הצינה שתפסה לה מקום בערבים, המזג שמתקרר, היום שמתקצר, הכי עושים לנו חשק לשפות סיר גדול של מרק. כחובבי הז'אנר, גם בימי קיץ תמצאונו לא אחת מבשלים מרקים. אבל עכשיו, בזמן שחלוצות הנדידה מהארצות הקרות כבר פה, (יצאנו לראות במצפור ויקר בכפר מונאש ובאגמון חפר שליד קיבוץ עין החורש, המחזות מרהיבים), זה זמן מרק עבורנו, נשמח לחלוק עימכם כמה מהאהובים שעליהם אנו מתענגים במיוחד.
קחו כף , הצטרפו לחגיגה!
מרק עדשים חומות
5 כוסות מים
חצי שקית עדשים מההקפאה
2 גזרים מגוררים
ז'וליינים משורש פטרוזיליה
שתי שיני שום כתושות
שלוש כפות בצל שטוגן כחצי שעה לקרמול עדין
3 כפות עלי כוסברה קצוצים דק
חצי כף כורכום
רבע כפית כמון
רבע כפית קינמון
כף שטוחה פפריקה
ענף טימין
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לבשל הכל יחד בסיר מכוסה חצי שעה. לטעום, לתקן תיבול. אפשר להגיש עם מעט אטריות רחבות.
להגשה:
זלפו מעל שמן זית, פזרו עוד קצת עלי כוסברה ללא הגבעול, הגישו עם פלח לימון מעל.
מרק עדשים כתומות
לברור ולשטוף שתי כוסות עדשים כתומות
להכין קוביות קטנות משתי גמבות, בצל גדול אדום, שני גזרים, שתי שיני שום כתושות, קוביות משני מקלות סלרי אמריקאי ורבע ק"ג בשר טחון. לטגן קלות בשמן זית ירקות ובשר, להוסיף 8 כוסות מים, להוסיף את העדשים וכף שטוחה בהרט. לבשל מכוסה חצי שעה.
לטעום, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם, לבשל עוד רבע שעה בסיר גלוי.
אנחנו אוהבים להגיש בתוך דלעת משוחה בשמן זית ומלח, צלויה 45 דקות בחום גבוה.
מרק פול ירוק
טרי מתחדש בפסח, במדור הקפואים תמצאוהו כל השנה.
חצי שקית פול קפוא
2 כפות שמן זית
2 שומר פרוסים דק
2 שיני שום
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 זוקיני בז'וליינים
כף כורכום
כף פפריקה
מלחפלפל לפי הטעם
לערבב 300 גרם עוף טחון
ביצה
שתי כפות שקדים טחונים
כפית פפריקה מעושנת
כפית בהרט שתי
כפות שמיר קצוץ דק
ליצור מסה אחידה, ליצור עיגולים בידיים רטובות, לצנן במקרר שיחכו למרק המתבשל בסיר.
לטגן ירקות קלות בשמן זית, להוסיף 5 כוסות מים רותחים ותבלינים לבשל 20 דקות.
להוסיף חצי מיכל חלב אורז(לא ממותק), לבשל לטעום לתקן תיבול ולהוסיף את הקציצות. לבשל מכוסה עוד 25 דקות על להבה נמוכה.
מרק שעועית
לבשל שתי כוסות שעועית אדומה קפואה, בליטר וחצי מים רותחים, עם שלוש כפות רוטב בר-בי-קיו, כף כורכום, כף פפריקה, עם כוס מקלות סלרי כוס מקלות גזר, רבע כפית פלפל אנגלי טחון טרי, רבע כפית 3 עלי דפנה, שני ענפי טימין, לגרר פנימה מעט אגוז מוסקט טרי, לזרות פלפל שחור גרוס.
בינתיים, לפתל מקלות של בצק עלים מרוחות חרדל, סביב עצמם, לאפות להזהבה בתנור חם. לעטוף את המקלות בפרוסות זוקיני ובפרוסת בשר מעושן, לכרוך סביב המקלות האפויים, לאפות עוד כמה דקות ביחד כדי לצלות מעט את הבשר.
כשהמרק מוכן, לטעום לתקן תיבול,להוסיף למעלה 5 כפות בצל מטוגן, להגיש עם מקל מפותל לצד המרק.
מרק דלעות
לצלות שלוש כוסות קוביות קטנות של דלעות מסוגים שונים, משוחות בשמן זית, על נייר אפייה, בחום גבוה להשחמה קלה.
להכניס את הצלויות לסיר עם חצי שורש סלרי ושורש פטרוזיליה מגוררים דק, 2 כפות פלפל ירוק בהיר בז'וליינים דקים, שן שום כתושה.
להוסיף ליטר וחצי חלב אורז או שקדים, לבשל לרתיחה, להנמיך להבה, לתבל במלח פלפל, פפריקה כמון וכורכום לפי הטעם. לטעום, לעטוף את צלחת ההגשה בבצק שמרים מוכן מרודד זרוי מנצ'גו, לאפות להזהבה להגיש עם המכסה.
כשמסירים את מעטה הבצק, אפשר לקשט בעלי אורגנו קטנים.
בתיאבון!
*רוצים לומר תודה על המשובים המחממים, 5294 עוקבים בוורדפרס, זה מספר נאה מחמם לב, תודה לכולם.
*אנחנו בפייסבוק , בפינטרסט ובאינסטגרם, כדרכנו לא נחים, עובדים על משהו חדש המתהווה בימים אלה. הודעה מדויקת תצא כשנהיה בשלים.