חורף, הגשם מטפטף על העורף, וקרר…כמו שגידי שר וכמו שהבטחנו לכם באמצע השבוע, נגיש ארוחה חורפית, טעימה, מחממת ומשביעה, מהמנה הראשונה המפתה ועד לסיום המתוק.
אל דאגה חברים, צפירת הרגעה. ברור שקודם לכל ההכנה תהיה ממש קלה, השתמשנו בעדשים קפואות ובקוסקוס מלא מהיר הכנה, להרכיב ארוחה מפוארת גדולה, אבל שבקלי קלות תוכלו לחלקה לכמה ארוחות. את הכנאפה תגישו למשל לארוחת ערב משפחתית, עם הסלט והגבינות תהיו מסודרים, כנאפה יפהפיה וטעימה זו תתפקד יפה עם המרק בבראנץ' חורפי, כשבחוץ אפור וזולג ובפנים אתם דואגים גם לתה קפה שוקו, ואת העוגיות השוות שתגישו ליד. המרק יכול להיות ארוחת צהריים מאוזנת של אמצע שבוע: הוא מחמם, הוא ממלא, הוא משביע, והא מכיל מכל טוב ובשפע. סלט העוף שלנו יתאים לכל ארוחה בחוג משפחתי, ויככב בקלות במדור השווים לאירוח.
רק על העוגיות אנחנו לא אומרים מילה, שפתינו חתומות, מחכים לכם שתטעמו, ותגידו. נאמר רק שאלה עוגיות שמניסיוננו מתכלות במהירות הבזק, ללא קשר לכמויות שמכינים. אגב אנחנו הכנו גם עם קמח שקדים וקמח פיסטוקים, מגוונים בטעמים ובמרקמים.
הבה נפצח בהכנות, בואו.
כנאפת שורשים מדהימה
צולים סלק גדול ובטטה גדולה על קליפתם, ארבעים דקות בתנור ב200 מעלות.
מצננים קמעה, מקלפים, חותכים לקוביות של סמ"ר. מוסיפים כוס קוביות קטנות זוקיני צהוב או ירוק כהה. מתבלים במלח פלפל, ראס אל חנות.
כעת יש למרוח מחבת אמייל בקוטר 20 ס"מ בשמן ולרפד בשערות קדאיף תחתית ושולים. לאפות 5 דקות בחום בינוני.
את הבסיס האפוי למלא בקוביות הירקות הצלויים והחיים, ליישר, לסדר מעל שכבה של השערות. לרסס בשמן זית לאפות כחצי שעה בחום בינוני. להפוך על מחבת, כך שהחלק העליון יהיה למטה, לטגן דקותיים ולהגיש פושר.
אפשר ואף רצוי לפזר פירורי גבינה משובחת, ממליצים לכם על צאן או עיזים( אנחנו אוהבים מאד את של משק יעקובס, מחלבת עברי, וגם את שירת רועים) על המאפה החם כך שיימסו.
להתענג.
מרק חורפי נפלא
2 ליטר חלב אורז שקדים לא ממותק
כוס קוביות דלעת בינוניות
כוס קוביות בטטה בינוניות
כוס קוביות גזר בינוניות
חצי ראש כרובית ממפורק לפרחים קטנים
2 בצלים חצויים לאורך
חצי כוס עדשים חומות
שורש פטרוזיליה מגורר דק
חצי שורש סלרי מגורר דק
6 עלי סלק חתוכים לרצועות דקות
2 ענפי טימין
3 עלי דפנה
6 גרגרי פלפל אנגלי
3 שיני שום
2 ס"מ שורש כורכום קצוץ דק
שמן זית
בהרט
מלחפלפל
פפריקה מתוקה
פפריקה מעושנת
מכינים כך:
מתחילים בכך שאת קוביות הירקות, פרחי הכרובית וחצאי הבצל שמים על נייר אפיה וצולים בחום של 200 מעלות כשהם זרויי מלח ומשוחים בשמן זית כחצי שעה.
כשהירקות צלויים, מחממים בסיר חלב אורז, מוסיפים את הירקות השום והכורכום, מתבלים במלח פלפל פפריקות ובהרט ומבשלים חצי שעה. בחלוף חצי שעה מוסיפים שורשים מגוררים ועדשים( שבלי למצמץ לקחנו משקית במחלקות הקפואים), מבשלים עוד חצי שעה, מתקנים תיבול. מוציאים עלי דפנה טימין ופלפל אנגלי, מוציאים מהסיר שתי כוסות, טוחנים היטב, מחזירים לסיר, עכשיו מוסיפים למרק רצועות דקות של עלי הסלק, מגישים מזולף שמן זית איכותי.
סלט קוסקוס חם עם עוף וברוקולי
חותכים 4 חזות עוף לקוביות. משרים חצי שעה ב-5 כפות טריאקי מעורב ב-3 כפיות שמן שומשום, שן שום כתושה, חצי ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר דק, 3 כפות מיץ תפוזים, 2 כפות סויה דלת נתרן וכפית פפריקה.
מכינים קוסקוס מלא מהיר הכנה, עם או בלי זעפרן, על פי ההוראות רחבת ידיים בקערה עם שוליים גבוהים. שומרים מכוסה לאידוי.
מפרקים פרח גדול של ברוקולי לפרחים קטנים.
מחממים שמן קנולה בווק עד שיעשן, מטגנים מערבבים את העוף בשתי פעמיים, כשמוכן, מקפיצים בווק את הברוקולי כשלוש דקות, על הלהבה גבוהה, מחזירים את העוף מסדרים מעל הקוסקוס ומגישים מיד.
עוגיות משובחות להגיש עם התה
200 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
1.5 כוס קמח
כוס קמח אילסרים טחונים דק
2.5 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
תמצית וניל
כפית שטוחה סודה לשתייה
2 ביצים גדולות
3 כפיות קליפת תפוז מגוררת
חצי כוס שוקולד צ'יפס
1/4 כוס אוכמניות או חמוציות קצוצות דק, שלנו ללא סוכר
מה שנותר זה, לנפות קמח אבקת אפיה מלח וסודה לשתייה ביחד
להקציף חמאה רכה וסוכר, להוסיף את הקמח המנופה בפעמיים, לפעם השנייה גם את הביצים, להוסיף תמצית וניל, קליפת תפוז וחמוציות, לא לערבב הרבה רק עד שמתאחד.
לנטף בכף על נייר אפיה, לשמור מרחקים כי יש פה מגמת התפשטות. לאפות בתנור שחומם ראש 12 דקות ב-175 מעלות. לשמור, נראה נראה אם רק תצליחו, בכלי אטום.
רצינו שתדעו שבגני הילדים כבר שרים את "ההר הירוק תמיד", וגם את "השקדיה פורחת" מה שאומר שבשבוע הבא יש לנו מסיבת כך הולכים השותלים מפתיעה בבלוג.
שמרו לנו עליכם עד שנתראה פה.
*סגולה שלנו אהובה, לוחמת אמיצה, עוד ועוד ברכות וכוח, עוד ועוד הצלחות קטנות שבדרך, עד לנצחון הגדול שבוא יבוא!