הלחמניות מהקמח המלא של ברמן הגיעו אלינו בעיתוי הכי טוב שיש, בדיוק בשבוע בו תרגלנו נשימה, כשאנו חוזרים לשגרת עבודה בכיתות בגנים וחלקנו גם בבית שהיה לפרק זמן מועדון הסרט הטוב, בשילוב עם א-ג-דו בבריכה, חדוות פארקים שמחת המופעים ועוד . יחד עם זאת שבנו גם לשאלת השאלות של מה לשים בכריך, איך להכין ארוחה מאוזנת, כזו שהגוזלים יאהבו.
היום נציע לכם ארוחה שתוכל להיות הכריך הנפלא, הארוחה שתאהב להיות ארוחת ערב למשפחה כולה, והמנה שתשמח להיות עימכם בפיקניקים ובעבודה, לא פחות מאשר בהפסקת עשר של הילדים.
המלצה, לארוחה בבצפר הכינו ככריך סגור לארוחת ערב משפחתית ניסינו את המתכונת של הפתוח ונזלל ברגעים. ברור שניתן להמיר יוגורט בטחינה רגילה או מתובלת, אנחנו מתים על טחינה עם לימון כבוש, ככה, בטיפונת, רק מרומז, שעושה טואוב. אפשר טחינה מדוללת ביוגורט בתוספת עגבניות מרוכזות מרוסקות.
שימו לב 1 אגוזים למיניהם רק למי שצלחו את הגיל שאפשר
שימו לב 2 אגוזים הם אלרגן.
בארוחת ערב הגישו ככריך פתוח עם מערום קציצות סלט וממרח שתכינו מבעוד מועד, אפשר גם כמה. כל אחד יבנה לו את המועדף עליו, ויאכל בתיאבון.
אנחנו אגב, גייסנו לסיוע בהכנה את ה"סטודנטים" הצעירים שלנו הגוזלים, יהל מכיתה ב' ב"יובלים" וזיו מגן המועצה של הגננת נורית(לא, לא אני). חגורים בסינר שסבא סבתא קנו, מצוידים בשפע מרץ, מלאכת הערבוב בקעריות הייתה כולה שלהם, הניטוף ריסוס גם, בהנאה מרובה.
בראשית הצטיידו נא חוץ מהלחמניות הרכות של ברמן כדלקמן:
כוס כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנטנים
כוס אפונה קטנה מופשרת מהקפאה
כוס גזר מרוסק גס
כוס בטטה מרוסקת
כוס סלק מרוסק גס
כוס זוקיני סחוט ירוק כהה
לערבב בשש קערות את הירק עם 3 כפות רוויון חוץ מהסלק, והוסיפו לכולן גם ביצה אחת.
לאפונה, קודם כל למעוך אותה מעט לפירה גס, להוסיף 2 כפות של תערובת נענע קצוצה שמיר גבעולי בצל ירוק ופטרוזיליה 2 כפות קמח שקדים עם חצי כפית אבקת אפייה, כף שמן מלח פלפל לפי הטעם.
לסלק להוסיף, שתי כפות שמנת לבישול, כף גבינה כחולה מפוררת דק דק וכף אגוזי מלך קצוצים עם כף קמח תופח ומלח פלפל לפי הטעם.
לגזר להוסיף כף חמאת בוטנים צ'אנקית, קמצוצי הל ציפורן ומוסקט, וכף גדושה קמח אורז, כף שמן עם מלח פלפל לפי הטעם.
על לביבות הגזר הנחנו קוביית גאודה בחצי האפייה, ככה שתימס מעל, לקישוט מיד עם ההוצאה מהתנור פיזרנו כוסברה קצוצה על הגבינה שנמסה.
לזוקיני שצריך לסחוט תחילה, להוסיף טימין קצוץ, כף מנצ'גו מגוררת דקיק, תבלין פילדלפיה ו3 כפות קמח שקדים, כף שמן מלח פלפל לפי הטעם.
לבטטה להוסיף שתי כפות בצל מטוגן יבש,חצי שן שום כתושה, מלח פלפל ופפריקה מתוקה עם רבע כפית ראס אל חנות וכף שמן.
לכרובית להוסיף שמינית כפית קימל חצי כפית חרדל חצי כפית מיונז מלח ופלפל ו3 כפות קמח שקדים או פיסטוקים.
לערבב כל קערה בנפרד על מרכיביה, לתת מנוחה 10 דקות לנטף על נייר אפיה משומן לאפות בתנור חם 180 מעלות עד להזהבה.
לפתוח הלחמניות לחצי, למרוח כבסיס יוגורט איכותי, עליו לזלף מעט שמן זית. לקצוץ בצל סגול דק, להוסיף נבטי חמניה, גלגלי בצל ירוק, חופן בצל יבש מטוגן, חצאי שרי בצבעים ועיגולי פלפל צבעוני, לערום על היוגורט ולסדר מעל קציצות.
על כל מחצית שלוש קציצות שונות, ז"א שבשני החצאים קיבלתם את כל הקומפלט. הצירוף של לחמניות עם סיבים פרה ביוטיים וירקות בכל הצבעים עם יוגורט וטחינה, מבטיח ארוחה מאוזנת טובה שהילדים יאהבו לאכול.
הכינו בצד קוביות מפירות עונה, קערה עם יוגורט או לָבַּנֶה טובה, מייפל וגם גביעים יפים עם כפיות ארוכות ידית, ווואלה, עכשיו גם סגרתם את פינת המתוקים של הקינוח.
שתהיה שבת נעימה לכולכם, ניפגש פה תיכף.
להת'.
*אהה, בטח, גם היום נזכיר לכם שסגול ובסגול לסגולה, ראו נא מה יש בתכנונים ובתכניות, היו שותפים למבצעי ההתגייסות לקניית התרופה הדרושה לבריאותה ולהחלמתה של רותי רוזנבלום האהובה.