זה חלק ראשון של הפתעות ביכורים שרקחנו לכם במטבחנו. כמו שהצהרנו, הטנא שלנו מלא כל טוב גבינות פירות וירקות, כדי שנספיק להעלות את כולו מתחילים כבר הערב עם שלושה מאפים ברוח איטלקית ועם סלט בירוק על ירוק על ירוק, מפתיע וטעים.
פוקצ'ה ללא גלוטן
מצרכים
גרם קמח תפוחי אדמה200
גרם קמח טפיוקה200
200גרם קמח קינואה
חצי קובית שמרים
כפית מלח
שתי כפות שמן זית
125גרם גבינה לבנה
ביצה
מ"ל חלב150
שתי כפות פסטו
גבינת מוצרלה
אופן הכנה:
מערבבים את כל המצרכים בוו גיטרה במהירות איטית, עד לקבלת בצק אחיד. התוצאה המתקבלת היא בצק גמיש ומעט דביק
משאירים את הבצק מכוסה למשך כ-30 דקות
מכדררים בידיים רטובות כדורים, מניחים על משטח סיליקון, מעצבים צורה בידיים, מעטרים בעשבי תיבול, מלח, שמן זית וגבינות לפי הטעם
אופים 12-15 דקות, מצננים, עוטפים בניילון נצמד לשמירת הטריות
*גרסת הגלוטן תועלה בקרוב
הלחמניות המעולות שלנו
המצרכים:
שתי כוסות קמח פחות 3 כפות
2.5גרם שמרים טריים
קורט מלח
כף שמן זית
150מ"ל מים
חופן זיתים קצוצים דק, או עלי מרווה קצוצים או אגוזים קצוצים גס. אפשר לחלק את הבצק לחלקים, לכל חלק לשים תוספת משלו. לגוון גם בצורות ובציפויים.
אופן ההכנה:
מערבבים את המים עם השמרים הטריים
מוסיפים שמן זית וקמח תוך לישה במהירות הנמוכה ביותר במיקסר
אחרי חמש דקות לישה מוסיפים מלח וממשיכים ללוש את הבצק
מוסיפים זיתים קצוצים
שמים את הבצק בקערה מקומחת, מתפיחים עד שהבצק מגדיל את נפחו בכ-60%
מניחים את הבצק על בד מקומח בצורת ריבוע, חותכים לשניים. חלק מהבצק חותכים למשולשים וחלק למלבנים, אפשר כמובן גם לקרוץ עיגולים.
מקמחים, מתפיחים שוב
אופים בתנור חם 220 מעלות 7 דקות כשבתחתית התנור מניחים קערה עם מים רותחים. מנמיכים את הטמפרטורה לבינוני נמוך, ממשיכים באפיה -7 דקות נוספות.
פיצה פיצוץ
רכיבים:
לרוטב
4כפות שמן זית
שיני שום קצוצות4
כפות רסק עגבניות2
כף סוכר
600גרם עגבניות, חתוכות לקוביות
עלי בזיליקום קצוצים דק6
כפית אורגנו יבש או כמה עלים טריים קצוצים
כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
לבצק
קובייה שמרים טריים או 2 כפיות שמרים יבשים ו1/3 כוס מים חמימים
320 מ"ל מים פושרים
כף סוכר
חצי ק"ג קמח מיוחד ללחם
כפית מלח
כפית אורגנו טרי
שתי כפות שמן זית
כף שום כתוש
לציפוי הפיצות
300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת גס
- תוספות לפי הטעם – למשל, עגבניות פרוסות, זיתים, פטריות, בצל, פלפל קלוי או גבינה בולגרית
אופן ההכנה:
רוטב
מחממים במחבת גדולה את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את שיני השום ומזהיבים אותן מעט מקפידים שלא יישרפו
מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר, מבשלים כ-3 דקות תוך ערבוב
מוסיפים את העגבניות, מערבבים. מוסיפים את עלי הבזיליקום, האורגנו, פלפל מלח. מערבבים,מנמיכים את הלהבה, מבשלים כ-15 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מערבבים מדי פעם, כדי שהרוטב לא יידבק לתחתית הסיר
מסירים מהאש. אם לא משתמשים ברוטב מיד, מצננים ושומרים במקרר. אפשר גם להקפיא את הרוטב
בצק:
ממסים בקערית את השמרים עם 1/3 כוס מהמים. מוסיפים את הסוכר, מערבבים היטב
מנפים את הקמח, שמים אותו במערבל עם וו לישה. מערבבים את המלח והאורגנו ומוסיפים מפעילים את המערבל במהירות נמוכה ומוסיפים את תערובת השמרים, את שמן הזית ואת השום. מערבלים כחצי דקה
מוסיפים את יתרת המים ולשים במהירות נמוכה במשך 12 דקות לפחות, עד שמתקבל בצק אחיד ונעים למגע, גם אם הוא טיפה דביק – לא נורא
מכסים את הקערה בניילון רפוי או במגבת לחה. מתפיחים כשעה
מחלקים את הבצק ל-2 או 3 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור מניחים על משטח מקומח. מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות
מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי 4 מ"מ, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה
מעצבים את הפיצות: מורחים רוטב עגבניות ומפזרים מעל גבינת מוצרלה מגוררת ותוספות. מתפיחים 20 דקות נוספות בסביבה חמימה
בזמן שהבצק תופח מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו
אופים במשך 25 דקות, עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה בחלקה העליון. באמצע זמן האפייה מחליפים בין התבנית העליונה לתחתונה, כדי ששתי הפיצות ייאפו באופן אחיד (אם מכינים שלוש פיצות, הפיצה השלישית יכולה להמתין בינתיים בטמפרטורת החדר
טיפ*
אם אתם ממהרים, תוכלו לוותר על ההתפחה השנייה, ואז לאחר התפיחה הראשונה לעצב מיד את הפיצה. הבצק יהיה קצת פחות אוורירי, אבל עדיין מצוין
סלט מרענן מעולה עם עקצוץ של ווסאבי
סלנובה שלמה שטופה מיובשת שקטמתם את בסיסה.
חצי חבילת חלומי, אצלנו מחבבים את של משק יעקובס, חתוכה לקוביות, צלויה על מחבת יבשה להזהבה.
2 כפות סויה מצופה ווסאבי-תוכלו למצאה במחלקות הפיצוחים
הרתיחו חצי כוס שמנת קלה, בשלו לאחר הרתיחה עם חופן עלי בזיליקום ללא גבעולים, קצוצים דק, על להבה נמוכה 8 דקות. תבלו במלח ופלפל לטעמכם.
כשהתערובת קרה, הוסיפו חצי כף עירית קצוצה וגם חצי כפית קליפת ליים מגוררת דק.
בין עלי התפרחת סדרו יפה את החלומי המטוגנת, צקו מעל הכל מהתערובת, קשטו בסויה ווסאבי ירוקה.
עד כאן להיום, כשנחזור נהיה פה עם עוד קובץ שבועות משובח ואל דאגה, גם ל"ג בעומר לא יקופח, הכנו לכם מהדורה מהסרטים, יש למה לחכות בספיישל המדורות שלנו.