היום סלינו עטורים בשני מתוקים, לחגיגת שבועות מטורפת הנראית באופק, גם בסלטים שתרצו להגיש לצד הגבינות . סומכים עליכם לגמרי שאת הסלט הישראלי הקצוץ דק והסלנובה בויניגרט תכינו. אולי גם כרוב וגזר במיונז משובח, או עגבניות חרוכות עם פלפל חריף, או אולי את הכרוב עם השומשום סויה, עם או בלי האטריות שכל כך אהובים. נו, בטח שיהיו, גזר מטבוחה וחצילים למינהו (הרבה מתכונים לדפדף בבלוג). רצינו להציע לכם עוד שניים, כאלה שמתפקדים ממש טוב גם כשצריך ארוחות קלות. בואו, יהיה פה טעים, מתחילים במתוקים הלוהטים למרות שהם מוגשים קרים. עד שהם יצטננו ויתייצבו נכין גם את הסלטים.
עוגת גבינה נפלאה עם פירות אדומים
(לתבנית בקוטר 26)
בסיס העוגה/ג'נואז פיסטוק
3 ביצים
50 גרם סוכר
40 גרם קמח
15 גרם שקדים טחונים
כף שטוחה מחית פיסטוק או פיסטוקים קלופים טחונים דק מאד
כפית קליפת לימון מגוררת
אופן הכנה:
להקציף במיקסר עם מקציף ביצים עם סוכר לקצף יציב.
להוסיף פנימה קמח מנופה, שקדים טחונים, גרידת לימון ומחית פסטוק, לקפל למסה אחידה.
לרפד תבנית אפייה עם נייר כסף לשטח את הבסיס, לאפות כ- 12 דקות ב-160מעלות.
מעל הבסיס למרוח ריבת פירות יער, סוג אחד או תערובת
למסת הגבינה:
4 חלבונים
130 גרם סוכר
300 גרם גבינת שמנת
4 חלמונים
כף וחצי קמח
כפית קליפת לימון מגוררת
כפית תמצית וניל איכותית
אופן הכנה:
לערבב בקערה גבינת שמנת, חלמונים, קליפת לימון, וניל וקמח למסה אחידה.
להקציף במיקסר יבש חלבונים עם סוכר לקצף יציב, לקפל למסת הגבינה את החלבון המוקצף.
לצקת מעל הבסיס ולאפות כשעה ורבע ב-120 מעלות, עד לקבלת קרום עליון יציב.
לשפוך מעל העוגה גביע שמנת חמוצה מעורבב עם כף סוכר מייד שהעוגה יוצאת מהתנור.
לצקת רוטב פירות יער מבושל או קונפיטורת פירות אדומים מעל העוגה כשהיא קרה ויציבה.
מקרון משמש קייצי
למסת מקרון
250 גרם אבקת סוכר
250 גרם אבקת שקדים
3 חלבונים
225 גרם סוכר
60 גרם מים
3 חלבונים
אופן הכנה:
לטחון במעבד מזון היטב אבקת סוכר ואבקת שקדים עד שתתקבל לאבקה דקה.
לערבב בעזרת קלף עם החלבונים, עד שנוצר בצק חלק.
בנפרד להרתיח סוכר ומים ובעזרת מד חום לוודא שהסירופ מגיע ל-117 מעלות.
להקציף במיקסר יבש לחלוטין את החלבונים, להוסיף את הסירופ בהדרגה על דפנות המיקסר תוך כדי הערבוב, להקציף יחדיו עד לקירור המרנג.
לקפל בעזרת קלף את המרנג למסת השקדים ולקפל בהדרגה למסה אחידה ומבריקה.
לצבוע את המסה ב-2 טיפות צבע מאכל כתום או צהוב איכותיים, לקפל למסה אחידה.
את מסת המקרון מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק קטן ומזלפים מעל מגש עם סילפט או נייר אפייה משומן עגולי מקרון יפים במרחק ממשנהו.
אופים כ-12 דקות ב140 מעלות. ממליצים לאחר 6 דקות להחליף את התבנית לצד 2 על מנת שהאפייה תהיה אחידה.
מקררים היטב את המקרונים, מחלצים וממלאים בעזרת מלית המשמש.
מלית משמש
200 גרם שמנת מתוקה 38 אחוז שומן
1 כף ליקר משמש
250 גרם שוקולד לבן
100 גרם מחית משמש או משמשים משומרים טחונים דק מאד
אופן הכנה:
להרתיח שמנת עם מחית משמש לערבב עם שוקולד לבן עד לגאנש חלק.
כשהגאנש מתקרר להוסיף ליקר, לערבב.
לפני השימוש כמלית, חשוב מאד לקרר היטב!
שמים כפית מלית במרכז, ומצמידים כל שני חצאים בלחיצה קלה. שומרים בכלי סגור עד יומיים, לרוצים יותר, מומלץ בכלי סגור במקפיא. מוציאים כרבע שעה לפני ההגשה.
ליד העל האש אנו מציעים לכם להגיש בנוסף לירקות הקצוץ דק ולחסות, גם שני סלטים שיכולים בשינוי מהיר להיות מנה חמה קלילה טעימה. בשניהם עשינו שימוש בירקות קפואים לקיצורי דרך, בבתים שלנו זהו רפרטואר אהוב המשמש פתרון לארוחות מהירות.
סלט גזר גמדי
שקית גזר גמדי מבושל על פי ההוראות
חצי כוס בצל אדום ולבן פרוס דק שטוגנו באיטיות על להבה נמוכה לקרמול
חצי קוביות בצל מצופות ומוקפצות לכיסוי מלא בכף פנקו מעורב בכפית קמח
שמן לטיגון
3 כפות אגוזי מלך קלויים ושבורים
5 כפות טחינה מעורבת ב-3 כפות קישואים ירוקים מגוררים גס וסחוטים
תפוז
ענפי שומר
אופן ההכנה:
מקפיצים בקמח ופנקו את קוביות הבצל, מחממים שמן עמוק ומטגנים הבצל להשחמה ולפריכות. שומרים בצד.
מערבבים את הבצל המקורמל עם הגזר, מתבלים במעט פילטים קצוצים של פלחי תפוזים, שמן זית מלח ופלפל.
מערבבים טחינה וקישואים מתבלים במיץ תפוזים מעט קליפת תפוז ובפפריקה חריפה, מוסיפים כף ענפי שומר קצוצים, מוסיפים מלח ופלפל ויוצקים מהמסה לתחתית קערה.
מסדרים מעל הטחינה הירוקה, שכבת גזר בצל, מעטרים בתערובת של אגוזי מלך עם קוביות הבצל בטיגון עמוק. קצת מלח קצת פלפל וזהו זה. וואלה, לשולחן או למדורה.
סלט חם מאפונה
לבשל בפחית חלב קוקוס ושתי כפות גדושות קארי צהוב שקית אפונה קפואה. להוסיף פנימה בצל אדום גדול קצוץ דק דק, שן שום כתושה וכפית אחת של ג'ינג'ר מגורר דק. כשהאפונה מתרככת, לשלוף במסננת דקה לקערה, לסדר מעל ז'וליינים של קולרבי טרי, עלי בזיליקום צעירים, עלי כוסברה ללא הגבעולים, כף גבעולי בצל ירוק קצוצים, על הכל יש לזלף מעט שמן שומשום בכבישה קרה.
אם תרצו, אפשר להוסיף גם קוביות עוף צלוי ופלפל חריף קצוץ דק. הסלט נהדר חם ומעולה כשהוא פושר.
שבתשלום חברים,
שיהיה לכם נעים, שיהיה לכם טעים.
להתראות