הצענו לכם השבוע בפייסבוק(טעמיים כי טוב) 8 סלטים ותבשיל חצילים מעלף להגיש ליד המדורות או עם הגבינות הבאות מיד אחריהן. היום נוסיף עוד שני סלטים שהסתמנו במטבחים שלנו כלהיטים מנצחים.
מאחר ועבודות התשתית לבלוג החדש מתארכות מהמתוכנן, אנחנו ממליצים להתחבר אלינו גם בפייסבוק, אין זהות בין המתכונים העולים, יוצא שאתם המרוויחים הגדולים.
אנחנו גם רוצים לשתף שהפקת שבועות המאד גדולה שלנו לקראת סיום, אבל בואו לא נקדים את המאוחר, קבלו בינתיים במחיאות כפיים את צמד ה-סלטים:
לראשון, סדרו אוהל מנייר אפיה בתבנית,פרסו לתוכו כרוב אדום קטן לרצועות בעובי חצי ס"מ, פזרו עליו קוביות דלעת סגולה. ערבבו כוס רכז רימונים, 3 כפות שמן זית, כף סילאן, שן שום כתושה, כפית פפריקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, צקו על הכל, סגרו את האוהל, הדקו מעל נייר אלומיניום, אפו ב-160 מעלות שעה ורבע. הסירו את הכיסויים, אפו עוד רבע שעה ב-190 מעלות.
כשפושר, ערבבו שקית חומוס, מאלה שעל המדף, מגיעים מצוננים בשקית ואקום, חצי כוס פרוסות דקות בצל אדום, כוס ענבים אדומים, 4 כפות אגוזי פקאן קצוצים גס, והמון עלי שמיר. ערבבו בעדינות, תקנו תיבול לפי הצורך, הגישו.
לסלט השני ערבבו בתבנית אפיה שתי שקיות דלעת ושקית בטטה, מאלה המגיעות מוכנות בואקום. ערבבו בכוס שלוש כפות שמן זית, כפית פפריקה מעושנת, רבע כפית פפריקה חריפה, כפית בהרט, כפית שום גבישי, מלח פלפל לפי הטעם וכף מייפל, צקו מעל הירקות, ערבבו בעדינות, אפו חצי שעה בחום בינוני נמוך. הוסיפו אגוזי מלך קצוצים ושמיר, הגישו פושר.
לעניין המדורות הערב: אם אפשר אחדו מדורות, עשו אותן צנועות למען איכות הסביבה, שמרו על המשתתפים מנעו התעללויות בבעלי חיים. לפני שאתם פורשים בדקו וודאו שהכיבוי מלא.
ל"ג שמח ישראל!