תשע"ח, רק עוד כמה ימים לתרגל את המעבר לשנה חדשה ולהיפרד מתשע"ז.
מי ייתן והבאה עליכם ועלינו תהא טובה ומתוקה, שנה שתענה על הציפיות ואף יותר. שנזכה לשמחה, לבריאות, לשפע נחת ולברכה במעשי ידינו.
אם כבר עוסקים בברכה במעשה ידיים, אנחנו שמחים להגיש לכם ארוחת חג עשירה, טעימה ומגוונת, ושפויה במחיריה. השתוללנו רק עם הטלה, קבלו ארוחה המנצלת את המיטב העונתי, הכל מחושב לתריסר סועדים:
ראשונות:
דיסקיות בצק ממולאות מוס כבדי עוף
להפשיר בצק שמרים דפוף, לקרוץ 12 עיגולים, ליצור בלחיצה של תחתית כוס, שקערורית בכל עיגול, להבריש את העיגולים בחלמון מעורב בכף סויה, כפית תרכיז סיידר ושתי כפות מים, לצנן לחצי שעה במקרר, לאפות בחום גבוה עד שהעיגולים מוכנים.
מוס כבד:
לטגן שלושה בצלים אדומים בינוניים בשתי כפות שמן, חצי שעה על להבה עדינה, להוסיף שן שום כתושה, כף סילאן, כף סויה. להוציא מהמחבת ולצנן. באותה מחבת לטגן חצי ק"ג כבד עוף נקי, להוסיף פלפל אנגלי טחון דק, מלח, פלפל ושלוש כפות ציר מרק. להמשיך עד שהכבדים ישנו צבעם ויהיו מוכנים. לטחון למרקם חלק עם הבצלים. לטעום, לתקן תיבול. לצנן שעתיים- שלוש מכוסה היטב.
למלא את השקערוריות של המאפים במוס המצונן, לעטר בעירית, בבצל קצוץ דק, בשברי בצל מטוגן ובשברי פקאן מסוכר.
עגבניות ממולאות בשר על סבלה ברטון
לבצק:
שני שליש חבילת מחמאה
2 כפות סוכר
4 חלמונים מביצים בינוניות
כוס קמח לבן
חצי שקית אבקת אפייה
כפית מלח
להקרים מחמאה וסוכר, להוסיף יבשים ולערבב רק עד שמתמזג. לקרר היטב במקרר, לרדד בין שני דפי אפיה, לקרוץ עיגולים בקוטר 4-5 ס"מ, לאפות בטורבו 180 מעלות.
לשמור בכלי סגור יבש.
להוריד מכסה של 12 עגבניות מוצקות ויפות, לרוקן את תוכנן.
לטגן חצי ק"ג בשר טחון בשתי כפות שמן, להוסיף 3 פרוסות אווז מעושן קצוץ דק, 3 כפות פטרוזיליה, 2 כפות עירית קצוצה, 3 כפות גזר מגורר דק, 2 כפות קולרבי מגורר דק, לטגן יחד עד שהבשר משנה צבע, להוסיף 2 כפיות ראס אל חנות, פלפל שחור גרוס, כף עלי טימין, 2 כפות קרקרים טחונים דק ושני חלמונים. למלא את העגבניות, לאפות 25 דקות בחום בינוני.
להגשה: במרכז כל סבלה להניח עגבנייה אפויה ממולאת, לפני ההגשה לצקת מעל טחינה צהובה עשויה טחינה מיץ לימון קארי וכורכום, לקשט בעירית קצוצה, ובשמיר קצוץ.
מרק עוף מכסיקני
זה לא מרק העוף המסורתי, אבל, הוא כל כך טעים וכל כך יפה להגשה, המה גם שזה מתכון שזכה להצלחה גדולה בשולחן שלנו. מביאים כלשונו, בשינוי קל,הוא לקוח מתוך הספר החדש "מכסיקו אהובתי" של השף איתמר דוידוב.
צריך: 4 ליטר ציר עוף רותח, שלושה חזות עוף, לבשל את החזות 10 דקות, לקרר ולפורר לסיבים עם שני מזלגות.
במחבת לחמם שמן, לאדות בתוכו שני בצלים קצוצים, שני פלפלים ירוקים קצוצים 4 עגבניות קצוצות, 4 שיני שום.
בקלחת לבשל שתי כוסות עגבניות מרוסקות עם שלושה עלי דפנה וקורט מלח, עד שמצטמצם לחצי.
