הצעה מעולה לארוחה שלמה: מרק עשיר, סלט מרענן, קאפקייקס מפתיעים ומשובחים כשהאחד עשוי בשר כבש ופיצוחים והשני מסורתי, במחלקת הקינוחים השווים. קליל להכנה ממש נפלא בטעמו. בקיצור, כהרגלנו שקדנו על טעימים כדי לסיים בטוב מתוק טעים מפתיע, את השבוע שהחל לכולנו בתשע"ז חדשה מהניילונים. דפדפו אצלנו כדי למצוא עוד תוספות וסלטים, מהם יש לכם פה בשפע בלתי רגיל.
המרק שבחרנו היום קל להכנה, משביע מכיל ירקות ובשר עוף, בתיבול מתון שיהיה מצוין למפסקת.
מרק ירקות עם קציצת עוף
חצי שקית פול ירוק קפוא
שתי שיני שום
חצי שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
שורש פטרוזיליה מגורר גס
בצל אדום קצוץ דק
מעט שמן שומשום
כף שטוחה תערובת חמישה תבלינים
שתי כפות סויה דלת נתרן
ז'וליינים משני זוקיני גדולים
ז'וליינים מגזר גדול במיוחד
קוביות אבוקדו לקישוט
וגם תערובת של 350 גרם עוף טחון עם שתי כפות שקדים טחונים וחלמון של ביצה גדולה עם מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מטגנים בכף שמן את השורשים, שימו לב, לא כולל השום הפול והז'וליינים. מוסיפים שמונה כוסות מים סויה דלת נתרן, התבלינים ואת הפול, מבשלים לרתיחה. מנמיכים להבה, כעת יוצרים בידיים רטובות עיגולים מתערובת הבשר, מבשלים חצי שעה מכוסה. טועמים, מתקנים תיבול, שמים לשתי דקות את הז'וליינים בסיר הרותח, מכבים את האש. מוזגים לצלחת מעטרים בשמן שומשום, מניחים במרכז קציצה, וסביבה עיגולי אבוקדו בכף פריזיאן או קוביות שתחתכו בסכין.
עוגות הכבש זה ממש שוס, ברור שאפשר לגוון בכל בשר(מבושל תחילה ובעדֶן מפורר במזלג), ואפשר להוסיף במרכז פירה מזולף או דוקסל פטריות מעניין, גם רטטוי מעניין ייטיב עם הבשר וירווה אותו, ריזוטו ופריקי גם, אפשר ואפשר ואפשר. כשהבסיס טוב, הכל פתוח ואפשרי, עופו רחוק וטעים עם הדמיון.
עוגות כבש פיצוחים
ירך כבש נקייה ללא גידים וללא העצם
2-3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
4 גזרים חתוכים לגלילים
2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים
7 שיני שום
3 גבעולי תימין
2 גבעולי רוזמרין
רבע כוס שמן זית
כפית בהרט
4 גבעולי סלרי
2 כוסות מים
מלחפלפל
כפית פפריקה מעושנת
5 גרגרי פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
אופן ההכנה:
לעסות את הירך בשמן ובתבלינים לתת לעמוד חצי שעה בחום החדר, להוסיף את העשבים שורשים נוזלים תבלינים, לאפות בקדירת ברזל או חרס עם מכסה מהודק, שלוש שעות בחום בינוני.
להוציא עשבים וירקות, לצנן מעט את הירך העשויה, לפורר הבשר במזלג, להוסיף 2 כפות ממרח סילאן ואגוזים(השתמשתי בזה של חצר כנרת), חצי כפית בהרט, 2 ביצים טרופות, מלח ופלפל לפי הטעם, לצקת לתבניות סיליקון משומנות, לפזר מעל פיצוחים, לזלף על האגוזים סילאן, לאפות בבינוני עד שמתמצק. להגיש על ריזוטו אורז בזעפרן, או כמאפה שכבות מעל בטטות צלויות בתנור כשעה בחום מירבי. כשהצטננו לקלף, לפרוס לפרוסות, להניח בתבנית אישית משומנת, מעל להניח שתי כפות גדושות מתערובת הבשר ואת האגוזים סילאן, לאפות. 25 דקות בחום בינוני, להגיש עם סלט ירוק עדין.
סלט קולרבי לימון
שני קולרבי פרוסים דק דק במנדולינה, עם קליפת חצי לימון מגוררת דק, שמן זית מלח ופלפל, כף חומץ הדרים וכפית דבש, עם חופן נבטי חמנייה. לעסות היטב ביחד לתת לעמוד בחום החדר רבע שעה.
היום מתחזי עטאייף, למרות שאנו מתים על המקור, שמחנו לנצל לטובה את הממרחים של חצר כנרת שעשו את הדרך אלינו הביתה לראש השנה ובחרנו בחום היום לקצר את הדרך אל הטעים.
פנקייקס מתחזי עטאייף
כוס קמח תופח
חצי כוס שמנת קלה
3 ביצים
חצי כפית שמרים נמסים
רבע כוס שמן אגוזים
3 כפות סוכר דמררה
לערבב יחד לעיסה שמנתית דלילה, אם יש צורך הוסיפו עוד שמנת קלה לבישול. תנו למסה לעמוד 20 דקות.
בחלוף הזמן, לחמם מחבת, לנטף אובלים קטנים, לטגן רק צד אחד על להבה נמוכה ועד שנראות בועות בצד הפונה מעלה כשאין יותר בצק נוזלי. לקפל פנימה לחצאי סהר, לסדר בהיקף על צלחת הגשה יפה ועמוקה עם שוליים רחבים.
לצקת על המסודרים, פסי שתי וערב של תערובת של סילאן אגוזים, או סילאן חלבה, ככה בנדיבות שייגרו פנימה אל מרכז הצלחת, אבל בבקשה לא להטביע. את המזולפים לקשט ממש לפני ההגשה בקוביות פסיפלורה יבשות, לחמצמצות נהדרת ולקראנצ'יות, להגיש מיד לפני שהן מתרככות. כיף גדול במיוחד, לטבול במרכז הצלחת שם הצטבר הסירופ.
תכינו ליד תה משובח ואתם מ-סו-ד-רים.
קאפקייק וניל עם קרם נענע
100 גרם סוכר חום בהיר
8 גרם אבקת אפייה
ביצה מידה לארג'
20גרם אינסטנט פודינג וניל
50גרם חמאה מומסת
כפית קליפת לימון מגוררת
220גרם קמח
אופו הכנה:
להמיס חמאה, לערבב את כל חומרי הגלם יחד במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת מסה אחידה.
לזלף לתבניות קאפקייקס כשלושת רבעי גובה, לאפות ב-165 מעלות כ-25 דקות.
כשהקפקייק מתקרר, מקציפים שמנת מתוקה עם 10 אחוז אבקת סוכר מעט תמצית בטעם נענע, אפשר גם טיפונת צבע מאכל ירוק איכותי, כשיש פסגות והשמנת יציבה, מזלפים כקישוט מעל העוגית.
בהחלט ולגמרי, אפשר במקום תמצית נענע (מנטה),להשתמש בכל טעם מועדף. אנחנו באופן אישי מאד אוהבים את הרעננות של הלימונענע.
ניפגש פה בקרוב, מאחלים לכם ולבני ביתכם, שבת נהדרת צום קל וגמר חתימה טובה.
אהה, מזכירים לכם את הסגול לא לשכוח, רותי שלנו צריכה אתכם לצידה בתרומות מצילות חיים. עקבו, היו שם איתה ולצידה.