מאפים אהובים. שלושה.
במהלך האפייה יתפשטו בחלל הבית ניחוחות מדהימים והטעמים יהיו מדהימים לא פחות. מבין השלושה מגישים אחד מיוחד לכם, נמנעי הגלוטן. אגב, תוכלו להמיר את הדובדבן בתות שדה תאנים או בפטל, ואת הליקר בוודקה וניל. את השקדים הקלאסי של הבריוש אפשר להחליף באגוזים לבחירתכם, כך גם בפיננסייה.
שלושת המתכונים מאפשרים משחק רחב של טעמים, רק שמרו על כללי היסוד של ההכנה.
סירות פריך בקצפת ודובדבן
מכינים בצק פריך:
200 גרם קמח
120 גרם חמאה בקוביות
2 כפות מים קרים
ביצה
4 כפות סוכר
מכניסים למעבד מזון חמאה וקמח. מפעילים פולסים ליצירת פירורים.
מכניסים סוכר ביצה ומים, פעילים בעוד כמה פולסים למסה אחידה. שימו לב, חשוב ביותר לא להפעיל יתר, בבקשה רק עד לאיסוף המסה.
מוציאים מהמעבד, מייצרים כדור ומשטחים, עוטפים בניילון ומקררים כדיסקית. פני השטח הרחבים יתקררו טוב יותר מכדור בצק. מאחר ובצק פריך אוהב קור, תנו לו לפחות 3 שעות מקרר. כשמתאפשר, אנו עושים את כל השלבים עד לאפייה, לילה לפני. אוהבים ת'פריך שלנו דק והכי פריך שיש.
מרדדים לעלה של 3-4 מ"מ, מרפדים סירות בבצק, דוקרים במזלג, מצננים לפחות חצי שעה, אופים אפיה עיוורת עם שעועית בפנים, 180 מעלות 10 דקות. מוצאים את השעועית, אופים עוד כמה דקות עד להזהבה. מצננים ושומרים את הסירות בכלי סגור.
מלית:
מכינים קרם שוקולד לבן
250 גרם שמנת
125 גרם שוקולד לבן
כפית ליקר דובדבנים
אופן הכנה:
להרתיח שמנת לערבב עם שוקולד לבן
להוסיף ליקר
לקרר 4 שעות במקרר
להקציף את הקרם לקצף יציב
להעביר את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן
לזלף מעל לקלתיות
לקשט עם דובדבן טרי בפסגת הקצפת.
בריוש שקדים נפלא
החומרים:
16 גרם שמרים טריים
50 מ"ל חלב
75 גרם סוכר
420 גרם קמח
כפית שטוחה מלח
3 ביצים
כפית קליפת לימון או תפוז מגוררות דק
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
אופן הכנה:
במערבל עם וו לישה ומערבבים שמרים חלב וסוכר עד שהשמרים נמסים ומתקבלת בלילה חלקה
מנפים קמח עם מלח ומוסיפים למערבל
מוסיפים ביצים, קליפות הדרים, מערבבים עד שמתקבלת בצק אחיד וקשה
מוסיפים את חתיכות החמאה כשהיא קרה תוך כדי לישה
מערבלים עד לקבלת בצק אחיד גמיש ומבריק.
מעבירים את הבצק למנוחה בקערה מכוסה בניילון לשעתיים במקרר
מחלקים את הבצק ליחידות בנות 350 גרם
מגלגלים לגליל מניחים בתבנית אפייה
מתפיחים את הבצק בסביבה חמימה
מורחים ביצה מעל מניחים פלחי שקדים
אפייה כ- 35 דקות ב-170 מעלות
לאחר האפייה להבריש מעל עם סירופ סוכר, לתוספת טעם ולהברקה
פיננסייה פקאנים ופיסטוקים ללא גלוטן
פינוק נפלא לכל עת
100 גרם חמאה
120 גרם פקאנים מסוכרים טחונים
120גרם סוכר חום בהיר
30 גרם קמח תפוח אדמה
4 חלבונים
אופן הכנה:
להמיס חמאה שתהיה חמימה, לערבב עם סוכר חום בהיר, להוסיף פקאנים טחונים קמח תפוחי אדמה וחלבונים, לערבב למסה אחידה.
להעביר את המסה לשק זילוף ומשם היישר לשקעי סיליקון משומנים קלות.
מקשטים עם פקאן ופיסטוקים טחונים מעל
אופים כ- 12 דקות על 150 מעלות במרכז התנור
שבוע מבורך על כולכם,
להתראות.
*תדעו שמנוי לבלוג ולייק בפייסבוק יקנו לכם חבילת טעימה כפליים.