התחזית היא שהחזאי יהיה מונוטוני: לחות וחום זו הבשורה לחודשים הקרובים.
לכבוד הקיץ והחופש, ברוח הימים, נגיש לכם בשבועות הקרובים מתכונים מהירים קלי הכנה שיצמצמו את זמן ההכנות ויעשו שימוש בשפע הירקות והפירות הגודש את הדוכנים.
עם הכינותי מראש שתחזיקו במקררים, תוכלו ליצר יחד איתנו מנות בטעמים משובחים במהירות ובקלות.
ממרח חלק וקרמי שעושה נעים להרבה מאכלים, בהשראת מתכון של המאסטר השרמנטי מסימיליאנו
חצי כוס קשיו טרי חצי כוס קשיו קלויים מומלחים, שן שום טרי, שלוש שיני שום קונפי, שתיים וחצי כוסות עלי תרד ללא גבעולים, עם עלי רוקט ופטרוזיליה. מהירוקים רק עלים ללא גבעולים, אנו חוזרים ומדגישים. להוסיף שלוש כפות שמן זית ואם יש צורך מעט מים קרים או שמנת קלה, לרסק במעבד מזון לקרם חלק להוסיף קליפת לימון או ליים. לתבל במלח ופלפל, לצקת על פסטה שבושלה לפי ההוראות, על תפוחי אדמה מבושלים או צלויים, על פירה בטטות או רגיל וגם על אורז מוכן או ריזוטו.
תבנית של שיני שום קלוף, 3 ענפי טימין, 3 כפות מייפל אמיתי, מלח, 2 כפות סויה דלת נתרן, שמן לכיסוי השום. לאפות יחד 5 שעות במאה מעלות.
לשמור במקרר.
ירקות צלויים
מלאו תבנית אפיה בקוביות או בפרוסות של סלק, בטטות, קישואים, גזר, לוביה, חצילים, תפוחי אדמה, במיה, שומר, פלפלים זלפו מעל שמן זית, עטרו בגבעולי טימין, ענף רוזמרין מלח ופלפל, צלו חצי שעה בחום בינוני גבוה, כשמוכן הוציאו, פזרו תבלין טוסקנה ועוד שמן זית וגם שעועית איכותית מקופסה. אנחנו אוהבים לסדר בתבנית לפני הצלייה כל רכיב בנפרד ואת השעועית להוסיף אחרי, לתבנית החמה . אפשר לאכול מיד ואם לאו, שמרו מכוסה במקרר. טוב כפי שהוא, וגם על בצק מהיר שטוח כסוג של פוקצ'ה, או אם תרצו, שימו על חצי או שליש מלוואח אופקי, כזה שהפרדתם לו את השכבות ויצרתם מכל אחד שניים או שלושה עיגולים, שאפיתם בגבוה במהירות, שמתם בנדיבות מהירקות המוכנים ועיטרתם בכף יוגורט טרי או לאבנה, והנה בשליפה סידרתם ארוחת ערב קלילה וטעימה לכולכם.
ציזיקי של כרשה שאלוטים ופיסטוקים
חצי כוס שמנת קלה לבישול
לבן של כרשה גדולה
6 שאלוטים
פיסטוקים קלופים מרוסקים גס וקלויים
שמן זית
מלחפלפל
קליפת ליים מגוררת
שם שום כתושה
שן שום פרוסה דק
שן שום קונפי
פורסים דק שאלוט, כרשה ושום, מייבשים שעה על גבי נייר מגבת לספיחת נוזלים. שמים בשקית ניילון עם כפית וחצי קמח, מנערים היטב שהקמח יעטוף את הכל.
מחממים היטב שמן מטגנים קלות שאלוט וכרשה לריח נעים ולשיזוף קליל.
באותו שמן, מקפיצים לרגע כפות של שברי פיסטוק קלוף. כמה? תחליטו אתם.
מערבבים יוגורט ושמנת לנוזל סמיך, מחלקים לקערות מעל כותשים השומים טרי וקונפי, מערבבים פנימה, שמים את המטוגנים מעל ברגע האחרון, מעטרים בפיסטוקים, בשמן זית ובעשבי תיבול טריים קצוצים(עירית נענע טימין ושמיר) מגישים עם לחמניה אישית, קרקר שווה, או פרוסת לחם קלויה עם עגבניות מרוסקות טריות.
סלט סינטה
לחמישה אנשים לבקש מהקצב לפרוס חצי ק"ג סינטה לרצועות צרות ודקות
לצלות דלעת ספגטי חצויה בתנור חם 200 מעלות, מרוקנת מגרעיניה, מרוחה שמן זית מלח ועלי רוזמרין. לקרר לרוקן בכף.
להכין על צלחת מצע פריך של רצועות חסה אייסברג, מעל לשים שלוש ארבע כפות ספגטי דלעת צלויים, מעל שתי כפות ספגטי קולרבי פריך וטרי שתכינו במכשיר המיועד לכך.
מעל, סדרו במבנה, רצועות סינטה שצליתם 2 דקות מצד אחד ועוד דקה וחצי מצד שני עם מלחפלפל בטיפת שמן זית משובח.
עטרו בנבטי חמניה ובמעט קוביות קטנטנות של מלפפון כבוש ביתי.
לסיום זלפו שמן זית, מלח ים ופלפל גרוס, מעט מיץ לימון או ליים. הגישו עם לחמניה מאודה(באן), יש למצוא במקפיאים בגדלים שונים.
פיננסייה ערמונים עגול עם גאנש שוקולד ערמונים ותותים או פטל או מנגו או תאנים או משמשים…
פיננסייה
100 גרם חמאה
120 גרם שקדים טחונים
30 גרם קמח
4 חלבונים
כף מחית ערמונים
אופן הכנה:
ממסים חמאה, מערבבים בקערה עם שקדים טחונים, קמח מנופה, חלבונים ומחית ערמונים עד ליצירת מסה אחידה.
מזלפים מהמסה לתבניות פאי עגולות עם שוליים חלקות.
אופים כ- 15 דקות ב-165 מעלות.
מצננים.
מכינים גאנש שוקולד ערמונים
200 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאה
30 גרם מחית ערמונים
אופן הכנה:
מרתיחים שמנת עם מחית ערמונים, שופכים מעל לשוקולד מערבבים יחד לגאנאש חלק.
כשהגנאש מתקרר מוסיפים חמאה, מערבבים לקרם חלק.
כשהקרם מתקשה ובר זילוף, מעבירים אותו לשק זילוף ומזלפים בצורת ספירלה מעל כל פיננסייה.
מקשטים במקרון ובתותים בעונה, כמובן שתוכלו לקשט בכל פרי טרי עסיסי שאתם אוהבים.
נחזור בעוד כיומיים לספר לכם על תחרות אזורית בה השתתפו מיטב השפים מהדור הצעיר במרחב שלנו, היו שם נציגי טורקיה יוון וישראל ואת הזוכה המאושר ילווה לתחרות הגמר, שף מאיר אדוני המוערך והאהוב, שחנך השבוע את החלום הניו יורקי שלו. לחיי חלומות מתגשמים, אנחנו מתרגשים ומאחלים באהבה גדולה הצלחה והגשמה
לפני שניפרד נציע לכם שבבקבוק המים הצמוד אליכם בימים אלה, תמעכו פנימה חצי פרי עסיסי אהוב ותוסיפו קליפת ליים גבעול נענע או מקל למון גראס, קינמון או טיפונת וניל. ותלגמו, תלגמו כל הזמן עם בת טעם מרומזת . העיקר שיהיו לכם מים המון, הרבה