אנשי הקינוחים הם אלה החושבים על המתוק שממתין בסוף הארוחה ומתענגים תוך כדי. היום לכבודם, נגיש מתוקים שאמנם לא תהיה בהם בשורה של דלי קלוריות, אבל היי, שימו לב, יש מגמה של הקטנה מתחשבת, בגודל המנות, המאפשרת לאכול מהן, ללא טיפה אחת של ייסורי מצפון או מצפן קלורי.
ברור כשמש שהקינוח שלנו הוא פשטידה. נו, בחייכם, למה לא?! הרי התחלנו במתוק, ברור שנקנח במלוח! רק תראו, איזו יפהפיה בסגולים ורודים ולבן רקחנו לכם במטבח, עם שכבת גבינה נמסה וקרמית בתווך. סלק וגבינות הם השילוב המאד טעים והיפה, עליו עמלנו אחרי הביקור אצל שכנינו "יעקובס" של הגבינות.
פנקוטה פסיפלורה
200גרם מחית פסיפלורה
כפית קליפת תפוז מגוררת דק
גרם שמנת 38 אחוז שומן350
גרם סוכר150
גרם אבקת ג'לטין 5
30 גרם מים
אופן ההכנה:
להמיס אבקת ג'לטין במים, להשהות כ-10 דקות להתקשות ולתפוח.
בינתיים, להרתיח שמנת, מחית פסיפלורה, סוכר וגרידת תפוז, להוסיף פנימה את מסת הג'לטין, לערבב היטב לקרם חלק.
לצקת את הקרם לקוקוטים, לקרר יממה במקרר.
מכינים רוטב קרמל עם נגיעת תפוז, ע"י חימום 3 כפות סוכר בסיר יבש, להבה נמוכה וחימום איטי, יניבו שינוי במרקם ובצבע של הסוכר, רק שמרו שלא ייחרך, זה מר יותר מלענה. כשהגוון ענברי נעים, הוסיפו פנימה קרטון שמנת קלה, עשו זאת במזיגה על הדופן, הסירו לרגע מהלהבה, תנו לרעש געש שבסיר להירגע, ערבבו כל הזמן עד לקבלת רוטב קרמלי אחיד, גרדו פנימה מעט קליפת תפוז, ערבבו.
הוציאו מהקירור, הפכו את המנה על צלחת הגשה כשאתם מוזגים סביב מרוטב הקרמל. מקשטים בגרגרי פלפל אדום ועלי טימין.
קרמבו לימוני בכוס
לקרם לימון
גרם חמאה90
גרם סוכר135
גרם מיץ לימון טרי70
שלוש ביצים בגודל לארג'
אופן הכנה:
להרתיח בסיר מיץ לימון טרי סוכר וחמאה
לאחר שהנוזל רתח להוסיף את הביצים באיטיות ולבשל יחד עד להסמכה
לחלק לכוסות הגשה עגולות שקופות ואישיות
לקרר היטב
קישוט הצ'ופצ'יק של הקרמבו
מקציפים 3 חלבונים בטמפרטורת החדר עם 100 גרם סוכר לקצף יציב. דרך מסננת, מנפים פנימה 80 גרם סוכר, מקפלים למרנג חלק.
מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק, מזלפים גבעת מרנג נאה מעל, חורכים יפה לשיזוף עם ברנר לפני שמגישים.
קרמבו שוקולד קליל ומפנק
בתחתית המנה עוגיית אוריאו או דיסק של בצק פריך אפוי היטב
מעל מורחים שכבת נוטלה או כל ממרח שוקולד עשיר אהוב עליכם.
עכשיו מכינים מרנג צרפתי עשיר על ידי זה שמקציפים 3 חלבונים עם 100 גרם סוכר לקצף יציב מוסיפים לקצף 100 גרם אבקת סוכר מנופה עם כפית נס קפה, מזלפים בעזרת שק זילוף וצנתר חלק בינוני מהמרנג לגובה.
לציפוי המנה
ממסים 200 גרם שוקולד מריר עם 50 גרם שמן, טובלים כל קרמבו בציפוי. מגישים כשהציפוי מתייצב.
פשטידת סלק גבינות
4 סלקים מגוררים לז'וליינים דקים ארוכים
3 ביצים בינוניות טרופות
4 כפות קמח שקדים
2 כפות קמח קוקוס
שני שליש מיכל שמנת לבישול
3 כפות רוטב וורצ'סטרשייר
גליל גבינת עיזים חתוך למטבעות
4 כפות מנצ'גו מגוררת ו 3 כפות פירורי פרמז'ן
מלח כמהין, פלפל שחור טרי גרוס דק
:מכינים ככה
מערבבים סלק מגורר, רוטב וקמחים עם ביצים שמנת ומחצית מהגבינות המגוררות,, ממליחים מפלפלים לפי הטעם.
יוצקים מחצית לתבנית משומנת, בקוטר 18 על מסדרים בצפיפות את מטבעות הגבינה ומכסים ביתרת תערובת הסלק.אפשר לעטר בחצאי פקאן קלוי מומלח או בצנוברים.
מעל מפזרים את יתרת הגבינות אופים ארבעים דקות בחום בינוני להתייצבות ועוד רבע שעה בחום נמוך 130. מוציאים מהתנור וממתינים לפחות 10 דקות לפני שפורסים.
טיפ: אחרי לילה במקרר יהא יותר קל לפרוס. מגישים פושר, מקושט בעלי בזיליקום טריים וזילוף של שמן זית איכותי, מתמוגגים.
יותר מתמיד, שלוחה ברכה חמה לסגולה האהובה עלינו. רותי יפתנו יקירתנו, אנחנו מאחלים הצלחה החלמה בריאות טובה, והרבה הרבה הרבה שנים יפות וטובות.
שבוע נפלא לכולכם.
היי הכל נראה נפלא תודה רבה! האם בקרמבו לימון אמורים להוסף 80 גרם סוכר אן אבקת סוכר?
היי מלי, שבת שלום יקרה, עם סוכר להקצפת החלבונים. תודה רבה על המחמאות