שבת שלום לכולכם,
אגסי הקיץ נראים על המדפים לזמן קצר, קטנטנים, בעלי מרקם אהוב עלינו במיוחד. נגלה לכם שאורן ואני גילינו יכולת מרשימה בחיסולם במהירות, לרוב זה היישר מהשקית, תוך כדי עבודה על המתכונים ראינו שהם לא מספיקים להגיע לקערת הפירות. כשבכל זאת הצלחנו להתאפק, מצאנו שלאפות איתם או בכלל לקנח בהם זו משימה נהדרת, שהתמסרנו אליה בקלילות ומרצון.
לכבוד אגסי הקיץ הנהדרים קבלו מאיתנו שני מתכונים נהדרים, שינצלו בצורה מיטבית את עונתם הקצרה.
טארט אגסים שוקולד והפתעה
לתחתית:
שלושת רבעי כוס קמח
רבע כוס קמח שקדים
רבע כוס קקאו
כף אבקת סוכר
חצי כפית אבקת אפיה
3 כפות חמאה קרה
כ-2 כפות מים קרים
למלית:
אגסים קטנים
4 כפות סוכר
300 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד 70% ומעלה
30 גרם חמאה
2 דבלים קטנות של תאנה ללא העוקץ
לנפות שלושת רבעי כוס קמח, רבע כוס קמח שקדים, רבע כוס קקאו, עם כף אבקת סוכר וחצי כפית אבקת אפיה, לערבב פנימה 3 כפות חמאה קרה בחתיכות קטנות עם 2 כפות מים קרים, בפלסים רק עד לאיחוד המסה. לתת חצי דקה סיבוב לאיסוף, לרדד שטוח ולצנן שעתיים.
אפשרות א': לקלף אגסים, לחצותם, לזרות עליהם חצי מהסוכר עם טיפת לימון, להשהות 10 דקות, לסדר אותם על התחתית המצוננת של הבצק בתבנית ששימנתם ואיבקתם קלות. לאפות 18 דקות ב-190 מעלות. לצנן 10 דקות.
אפשרות ב': לאפות את התחתית כמצוין את האגסים החצויים, להשהות 8 דקות ביין קינוח לבן שרתח עד לצינונם המלא בתוך היין.
אם בחרתם באפשרות א':
לחמם שמנת עד לסף הרתיחה, להסיר מהאש, להוסיף שוקולד, להמתין 2 דקות ולערבב. להוסיף חמאה סוכר וגם דבלים טחונות דק דק, תקפידו על טחונות אנחנו לא רוצים פה קצוצות, לערבב היטב כדי שהמסה תתאחד. לצקת שוקולד בין האגסים, לצנן חצי שעה בחוץ ועוד שלוש שעות במקרר. לקשט בתלתלי שוקולד מריר ובעלה נענע.
לאפשרות ב', הכינו את השוקולד כמוסבר, צקו על התחתית האפויה, סדרו מעליו בצורה יפה את האגסים המצוננים אחרי שסיננתם מהיין. אגב היין יהיה נפלא לשתייה.
קינוח קראמבל אגסים וגבינה
לבסיס
150 גרם קמח
100 גרם חמאה
85 גרם סוכר
ביצה גדולה
כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
רבע כוס שקדים פרוסים
4-5 כפות שמנת מתוקה
לערבב, לאפות בתבנית משומנת מאובקת בקמח בחום בינוני עד להזהבה
חצי לפרוס לקוביות וחצי לפורר גס
2 כוסות סוכר דמררה
2 כוסות מים
הל טחון
קליפת ליים
קורט מלח
10 אגסים קלופים קצוצים לקוביות קטנות
4 כפות צימוקים בהירים
מיץ לימון
יין קינוח לבן
קופסת מסקרפונה או כל גבינה קרמית שאתם אוהבים
לבשל 2 כוסות מים עם 2 כוסות סוכר דמררה, להסמיך לסירופ, לבשל על להבה קטנה, להמשיך לצמצמם לסירופ זהוב עמוק, להוסיף פנימה חצי כפית הל טחון, חצי כפית מלח וכפית קליפת ליים מגוררת דק, לערבב, להוסיף כוס וחצי קוביות קטנות של אגסים קלופים ואת הצימוקים, לבשל ללא ערבוב לריכוך האגסים ולהזהבתם בתוך הסירופ. לצנן.
להגשה: לפזר בתחתית קערה עמוקה פירורי קרמבל, מעליהם לסדר בשתי כפות קאנל מסקרפונה, מעליו תצקו כף נדיבה של האגסים בסירופ. להגשה יש להשעין בצד קוביית מאפה, אלה שהכינותם מראש ושמרתם בצד, לפדר הכל באבקת סוכר, עלה נענע טימין או בזיליקום בפסגה, ישלימו לתמונה מושלמת ולטעמים נהדרים.
נפגשים עוד שבוע. עד אז, להתראות.
אהה, כתמיד מזכירים לכם שחבילה מיטבית עם טעמיים כי טוב כוללת שילוב של מנוי לבלוג, לייק בפייסבוק וחיבור לפינטרסט שלנו.