אנחנו שוקדים על פינת מתוקים מסעירה, לישה רידוד זילוף אחרונים, ככה שממש עוד ימים בודדים ידוורו אליכם העוגות קינוחי הכוסות וההפתעות מהפירות. בינתיים, לחג מאד שמח בשולחן שלכם, וגם לימות החול והשבתות, אנחנו ממליצים לכם להיות איתנו כמנויים, כדי שתוכלו לקבל ראשונים את הדיוור, אבל במקביל לעשות לנו לייק בפייסבוק, כי שם תמצאו עוד המון בונוסים שווים ושובים, המוגשים במיוחד לחברים שלנו
בשבוע החולף היו שם למשל סלטים עוגות ופיצות, שאלפים ראו הכינו והחמיאו.
שתי פשטידות
לתחתיות
לערבב
כוס קוסקוס מהסוג המאד דקיק של "מאסטרשף"
כפית אבקת אפיה
כוס רוויון
3 כפות שמן זית או 3 כפות חמאה מומסת
קמצוץ מלח ופלפל
להשהות ל-10 דקות את התערובת, לרפד בנייר אפיה תחתיות של שתי תבניות בקוטר 10 ס"מ לסדר הקוסקוס מעל, באחת לנעוץ פקאנים קלויים בשנייה קשיו קלויים עם ציפתם, לאפות את התחתיות 10 דקות בחום בינוני.
להוציא, לצנן קלות ואז, בתבנית אחת לסדר בצפיפות בייבי זוקיני יפים מוצקים, קטומים בראש ובזנב, להעמידם כשהם ניצבים דום בצפיפות, מסדר המפקד.
בשנייה, למלא המון סרטים של תרד. לסרטי התרד, מניחים את העלים בערימה, מגלגלים רולדה וחותכים לרצועות.
המלית:
לערבב בבמיקס
125 מ"ל חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
3 ביצים
2 כפות קמח
כף וחצי קמח שקדים
3 כפות גבינה לבנה יבשה
5 כפות רוטב וורצ'סטרשייר
קומץ אגוז מוסקט מגורר
מלח פלפל שחור לפי הטעם
לצקת מעל הקישואים והתרד
לגרר למעלה מנצ'גו גרוייה או צ'דר. לאפות בתחתית התנור, חום בינוני עד להתייצבות, להזהבה יפה. חשוב להמתין קצת לפני הפריסה. אנחנו אפילו אוהבים לצנן לילה במקרר לפני.
מרק כרובית עם לביבת תפוח אדמה וקממבר
פורסים חצי כרובית גדולה במנדולינה לפלחים דקיקים
מטגנים מאדים קלות בשתי כפות שמן.
מבשלים חצי שעה בליטר וחצי ציר מרק עם כוס שמנת מתוקה וכפית כורכום. מתבלים בפלפל לבן, אגוז מוסקט חצי שן שום כתושה מלח. מוסיפים בצל שלם, כרשה, שורש פטרוזיליה חתוך לחצאים, 2 עלי דפנה ו2 גבעולי טימין. בגמר בישול מוציאים עלים, מרסקים את היתר גס או חלק, לפי ההעדפה, עם מעט מהנוזלים בממחה יד. מחזירים למרק.
בינתיים מכינים לביבות תפוא"ד כמספר הסועדים:
תפוח אדמה מגורר, עם מעט בטטה או גזר לסחוט היטב. להוסיף מלח פלפל כף גדושה קמח שקדים וביצה. ליצור קציצה שטוחה בידיים רטובות, להניח על נייר אפיה, לרסס מעל שמן קוקוס, לאפות בתנור חם להזהבה.
לפני ההגשה, לשים בלב כל מנת מרק לביבה, מעליה פרוסת קממבר שתכסה אותה ותימס מעליה. לעטר סביב הלאטקע עיגולי אבוקדו וגבעולי שומר, להגיש חם. אפשרי שבמקום הקממבר תשימו כף נדיבה של קרם פרש.
סלק חם עם חיטה ופירורי פטה
להשרות כוס חיטה בשלוש כוסות מים רותחים לשעה. לשטוף במים קרים, לסנן, ליבש במסננת.
לחמם שתי כפות שמן, לטגן את החיטה קלות, להוסיף על כל כוס שתי כוסות מים. לבשל חצי שעה. לסנן.
להרתיח 2 שמנת מתוקה עם 2 כוסות סלק מגורר דק, להכניס את החיטה המבושלת, להנמיך להבה לבשל יחד עד שהכל נצבע סגול עמוק, ופה בדקו שהחיטה עשויה לטעמכם "אל דנטה" או יותר רכה. זה בדיוק הזמן לתבל במלח פלפל ובהרט לפי טעמכם, לערבב ולבשל עוד 3 דקות ביחד.
להגשה: לקלות צנוברים על מחבת יבשה, לבזוק מעל התבשיל עם גבינת פטה מפוררת גס. לסיים עם עלי טימין מעל הכל, להגיש פושר.
רוטב עגבניות טרי מהיר ונהדר
סלסלת עגבניות צהובות חתוכות גס
2 שיני שום
4 כפות שמן זית
מלח פלפל לפי הטעם
קמצוץ או יותר צ'ילי
כפית סוכר
לטחון הכל למחית חלקה אחידה במוט Bamix, לסנן.
מתקבל רוטב נפלא קטיפתי שאפשר לצקת מעל פסטה, או אורז (נסו שגם האורז יהיה צהוב עם זעפרן), אפשר לערבב עם טחינה גולמית ופרוסת לימון כבוש, כדי לקבל צהוב טעים מאד ומפתיע מעל קבבים שתכינו לבד(רק בשר קצוץ מלח פלפל וסודה, עם מנוחה קלה במקרר לגיבוש) או מעל פיסות עוף צלוי.
נסו בצלחת שטוחה כפותיים מהצהוב עם כף שמן זית בורטה שתקשטו בעלי בזיליקום.
ת'ראות חברים, תודות על המשובים שמאד משמחים, אנחנו שומרים את כולם קרוב ללב.
זהו זה, עד העונג הבא.
נפלא!!! סידרתם לי את נחג בצורה מקורים חגיגית ובטח טעימה!!!!!