חוגגים לטבע ולאילנות, חוגגים באהבה לאהבה. שלושת המתכונים שלנו הם חיל החלוץ ברשומה שאוהבת אדם ואילן, חגיגה של טעמים המערבים את החג המקומי של אהבת הארץ "כך הולכים השותלים", עם הבינלאומי, החוגג עם האוהבים והאהבה באשר הם.
מרק שרובו קישואים עם מאפה חוביזה
סבתאסבא יצחק וציפורה, חקלאים בני חקלאים, מבוני המושבה משמר הירדן, חגגו את העונות בגינה היפהפיה שלהם בנתניה, אליה עברו לאחר שהמושבה נפלה בידי הסורים במלחמת השחרור. סבא בנה במו ידיו את ביתו מחדש, כשהם כבר הורים לעשרה. כל חייו דאג בידיו הירוקות והזריזות לגינה ולמשק החי הקטן. בשנות ילדות היינו מגיעים כולנו "לקייטנה" של סבאסבתא, יושבים תחת הגויאבה הענקית, צועדים לאורך שבילי הפרחים שליד הלימונים והרימונים, עד לעץ התות הענק. שהצל על השובך הלול והדיר.
בחורף, סבתא היתה מלבבת לנו לביבות חוביזה, מגישה אותן על פרוסות לחם שחור או טובלות במיץ עגבניות טרי ושמן, ליד הבלוביצ'קעס, עד היום זה ה-מעדן, הכי טעים בעולם. את החובזות הם קטפו בשדה ליד הבית. אנחנו את החובזות שלנו קנינו בסופר בקלנסווה.
לכבודם, לכבוד הטבע המתחדש, מרק טעים מיוחד של געגוע אוהב.
החומרים:
למרק
ק"ג קישואים
2פרח ברוקולי בינוני
פרח כרובית בינוני
חצי קולרבי
חצי לפת
3 שיני שום
3 גבעולי סלרי אמריקאי
2 ענפי טימין
2 כפות שמן זית
2 כפות אורז טחון גס
מלח פלפל לפי הטעם, כפית וחצי בהרט
אופן ההכנה:
חותכים קישואים לסרטים ארוכים, סוחטים, מטגנים בשמן זית עם השום והסלרי האמריקאי. מוציאים ארבע כפות מהסיר שומרים בצד.
מפרקים ברוקולי וכרובית לפרחים קטנטנים, חותכים קולרבי לפת לקוביות קטנטנות, מתבלים במלח פלפל בהרט, מוסיפים לקישואים המטוגנים, מוסיפים 6-8 כוסות מים וטימין מבשלים חצי שעה. מוציאים את הטימין, טוחנים למחית, מוסיפים למחית שעל הכיריים אורז טחון, מבשלים 10 דקות, תוך כדי ערבוב, מתקנים תיבול, מוסיפים קישואים מטוגנים שנשמרו.
למאפי החוביזה
חבילת מיני מלוואח מופשרים לילה במקרר
שליש צרור שמיר ללא גבעולים
8 שיני שום
2 בצלים אדומים פרוסים דק
3 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח ים
אופן ההכנה:
קוצצים עלי חוביזה שטופים היטב לסרטים דקים, מוסיפים את שמיר רצועות דקיקות מהבצל ושיני שום שלימות, מטגנים בשמן זית, תוך כדי ערבוב רבע שעה.
מניחים בתוך כל מלוואח כף מהירוק, במרכז שמים שן שום, מתבלים בפלפל גרוס ובמלח, סוגרים לחצי סהר, מברישים בחלמון עם חלב ואופים להזהבה.
קולים צנוברים על מחבת יבשה, ומפזרים מעל המרק לפני ההגשה.
עוגת שכבות שוקולד ופירות יבשים
מה שצריך לשתי אינגליש זה:
חבילת אוריאו
כוס שמנת קלה לבישול
שלושת רבעי כוס סוכר
100 גרם חמאה
2 כפות קוקוס
שלושת רבעי כוס קמח תופח
3 כפות קקאו
150 גרם מטבעות שוקולד מריר
כוס אגוזי לוז קלופים קלויים
חצי כוס תערובת פירות יבשים קצוצים דק
4 ביצים
כפית קינמון
אופן ההכנה:
טוחנים אוריאו דק, ממסים החמאה, מערבבים את הפירורים בשתי כפות שמנת קלה, שתי כפות חמאה מומסת והקוקוס, משטחים בידיים על תחתית תבנית, אופים 12 דקות בבינוני נמוך.
בינתיים, ממסים שוקולד בשמנת קלה שהורתחה עם הקקאו, מערבבים למסה אחידה עם החמאה המומסת. שומרים 4 כפות בצד מתערובת השוקולד להתקרר.
את היתר מוסיפים לקערה עם סוכר קמח ביצים וכפית קינמון. יוצקים על הבסיס האפוי, זורים מעל לוז ופירות יבשים, משקעים מעט בעזרת גב כף ואופים חצי שעה בחום בינוני להתייצבות. מוציאים ויוצקים מעל העוגה החמה את השוקולד שהתקרר.
מגישים במנג'טים, קוביות קטנות של אושר או בפרוסות דקות.
עוגת הדרים תבלינים בשמן זית
לפני שנתיים השתתפנו בסדנא בבית הבד שמנא במושב חגור. השף אייל לביא הדגים שם ממטעמיו, את עוגת שמן הזית שלו אהבנו במיוחד. פרובנס עתירת כרמי הזיתים ששם מקור העוגה. ברוח המתכון של השף לביא קבלו עוגה קלה להכנה יפה למראה וטעימה טעימה, עם קליפות ההדרים והתיבול היא טובשבטית להפליא ומאד אוהבת. הגישו עם תה וכל אהוב יפול שדוד בקסמיה.
המצרכים:
חצי כוס שמן זית פירותי
ארבע ביצים
שלושת רבעי כוס סוכר
גביע יוגורט
כוס קמח תופח
5 כפות קמח שקדים או אגוזים
חצי כוס מיץ תפוזים
כף קליפת לימון מגוררת
כף קליפת קלמנטינה מגוררת
חצי כף קליפת תפוז מגוררת
4 סרטי זעפרן מושרים רבע שעה בכף מים חמים
רבע כפית הל
רבע כפית ציפורן טחונה
אבקת סוכר וסוכר גבישי
מקציפים ביצים וסוכר לקצף תפוח, מזלפים את השמן בהדרגה על הדופן, מוסיפים את הזעפרן, מנפים פנימה בכמה פעמים, קמח ושקדים עם התבלינים, לסירוגין עם היוגורט והמיץ. את העיסה יוצקים לתבנית חישוק יפה ואופים בבינוני עד להתייצבות.
מאבקים את היפה המחושקת בהרבה אבקת סוכר בעודה חמה, מקשטים בתערובת שלושת הקליפות הריחנית ובסוכר גבישי.
*טיפטעים
ברוח הפרובנסית של העוגה אפשר לגוון גם בקליפות לימון ומעט פרחי לבנדר מפוררים ולעטר בזיגוג בוהק בלבן. ניסינו, היה נהדר!