במקור, מגישים עם רצועות טורטייה מטוגנות או אפויות. אנחנו הכנו חלופה, עם ספגטי מזוקיני צהוב. חתכנו רצועות דקות ארוכות עם הקליפה. איחדנו את כל רכיבי המרק:, הירקות המאודים במחבת, הזוקיני הצהוב והעגבניות המצומצמות אל תוך הסיר עם הציר, לבישול קצר עד לרתיחה. לכל הטוב הזה הוספנו מיץ סחוט מליים. להגשה, שמנו בתחתית הצלחות כמה כפות רצועות חזה עוף, יצקנו מעל מרק, קישטנו סביב בפרוסות דקות של ליים.
כמו שאמרנו הצלחה רבתי, הסכמה גורפת בפה מלא מרק, מחמש ועד שמונים וחמש!
עיקריות:
טלה בתנור
רבע טלה חתוך, השתמשנו בטלה המגיע ארוז בואקום מארגנטינה. 4 עלי מרווה,3 כפות שום גבישי, שלושה ענפי טימין, ענף רוזמרין, 5 כפות חצאי חמוציות ממותקות במיץ תפוחים, קליפה ומיץ מליים אחד , 3 כפות שמן זית, 3 כפות דבש, כף גדושה פפריקה, פלפל שחור גרוס לפי הטעם, שתיים וחצי כוסות ציר שורשים.
הכניסו לשקית קוקי ענקית ומכילה את כל החומרים, השכיבו בתבנית אפיה ללילה במקרר, בחלוף לילה העבירו לתנור לאפייה ב-160 מעלות לשלוש שעות.
להגשה, ערבבו מהציר שנצטבר בשקית הקוקי עם כמה כפות טחינה גולמית, צקו מעל הטלה האפוי, קשטו בחמוציות, בקשיו קלוי ובעלים רעננים .
כרוב שלם ממולא
שני כרובים לבנים, 600 גרם בשר טחון, חופן שמיר קצוץ, חופן עלי פטרוזיליה קצוצים, שתי שיני שום כתושות, 2 כפות אורז מבושל, שתי כפות תמרים קצוצים דק, 2 כפות צימוקים בהירים, 2 כפות תפוחי עץ מיובשים וקצוצים דק, כפית הל, כף גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית ציפורן, כף קינמון. לערבב בשר עם שאר הרכיבים, לחצות כל כרוב לשניים לאורך, להוציא את המרכז, כך שתתקבלנה 4 קערות , למלא כל חצי ברבע מהמלית, להצמיד מחדש את החצאים, להבריש בשמן זית. לסגור בנייר אפייה רטוב כל כרוב "שלם", מעל נייר האפייה לעטוף מהודק בנייר אלומיניום. לאפות בתנור שעתיים וחצי, 170 מעלות. לקרר ולצנן לילה במקרר.
לחתוך כל חצי לשלושה פלחים, לחמם, להגיש לשולחן עם פירות יבשים קצוצים דק.
*השארנו גם מקום לקרעה הממולאת בשולחן שלנו, אוהבים להכין ולמלא ממנה, מנצלים את עונתה הקצרה.
שוקיים של חג שמח
היישר לשקית הקוקי, 18 שוקיים נקיות ללא העור. להוסיף חבילת פלפלונים אדומים, תשדלו לבחור ממש פצפונים, בצל גדול סגול פרוס דק, שלוש שיני שום, 5 כפות טריאקי, כף ג'ינג'ר מגורר, 3 כפות סויה, 3 כפות ריבת חבושים או תאנים, שתי כוסות ציר שורשים, כמה גרגירי פלפל שחור חבוטים, לאפות שעה ורבע בחום בינוני. להוציא מהנוזלים, להגיש בצלחת, לצקת מעל מהרוטב בשקית. הריח והצבע מגרים והטעם משתווה להם ועולה עליהם.
תפוחי אדמה חגיגה, שלמים מבושלים אפויים
שני ק"ג תפוחי אדמה קטנים על קליפתם, 3 כפות רוטב ברביקיו, כף כורכום, כף פפריקה מעושנת, מים רותחים לכיסוי תפוחי האדמה, מלח פלפל לפי הטעם. לבשל 10 דקות בסיר פתוח, להעביר לתנור חם 180 מעלות לצלייה. להכין משרה של שמן זית וסילאן עם סויה 2 כפות מכל אחד, להבריש מעל, לאפות עד לקבלת צבע עמוק והתרככות התפוחים.
