במטבח שלנו המולה, והיא כל כך נעימה וריחנית; קוצצים, לשים, מקציפים, מעבדים, כולם עובדים במרץ על ארוחת החג. כמנהגנו, אנו מארחים חברים בשלנים לליל הסדר.
בינתיים לשבת, הבטחנו לכם אביב ופריחות, והנה, מתכונים לפסטרמה ביתית משובחת, שאחרי שתצטנן תפרסו לפרוסות, תגישו עם לחם טוב, תפוחי אדמה אפויים, חמוצים וממרחים.
והסלט שלנו, הכל כך טעים, מתחיל בצמד קופסאות גרגרי חומוס "מאסטרשף" מסוננות, יכול גם להתחיל משקית במחלקת הקפואים. מוגש עם ירקות טריים, מעליו ויניגרט מלטף.
לקינוח, רקחנו עוגת לימון מרעננת, קלת הכנה ויפת מראה, עם ארומה משגעת, שאנחנו מגוונים מדי פעם בזיגוג לבן סוכרי מעל, עם שורת פרחי לוונדר, כדי להביא הביתה קצת מפרובנס במראות ובריחות. הטריקים שלנו להיום קלילות ההכנה והגיוונים האפשריים. שימו לב איך הפסטרמה משתנה לאסייתית, והעוגה לפרונבנסלית בקלות רבה, כשאתם יכולים ליצר מראש אחד בכל טעם, הן בעוגה והן בפסטרמה
פסטרמה ביתית בשתי גרסות קלות ונהדרות
פרפר נקבת הודו, מחולק לשניים
כף מלח
שני עלי דפנה
חצי כוס מיץ תפוזים
3 גרגרי פלפל אנגלי
2 כפות שמן זית
כף דבש
כפית פפריקה מתוקה
להשרות יממה במקרר שקית קוקי בתבנית, להפוך מדי פעם את הנתח בשקית.
לסנן את הנוזלים
ליצור משחת מעטפת:
ליצור תערובת אחידה ולמרוח היטב
כף חרדל גרגרים
חצי כוס שמן זית
חצי כוס מיץ תפוזים
שתי כפות סילאן ללא סוכר
כף פלפל שחור גרוס
כף פפריקה מתוקה
כף אבקת שום
להניח בתבנית אפיה לכסות בנייר אפיה רטוב, לאפות 35 דקות בתנור שחומם מראש ל175 מעלות.
גרסה נוספת
להשרייה, בלי עלי דפנה פפריקה ופלפל אנגלי, מחליפים את שמן הזית בשמן שומשום, במקום הפפריקה לתבל בתערובת סינית של 5 תבלינים.
למשחה להוציא את החרדל, לשים במקומו חמאת בוטנים צ'אנקית, במקום הסילאן כף דבש וכף מייפל, להוסיף 2 כפות רוטב סויה.
להגיש עם מאפה תפוחי אדמה
חצי ק"ג תפוחי אדמה ראטה, הארוכים נפלאים בטעמי חמאה
חצי ק"ג ויטולט, תפוחי אדמה הסגולים, עם הטעם האגוזי
לקרצף, לשטוף היטב ולחתוך לרבעים, לבשל את הרבעים 8 דקות במי מלח רותחים. לסנן.
להכין תערובת מרבע כוס שמן זית, מלח פלפל שחור טרי לפי הטעם, כוס ציר ירקות, עם שמינית כפית אגוז מוסקט טרי מגורר. לצקת על וסביב תפוחי האדמה, לאפות מכוסה חצי שעה בחום גבוה. להסיר מכסה, לאפות עוד 10 דקות.
סלט
שתי קופסאות חומוס גרגרים מסוננות
3 זוקיני קטנים פרוסים דק במנדולינה
כוס קוביות עגבניות מתוקות ללא גרגרים
3 כפות פטרוזיליה מסולסלת קצוצה
3 כפות עירית קצוצה דק
כוס וחצי רצועות דקות חסה
לשקשק יחדיו: כף דבש, חצי כוס מיץ הדרים, 4 כפות שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם, כפית חרדל חלק, רבע כפית אבקת צ'ילי.
חוצמזה, להכין כף קליפת לימון מגוררת ושתי כפות שמן זית לעיטור.
מרפדים תחתית קערה גדולה בחסה, מערבבים חומוס עגבניות עירית ופטרוזיליה, מסדרים על מצע החסה. מסדרים בהיקף הקערה בצפיפות פרוסות דקות מהזוקיני, טרי ולא מקולף. משקשקים רוטב ויוצקים מעל הסלט.
מערבבים שמן זית וקליפת לימון, מנטפים בכף מעל הזוקיני.
לקינוח, עוגת לימון ריחנית עסיסית
צריך:
5 ביצים גדולות
כוס ורבע סוכר
קליפה מגוררת משני לימונים גדולים
קליפה מגוררת משלושה ליים
שלושת רבעי כוס מיץ לימון
חצי כוס שמן
כוס וחצי קמח תופח
כוס קמח שקדים
חצי כפית אבקת וניל
קמצוץ מלח
כפית שטוחה אבקת אפיה
אופן ההכנה:
מקציפים 7 דקות ביצים שלמות וסוכר לקציפה תפוחה, מנפים קמח וקמח שקדים יחד עם קמצוץ מלח ועוד כפית שטוחה אבקת אפיה, מוסיפים הקמח לתערובת התפוחה לסירוגין עם השמן והמיץ, מוסיפים את הקליפות והוניל. מעבדים למסה אחידה בתנועות קיפול, יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק בינוניות ואופים בתנור שחומם מראש ל180. אחרי רבע שעה מכסים את התבניות בנייר אפיה, ממשיכים באפיה עוד 30 דקות, מסירים את הנייר ואופים עוד חמש דקות, עד שקיסם ננעץ יוצא יבש.
אגב, אפשר להמיר לימון בתפוז, ואפשר גם לעשותה עוגת הדרים, בה תגררו קליפות מלימונים תפוזים קלמנטינות, המיץ יכול להיות מכל אחד מהם, אם בחרתם ככה ותרו על הלבנדר.
שיהיה לנו לכולנו, שבוע קל נעים טוב, להתראות