ארוכים, ריחניים, טריים וחמימים, משובצי הפתעות בכל נגיסה, טעימים, כל ביס לא פחות מתענוג צרוף. בקיצור, חשבנו לעצמנו שאם כבר מכינים פה פלוטים מהסוג השווה, כדאי שנארגן להם את כל מה שאוהב להיות מוגש עימם לפינוק מושלם. תחשבו בסגול עז, תחשבו בטעים, תחשבו עונתית ותראו שגם אתם תגיעו ישר לסלק. זו ה-עונה שלו. בכלל, כל השורשים במיטבם כעת, נביא פה מקבצים של טעמים מעולים במתכוני שורשים. היום ליד הפלוטים שפע מתכוני סלק להנאתכם
פלוטים משגעים
החומרים הדרושים:
500גרם קמח לחם
50גרם קמח לבן מנופה
15גרם שמרים יבשים
20גרם סוכר חום
25גרם חמאה או שמן זית
20גרם מלח
עד 550 גרם מים
80גרם זיתים סוריים
כף שטוחה פלפל שאטה
2כפות פרמזן מגורר
אופן הכנה:
ללוש במיקסר בוו הלישה קמחים, שמרים יבשים, סוכר חום וחמאה. להוסיף תוך כדי לישה, את המים בהדרגה, אחר כך גם זיתים סוריים קצוצים גס, את גבינת הפרמז'ן, המלח, גם פלפל השאטה.
ללוש עד לקבלת בצק בעל מרקם מבריק והומוגני
מניחים את הבצק מכוסה כשעה למנוחה בסביבה חמימה.
לאחר שעה מחלקים את הבצק ליחידות בנות 150 גרם כל אחת.
יוצרים צורת פלוט, מניחים על מגש עם נייר אפייה
מתפיחים שנית 20 דקות.
אופים כ 25 דקות ב-180 מעלות, עד לקבלת צבע זהוב שחום ומזמין
ממרח סלק
משרים חצי כוס קשיו גולמי בכוס ורבע מים פושרים לשעתיים.
צולים 3 סלקים בינוניים קלופים בתנור 200 מעלות עד להתרככות.
מסננים מי הקשיו ושומרים. מרסקים סלקים וקשיו עם מים ביחד עד לקבלת מחית, מוסיפים עלה מרווה אחד, רבע כפית צ'ילי ורבע כפית בהרט בתוספת מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים מהמים המסוננים עד לקבלת ממרח, מסננים, מאחסנים סגור במקרר.
קפרזה סלק
8 בייבי סלק פרוסים לרבעים, צלויים בתנור ב-200 מעלות עד להתרככות
פרוסות מוצרלה
רבע מלפפון טרי מגורר גס על קליפתו
3 גבעולי סליקוריניה חתוכים דק
כף עירית קצוצה
מלח ים
פלפל שחור גרוס
כפית קליפת ליים מגוררת
3 כפות שמן גרעיני דלעת
לסדר בצלחת הגשה פרוסות הסלק והמוצרלה.
לגרר מעל המלפפון, לזרות עירית וסליקוריניה. לבזוק מלח ופלפל, לגרר את קליפת הליים ולצקת מעל הכל שמן גרעיני דלעת. לתת לעמוד רבע שעה בחום החדר להתמזגות הטעמים, להכין את הפלוט שלכם ליד, ו…זה הגונג להסתער!
מרק סלק וחיטה
מבשלים שלושה סלקים בישול חלקי כ-15 דקות. מגררים גס.
משרים 4 כפות חיטה מבוררת נקייה חצי יום במים קרים. שוטפים במסננת.
בסיר בינוני, שמים חיטה, 3 גבעולי טימין, 5 גרגרי פלפל אנגלי, שן שום, בצל סגול, שורש פטרוזיליה, מקל סלרי, ו6 כוסות מים קרים, מבשלים עד להתרככות החיטה.
מוציאים את הירקות וחצי ממי הבישול מוסיפים את הסלק עם חצי ליטר שמנת קלה, מבשלים רבע שעה, טועמים, מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם ועוד חצי כפית ראס אל חנות טרי, בסוף מוסיפים גם כוס סלק טרי מגורר דק דק קצת פירורי פטה ופירורים של בצל יבש מטוגנים(יש להשיג בכל סופר).
מגישים חם עם הפלוטים ליד.
סלט סלק טרי
הסלט הזה מתחיל בשלשה בינונית שתקלפו ותעשו מהם ז'וליינים דקיקים במנדולינה.
שימו בקערה, ערבבו בצנצנת, 2 כפות חומץ פטל, עם שתי כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן קנולה, כף שטוחה שמן שומשום, הוסיפו כף סוכר דמררה פלפל שחור. סגרו מכסה ונערו היטב, שפכו על הסלק רבע שעה לפני ההגשה.
בעת ההגשה פזרו עירית קצוצה דק ומלח ים.
בתיאבון, להתראות חברים
זמינה כאן?
בתאריך 9 בדצמ׳ 2016 19:02, "טעמיים כי טוב-הצצה למטבח של אורן בקר ונורית
אילזי אילזי במקרה ראיתיך פה בבלוג דברי איתי שאדע מששלומך נבהדר וטוב ורק חפצת שקט