זוקיני בשמן זית לימון
6 זוקיני גדולים חתוכים גס, ציר ירקות שורש, שמן זית, מלח פלפל לפי הטעם. להרתיח ציר, לשים בתוכו את הזוקיני החתוכים עם חומרי התיבול לבשל כמה דקות להתרככות הזוקיני, להוציא לכלי הגשה. לצקת מעל שמן זית מלח ים ופלפל שחור גרוס, לגרר מעל קליפות לימון וליים.
את החלה שהגשנו הכנו על פי מתכון של סער מור מ"מחשבות על לחם", התאהבנו במראה החגיגי שלה ממבט ראשון ושני ושלישי. היא לא רק יפה, היא מאד טעימה וחגיגית.
פינת המתוקים:
בריוש, מתכונים המתפצלים ממתכון בסיס אחד
בריוש דבש
16 גרם שמרים טריים
50 גרם חלב *
75 גרם סוכר
50 גרם דבש
420 גרם קמח שטיבל 2 מחוזק גלוטן
כפית שטוחה מלח
3 ביצים
כפית קליפת לימון
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
אופן הכנה:
במיקסר עם וו לישה לשים קמח, שמרים טריים, סוכר, דבש, ביצים וקליפת לימון.
מוסיפים חלב, לשים עד ליצירת בצק חזק ואחיד.
מוסיפים תוך כדי לישה את החמאה כשהיא קרה מאד, חתוכה לקוביות ולשים עד להטמעת החמאה בבצק. בסוף הלישה מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.
מכסים, מקררים במקרר לשלוש שעות
מכאן שתי דרכים:
ראשונה: שוקלים 450 גרם מגלגלים לגליל
מניחים בתבנית אינגליש קייק
או מגלגלים עיגולים בני 80 גרם כל אחד, מניחים בקוקוטים חד פעמיים.
מתפיחים במקום חמים לפחות עד שיכפילו את נפחם.
אופים ב- 165 מעלות 25-30 דקות עד לתפיחה ולהזהבה.
*טיפטעים
ניתן להחליף את החמאה במרגרינה או מחמאה.
ניתן להחליף את החלב במתכון לחלב שקדים.
ניתן למלא את האישיים בקרם כלבבכם.
אפשר לקלוע חלת בריוש דבש מתקתקה, ארוכה או עגולה, לזרות מעל פרג ושקדים, ספתח נפלא לשנה חדשה ומוצלחת!
אקליירים
מתכון
120 גרם מים
120 גרם חלב
120 גרם חמאה
כפית מלח
כפית סוכר
190 גרם קמח
כ- 5 ביצים(חשוב לעקוב אחר המרקם המתהווה אחרי כל תוספת ביצה)
אופן הכנה:
מכינים בצק רבוך:
מרתיחים בסיר מים, חלב, מלח, סוכר וחמאה.
מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים עם כף עץ לבצק חלק.
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים את הביצים, אחת אחת, עד להיווצרות בצק רך במידה. שימו לב, הבצק צריך להיות רך במידה שיאפשר זילוף שיחזיק את עצמו.
מכניסים את הבצק המוכן לשק זילוף עם צנתר כוכבי קוטר 13 מ"מ. מזלפים פסים ארוכים על נייר אפייה, כ"א באורך 10 ס"מ, מקפיאים למשך שעה.
לאחר שעה אופים ב-180 מעלות 13 דקות לערך, עד לקבלת נפח וצבע זהוב.
כשהמאפים מתקררים, חותכים לאורכם בחלק העליון, ממלאים בקצפת טעימה או קרם פטיסייר עשיר.
אפשר לזגג מעל בזיגוג העשוי סיידר ואבקת סוכר, לערבב עד לקבלת משחה אותה מזלפים על הגג של האקליר, תחליטו עם או בלי צבע, עם או בלי קישוטים, אפשר רק לפדר באבקת סוכר דרך מסננת דקה.
*טיפטעים: שלבו במלית שלכם קוביות תפוחים מוקפצים בשמן קוקוס או חמאה עם קינמון ודבש לקירמול מעודן, מה שיעניק לאקלייר אווירת חג טעימה ולארוחה סיומת נהדרת.
זהו, עד כאן, נתראה במפסקת…
הכל נראה נהדר וטעים כל כך.כל הכבוד !
ובהזדמנות זאת אאחל לכם אורן ונורית היקרים שנה טובה ומאושרת.שנה נפלאה עם המון מטעמים ומתוקים מופלאים והרבה הרבה בריאות !😀