה שהו לפני כמה דקות התפוחים. אחרי 3 דקות אתם שולפים מחת לעוף מהבצלים ומוסיפים, מגרדים חצי כפית קליפת לימון או ליים, מערבבים בזהירות וזהו אתם מוכנים.
לקינוח תגישו בריוש תפוחים נהדר
25 גר שמרים טריים
125 מל חלב
50 גר סוכר
500 גר קמח
1כפית מלח
2 יח ביצים
1 כף דבש
1 כפית גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
למלית תפוח
1יח תפוח גרנד סמית קלופ חתוך לקוביות
1 כף חמאה
1 כף סוכר חום בהיר
אופן הכנה:
בקערת מערבל מערבבים שמרים טריים ב2 כפות חלב עד שהם נמסים.
מוסיפים סוכר ומערבבים עם מחצית כמות החלב.
מנפים קמח מערבבים עם מלח מניחים מעל לעיסת השמרים ומתחילים לערבב עם וו לישה במהירות איטית.
תוך כדי לישה מוסיפים ביצים דבש חמאה קליפת לימון ווניל.
מוסיפים את יתרת החלב ולשים כ-7 דק עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
משאירים את הבצק בקערה מכוסה כשעה כשהוא מכוסה לתפיחה.
את התפוח קולפים חותכים לקוביות ומקפיצים במחבת חמה עם חמאה וסוכר חום…עד לקרמליזציה של קוביות התפוח.
מקררים היטב.
לאחר כשעה מוציאים אוויר מהבצק, מרדדים לעובי 1 סמ…חותכים רבועים של 10 סמ על 10 סמ.
מקפלים את ארבעת הצלעות מעט ומעל מניחים מהתפוחים שהקפצנו.
מעל ניתן לפזר מעט שטרוייזל, מעכו בידיים מעט קמח עם קוביות חמאה קרה עד שתקבלו פירורי בצק חמאתיים.
מתפיחים שעה נוספת…לפני האפייה מורחים ביצה ואופים כ-30 דק ב-165 מעלות לקבלת צבע זהוב יפה.
לפני ההגשה יהיה שמח לבזוק אבקת סוכר.
כוס תה צמחים אפילו שתיים, והרי לכם ארוחת מפסקת נהדרת.
אחרי הצום לגמו בנחת כוס תה. אחרי שהתאוששתם הגישו לכולם משהו קליל טעים, מלבי שתכינו מראש תגישו על מצע פירורי עוגיית תפוחים קנויה נהדרת עם צ'יפס גזר תפוחים ושזיפים.
חצי ליטר מים
רבע כוס סוכר
קרטון שמנת קלה
ארבע כפות קורנפלור
חצי כפית וניל מגורר
כפית תערובת חוויאג' לקפה
מערבבים חצי מהמים וקורנפלור, עד שהקורנפלור נמס לחלוטין
מחממים בסיר על אש בינונית את יתרת המים עם שמנת קלה וסוכר לסף רתיחה. משלבים פנימה את תערובת הקורנפלור, מוסיפים מקל וניל מגורר וחוויאג' לקפה, ממשיכים לבשל, מערבבים ללא הפסקה, גם מהתחתית, עד שהתערובת מסמיכה.
מסירים מהאש,מרפדים כוס אישית בפירורים מחצי עוגיית תפוחים הנקראת , שטרודל במילוי תפוחי עץ, מתוצרת הולנד APPLE PIE COOKIES
מעל, יוצקים לשני שליש גובה את המלבי, מקשטים בפירורי חצי העוגיה הנותרת ומצננים. לפני ההגשה תוקעים צ'יפסים של תפוחי עץ ושזיפים מאובקים בשוליהם באבקת סוכר
לצ'יפסים: פרוס דקיק במנדולינה, לשעתיים וחצי ב90 מעלות על נייר אפיה בתנור.
זהו, חברימוס, שיהיה צום קל. מאחלים לכם וליקיריכם גמר חתימה טובה!
להת' בסוכתנו.
נום!!!! חתימה טובה! טריו נורית-אורן-עפרה דפנטלי מנצח. *גילוי נאות – לא יודעת יורה מהי
אילזיק'ה אהובה, תודה רבה נהדרת, תמיד טוב לקראך. ואבשלום קור מוסר לך סיר בלשון עברית, סיר רותח.
הכל נראה נקרא ובטוח נטעם מעולה…השיא מבחינתי הציפס ….הולכת…לא בעצם רצה מיד להכין
יעלי, ברוכה תהיי, תיהני, הכיף שלנו. גמר חתימה טובה לך לגיל ולמשפוחה
הכל נראה נפלא! מקווה שאצליח במשימה!
היי חנה, בהצלחה. נשמח לשמוע ממך אחרי. גמר חתימה טובה
פינגבק: גלילי " הפתעת מרק" או " גלילי אטריות בצק חיתוכיות " | הקדירה של ששת
חג שמח, מעריכים ומודים את ההשקעה ועל המאמץ תמיד שמחים לסייע, באהבה