חג אסיף הוא הזדמנות פז לנבור בספרי המתכונים, לחטט באוספים ולשתף בכמה מתכונים שאהובים מאד על בני הבית והאורחים שלנו. בין פתח תקווה לנתניה מתוח קו של הסכמה רבתי לגבי המתכונים שיפורסמו ברשומה זו. בני כל הגילאים בסוכותינו מתענגים עליהם, היום נשתף אתכם בלקט ראשון מתוך מה שאספנו לחגיגת ב"סוכות תשבו שבעת ימים".
למשל זה, המביא איתו ניחוחות של שמרים שאהובים ומפעימים את כולם. תכל'ס, אין כמו אפייה עם שמרים, הריח המתפשט באוויר, הוא של הבטחה טובה, המתקיימת ברגע שטועמים מהעוגה החמימה הנהדרת הזו. אין ספק שהעוגה שלפניכם ראויה לתואר שווה ומנצחת, בטח בגלל הטעמים המתמזגים שבין השוקולד לפרג וגם בגלל שהיא יפה ומפנקת, חוצמזה, תראו את ההגשה החיננית, נחמד יהיה להניח כזו על השולחן בסוכתכם.
שמרים פרג ושוקולד
25 גרם שמרים טריים
125 גרם חלב
50 גרם סוכר
500 גרם קמח לבן בהיר מנופה
כפית מלח
2 ביצים
1 כף דבש
100 גרם חמאה רכה
כף תמצית וניל משובחת, חצי כף קליפת לימון מגוררת דק
אופן הכנה:
בקערת מערבל מערבבים שמרים טריים ב- 2 כפות חלב פושר, עד שהם נמסים.
מנפים קמח, מערבבים עם מלח.
מניחים על עיסת השמרים, לשים יחד במהירות איטית.
תוך כדי לישה מוסיפים ביצים ,דבש,חמאה,וניל ולימון.
מוסיפים את יתרת החלב, לשים יחד עוד כ7- דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
מניחים את הבצק לתפיחה במשך שעה בקערה מכוסה, במקום חמים.
מעבירים את הבצק לשולחן עבודה ודוחסים אותו בעזרת שורש כף היד על מנת להוציא ממנו את האוויר שמצטבר.
מחלקים את הבצק ל 2 חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם לריבוע בעובי 3 מ"מ ובגודל 35*35 ס"מ.
מכינים מלית פרג ושוקולד עשירה
240 גרם חלב
300 גרם סוכר
1 כף דבש
40 גרם חמאה
250 גרם פרג טחון טרי
100 גרם אגוזי מלך טחונים
2 כפיות קינמון טחון
כפית קליפת לימון מגוררת
כפית וניל
אופן הכנה:
מרתיחים בסיר חלב, סוכר, דבש, חמאה וניל ולימון.
מוסיפים פרג, מבשלים על אש נמוכה עד שכל הנוזלים נספגים בפרג.
מוסיפים אגוזים טחונים ומערבבים למלית אחידה.
מקררים היטב לפני השימוש.
מורחים בנדיבות ממרח הפרג מעל כל יחידת בצק, ממסים שוקולד מריר ומורחים שכבה מעל הפרג.
מגלגלים לגליל ואז לעיגול(חישוק), מניחים בתבנית אפייה עגולה משומנת.
מתפיחים במקום חמים.
כשהבצק מכפיל את נפחו מחממים תנור ל- 170 מעלות, מורחים ביצה טרופה מעל הבצק שתפח, אופים כ 30 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
לאחר האפייה מורחים מעל הבצק מעט סירופ סוכר ומקשטים בשוקולד מומס.
*טיפ-אם רוצים להכין את המתכונים פרווה מחליפים את החמאה במרגרינה או בשומן קוקוס, ואת החלב לחלב שקדים.
קלמנטינות הן המשמשים של הסתיו, כי מרגע שהן מגיעות, ספירה קצרה והן נעלמות. אם אתם נמנים על חובבי הקלמנטינות כמונו, יש לנו הצעה קוסמת עבורכם, הפשילו שרוולים וצרו לכם עוגה שמתאימה לאושפיזין כמו סכך לסוכה. בואו להתארח עם עוגה גבוהה ויפה שכזו, או קבלו את הבאים אל סוכתכם עם עוגת הקלמנטינות ההפוכה והטעימה הזו.
מתחילים בשלוש ארבע קלמנטינות שטופות היטב, שתפרסו לפרוסות של חצי סנטימטר(הכי טוב ואחיד ויפה מנדולינה)ותשרו במים קרים לפחות לשלוש שעות.
אחר כך יש לסנן את מי השרייה, לשים בסיר רחב את פרוסות הקלמנטינה עם כוס וחצי סוכר וכוס ורבע מים, לבשל על להבה קטנה בסיר מכוסה, ללא ערבוב עד שמתקבל סירופ סמיך קרמלי בצבע ענברי עמוק. לסנן, לשמור את המסוננים, לסדר את הפרוסות בתחתית תבנית בגודל 26, לפזר מעליהן בקמצנות כמה עלי רוזמרין קצוצים דק דק דק, הכי דק שתוכלו ומעט, יען כי לרוזמרין יש נטייה להשתלט.
אחר כך:
להקציף היטב לשבע דקות חמש ביצים וכוס סוכר, עד שיתקבל קרם בהיר תפוח.
לנפות יחד שתי כוסות קמח, שלושת רבעי כוס קמח תירס דק, חצי שקית אבקת אפיה, חצי כפית סודה לשתיה, קורט מלח.
