לא פשוט היום, כולנו כואבים את האירועים, מתקשים לנהל שגרה עם כל כך הרבה מפרי שגרה מאיימים. די התלבטנו, אבל החלטנו שבכל זאת, או מדויק למרות זאת, ניצמד לתכניות כפי שהיו במקור, נמשיך בשלנו פחות או יותר.
בפרפרזה על משפט מהרומן אנה קארנינה, נפתח ונכריז מיד שכל ארוחת שבועות אלטרנטיבית היא אלטרנטיבה בדרכה שלה.
אז בין הניגרים בלבן שאופפים פה את כולנו רצינו לספק חלופה טעימה לנמנעי גלוטן וחלב שיש מהם הסועדים עמנו בערב החג, ועדיין לקיים ארוחה שתהיה טעימה נהדרת, וחגיגית.
לא פשרה אנו מגישים לכם היום, אלא ארוחה שווה שובת לב.
את מרק השום שלנו בישלנו משלוש קופסאות בינוניות של חלב שקדים אלפרו, עם שן מגוררת דק של שום טרי ושום ירוק, עם מעט קימל, פפריקה מעושנת פלפל שחור גרוס שמן זית ומלח ים. לחלקו הוספנו 3 כפות גדושות של מחית פלפלים צהובים מטוגנים, לחלקו מחית עגבניות קלויות בגריל, קלופות וטחונות לחלקו נוספו עלי תרד אפונה עדינה ומנטה, כולם חלוטים לרגע שנטחנו דק. לאחרון דלעת ובטטה שנצלו בשמן זית ונטחנו. הגשנו בשוטים.
למנה העיקרית הכינונו כוסות של פסטה פנה נטולת גלוטן של "ברילה", בישלנו לפי ההוראות, סיננו ושמרנו, בינתיים הכנו כדלקמן:
5 עגבניות גדולות שנאפו בטמפרטורה מירבית לחריכה, אותן ניקינו מקליפתן הדקה ומגרעיניהן, טחנו עם 3- כפות קשיו שלם לא קלוי ואחר כך הוספנו להם שישה עלי בזיליקום קרועים ביד ושמן זית.
ריפדנו תחתיות של גביעי זכוכית קטנים במחית התמר קשיו, עליהן הוספנו שלוש כפות פנה, מעל הפנה ערמנו כתמי צבע כדלקמן: פלפלים כתומים, פרוסות זיתי קלמטה,, מניפות צנונית וקוביות קטנות של זוקיני. קישטנו בפרוסות דקיקיות של בצל אדום, יצקנו על הכל מעט אלפרו אורז פושר וזילפנו שמן זית.
לקינוח בישלנו שתי קופסאות מרק חלב קוקוס אלפרו עם שקית גדולה של תה דבש וניל קמומיל, אותו נגיש צונן עם קוביות פרי טרי, פטל מנגו וענבים.
הארוחה השבועותית שלנו כוללת כתר אורז מהודר, עשוי כוס אורז שבושל עם שתיים ורבע כוסות מי מלח רותחים ושתי כפות שמן זית, 12 דקות בדיוק.
כעבור 12 דקות שמנו מגבת נקייה בין המכסה לסיר, כיבינו את הלהבה והמתנו 10 דקות.
ערבבנו את האורז עם גביע שמנת עזים של גד, 3 כפות גראנה פדנו, שתי כפיות טימין קצוץ דק, כפית עלי רוזמרין קצוצים דק, ושתי כפות סרטי בזיליקום דקים.
הוספנו פנימה שתי ביצים ואפינו בתבנית חישוק. הגשנו עם מחית אבוקדו.
לפולנטה של תירס טרי צריך
גרעיני תירס מארבעה קלחים שתבשלו בגביע שמנת קלה, ואת מחציתם תמעכו.
לתערובת הנ"ל תוסיפו 4 כפות גראנה פדאנו של גד, מלח ופלפל שחור גרוס, תערבבו למסה אחידה עם כף חמאה מלוחה כשפושר, תוסיפו 3 כפות גבינת שמנת עזים או רגילה של גד.
להגשה: הקפיצו נא במיה מהזן המוארך בשמן זית עם פרוסות דקות של פלפלים צהובים וכתומים וברגע האחרון, גם שן אחת של שום טרי וטיפונת מוסקט מגורר.
עדין במחבת, שימו מעל עוד מעט גבינה מגוררת, הוציאו הכל כשנמס, סדרו על צלחת שטוחה מצקת מהתירס, עם שורת במיה פלפל גבינה מעל. זלפו שמן זית ומלח ים. הגישו חם.
קוקוטים של קוקוס
כוס קוקוס שתי כפות קמח שקדים וחלב משומר שייצור תערובת שאפשר לשטח ביידים רטובות על תבנית סיליקון מסביב לדפנות שישמש ככלי קיבול.
לאפות 20 דקות בחום בינוני.
לערבב שמנת עזים של גד עם קליפה מגוררת מלימון שלם, להוסיף מיץ מחצי לימון, חצי כוס סוכר, ושתי כפות אינסטנט פודינג וניל. לצקת תערובת גבינה קרה לקוקוטים שהצטננו, לקשט בשבבי ביסקויט או ממתק אורז תפוח שוקולדי מפורר.
לעוגה הנפלאה שלנו תצטרכו, כוס קמח תופח, 4 כפות קקאו משובח וכהה, גביע וחצי מעדן שוקולד, שלוש ביצים, כוס סוכר חום. לערבב היטב למסה אחידה, להוסיף פנימה חופן אגוזי מלך ופיסטוק קלוף, לאפות 25 דקות בתבנית חישוק בחום בינוני.
בינתיים, לערבב כוס וחצי קוקוס, חצי קופסת דובדבנים מבושלים בסירופ, מסוננת ללא גלעינים, גביע יוגורט וחצי גביע גבינת שמנת עיזים, לערבב עם ביצה אחת גדולה, כפית שטוחה אבקת אפיה ותמצית וניל איכותית, עם חצי כוס סוכר לבן. לייצר מגרעת בעוגת השוקולד, לצקת את תערובת הקוקוס פנימה, להמשיך לאפות עוד רבע שעה להתייצבות. לקרר לפני שפורסים.
היינות שילוו את הארוחה שלנו הם הלבנים הצוננים והפירותיים של יקבי בנימינה. הקלילות שלהם מתאימה לאופי הארוחה והחג, בחרנו מסדרת בין או רזרב, יינות נעימים וטעימים שיעשירו את הארוחה, שמחיריהם שווים לכל נפש, מה שעושה אותם לכדאיים במיוחד. המלצתנו החמה היישר מהפגישה עם הייננים המקסימים של היקב, היא לשתותם קרים, 8 מעלות זוהי טמפרטורת הגשה מיטבית, ללבנים כרזרב סמיון או מוסקט קנלי חצי יבש והשרדונה הלבן מבציר 2015, שלושתם איכותיים וצלולים שיעשירו את הארוחה וישמחו את לבב המסובים אל שולחנכם(מידע אישי, רק השבוע יצא שהסבנו איתם בשמחה רבה לארוחה שהכנו במו ידינו בסדנה של גבינות פסטות דגים לכבוד שבועות).
לחיים חברים, ניפגש בצאת החג,
להת'