Julien Alvarez, Délicieux, merci Chef!
זה מה שנכתב מיד בחזרנו מ"דנון" שבנמל תל אביב, לאחר ששבנו מיום ההדגמה של הכוכב העולה של הקונדיטוריה הצרפתית ג'וליאן אלוורז
סיור בדנון התחשק לנו עוד לפני שהבצפר נפתח. וידוי, יש לנו חיבה מיוחדת למאיר דנון והיכרות רבת שנים באמצעות חבר משותף, יקר לשנינו, שעשתה לנו חשק לבדוק את הבייבי החדש מקרוב. רצינו לראות את המקום בראשיתו, לראות את החזון קם ועומד, רוחש חיים כלים וטעמים, כפי שראוי לבית ספר למקצועות הבישול להיות. ההזדמנות נקרתה עם הגיעו של ג'וליאן ארצה לסדרת הדגמות, מיד הצטיידנו במצלמה וחיוכים ובאנו לפגישה מרגשת מתוקה בנמל תל אביב
ידענו שזה יהיה מקום שהיד המטפחת המקצועית תהיה ניכרת, אחרי הכל מדובר ביד רבת נסיון ובעלת קשרים ענפים, ידענו שהבייבי יהיה נוצץ, שיהיו בו מוקדי עניין בבישול ובאפייה שידברו אל ליבנו. באנו, שמחנו שאכן כך. קודם כל נתקבלנו במאור פנים, ואחרי הסיור המודרך בממלכה החדשה, כשאנו מציצים בכל מקום ומתרשמים, התיישבנו לכמה שעות של התפעלות ממראה העיניים והיופי של הקונדיטוריה א-לה אלוורז. את ההצגה של בובו מברצלונה החמצנו מטעימים אישיים, הפעם חיכה לנו בסדנת הקונדיטוריה, איש צעיר יפה מראה ונעים הליכות, חיוך ביישני, שעבד מסודר בבטחה, הסביר ברכות את השלבים, כשמאיר דנון ניצב לצידו לתווך בין ובתוך העברית צרפתית
התוצרים היו מרגשים, אם אתם עוקבים כמונו אחר חדשות הקונדיטוריה שמו של אלוורז עולה לא מעט. כל מי שמגיעים לפנינסולה בפאריז, זוכים לחוויה של פייב אוקלוק מלאת קסם, למדנו מג'וליאן שמאות אנשים עושים זאת מדי יום. לנו זומנה הזכות והיה לנו עונג לראות איך כל זה מתהווה בהדגמה עתירת טעם טוב, תרתי משמע
ניתן למראות היפים לדבר בעד עצמם, רק נוסיף ונאמר שבדנון מחויבים למצוינות, ברוח זו בנויה מערכת שלמה של הצגות משכנעות כדוגמת זו שראינו, לצד לימודים מתקדמים עם מומחים, והתמחויות הן בבישול והן בפטיסרי ובולונג'רי
תודתנו על הסיור ועל האירוח ב"דנון", בית הספר החדש למצוינות בבישול ובאפייה בנמל תל אביב, נשמח כמובן להיות ולהתרגש שם עוד ועוד בביקורינו החוזרים