למהול חמש כפות סירופ מייפל, כוס מיץ קלמנטינות סחוט, קליפה מגוררת מקלמנטינה, גביע יוגורט, חצי כוס שמן ניסינו גם עם שמן זית וטעם לנו, אבל אפשר בהחלט קנולה.
לערבב לסירוגין בשלוש פעמים את התערובת היבשה ואת הנוזלית אל תוך הביצים והסוכר.
לצקת על הקלמנטינות שבתחתית, לאפות בתבנית משומנת גודל 26, 175מעלות כחמישים דקות.
לצנן, לחלץ מהתבנית, להגיש הפוך.
אם שמרתם את המסוננים כפי שהצענו, אתם יכולים להקציף שמנת מתוקה לפסגות רכות ולהגיש לצד העוגה שתי קעריות יפות וכפיות ארוכות צוואר: שמנת מתוקה לא ממותקת באחת, ובשנייה, מסירופ הקלמנטינה.
כל אחד כראות עיניו וחיכו.
עוגת חלוות גזר בניחוח הודי
אנחנו מתים על טעמים הודים, יש לנו חברות הודיות שהן בשלניות מעולות ומארחות למופת. תנו לנו קולפי או חלווה הודית עשויית גזר וחלב משומר מעדנים שאנחנו יכולים לאכול מהם ללא סוף. קבלו כעת כעת בגרסת עוגה את החלווה מהגזר.
צריך שלושה גזרים גדולים מרוסקים גס, חצי קופסת חלב משומר, 3 כפות חמאה מזוקקת, קמצוצי הל ציפורן מוסקט וקינמון, פחות או יותר, לפי הטעם.
יש לבשל על להבה הנמוכה עם 3 כפות מים עד לקבלת מרקם סמיך מקורמל, לבחוש מדי בתחתית שלא ייחרך. להסיר מהאש, לצנן קמעא.
את המצוננת לערבב עם 2 כוסות קמח תופח, 3 ביצים, 4 כפות סוכר חום, 2 כפות שמן אגוזים או שמן פיסטוק, חצי כוס יוגורט עיזים וחצי כוס שקדים טחונים או קמח תירס דקיק, עד לקבלת עיסה במרקם שמנתי.
לצקת לתבנית ששומנה היטב, לאפות בבינוני כ-45 דקות, יפה לאפות בחישוק, להפוך, לאבק דרך מפית תחרה באבקת סוכר. לפרוס פרוסות דקות ולדאוג לקנקן תה גדול ליד.
חביתיות
שלוש ביצים
שתי כפות סוכר דמררה
חצי כפית מלח
שתי כפות חמאה מלוחה מומסת
כף שמן אגוזים
כוס וחצי קמח לבן מנופה עם רבע כפית אבקת אפיה
כוס וחצי חלב
כוס וחצי מים
חצי כוס שמנת קלה לבישול
לטרוף ביצים, שמן, חמאה מומסת, עם מלח וסוכר. להוסיף את הקמח בהדרגה, תוך כדי בחישה, עד שמתמזג לבלילה אחידה. עכשיו נותנים מנוחה לכמה דקות.
בינתיים, מחממים חצי כפית חמאה במחבת, עד להמסה מלאה, יוצקים במצקת מהבלילה למחבת בינונית, מטים אנה ואנה, כדי שכל התחתית תתכסה בעיסה, מטגנים עד שהשוליים מתרוממים מעלה, ויש בועות גדולות על פני השטח. הופכים במרית ומטגנים חצי דקה על הצד האחר.
מוציאים על גבי צלחת הפוכה, עורמים לערימה עד שהאחרונה מוכנה.
מליות:
תפוחי עץ– כוס קוביות פרי קטנטנות מבושלות בסירופ עשוי כוס מיץ תפוחים כפית חמאה חצי כוס סוכר וקינמון עם קליפת לימון מגוררת, לצמצם למלא בפנים ולקפל.
פטל-לבשל חצי כוס סוכר עם כוס מים, חצי כפית ג'ינג'ר מגורר טרי ושקית תה פטל וניל, עד לקבלת סירופ סמיך. להוסיף לסירופ חצי כוס פטל טרי ולבשל עוד חמש דקות על להבה נמוכה, ללא בחישה כדי שהפטל יצא בשלמותו.
דלעת וגזר-לבשל קוביות דלעת טריה בסירופ מי סוכר (כוס מים ושלושת רבעי כוס סוכר שבושלו מראש וצומצמו בשליש), כשהדלעת מקבלת שקיפות מבריקה, להוסיף קליפת תפוז וגזר טרי מגורר. לצנן. למלא חביתיות ולשים פס מלית למעלה מבחוץ.
אנחנו תמיד שמים בחוץ מעט מהפנים או רמז ממנו, כדי שהתוכן יהא ברור לכל.
זהו זה, שיהיה חג שמח, טיילו בהנאה ובלו בנעימים ובזהירות.
בחול המועד נהיה פה שוב עם סקירה טעימה על "אוברג'ין", נביא לכם את טעמיה ומראיה של המסעדה השוכנת במלון דוויד אינטרקונטיננטל . וכמובן שגם עם מתכונים משובחים המתבשלים אצלנו ממש כעת.
לפני שנפרדים, כרגיל, ברצוננו להזכיר לכם להיות שותפים למפעל הסגול, ראו איפה ומהן הפעילויות הקרובות והיו שותפים להתגייסות מצילת החיים למען רותי רוזנבלום.
חג שמח,
להתראות