אתגר הקישואים שלנו מותח את כפותיו ומתפרש עוד, כדי שתטעמו עוד מהירק האהוב עלינו כל כך, ירק המאפשר לקחת אותו למחוזות אינספור, רבים ומגוונים. גם היום סידרנו חגיגה, מחכים לכם הרבה מתכונים טעימים שבכולם מככבים זה ברור, הקישואים. תמצאו פה מאפים נהדרים שלא תרצו להפסיק להכין ושלא ירצו להפסיק לאכול בביתכם, באחריות. חוצמזה, נגיש גם סלט חמים ומשובח, נבשל בזריזות מרק קליל הכנה, בשתי גירסאות הגשה, אפילו גירסת "קוסה מחשי" קלה במיוחד וחגיגית, טיפונת מהונדסת תמצאו פה היום, אתם הרי יודעים, טעימה ויפה, כזו שהיא שלנו.
יאללה, מתחילים:
בטונטים של קישואים ברוטב שמנת
250 גרם שמנת מתוקה 38 אחוזי שומן
חבילה פטריות שמפיניון
חצי כוס חלב
קורט מוסקט טחון טרי, פלפל גרוס טרי, מלח לפי הטעם
שני קישואים גדולים, חתוכים לאורכם לבטונטים(מקלות עבים). אם אתם מתכננים על מנה עיקרית הכפילו כמויות.
אופן ההכנה:
מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית, מטגנים את הפטריות עד שהן מזהיבות.
מוסיפים את השמנת המתוקה ואת החלב .
מוסיפים תבלינים ,מוסיפים פנימה את מקלות הקישואים ומבשלים יחד עד שהקישואים מתרככים אך עדיין שומרים על זהותם, מגישים חם.
מאפה עם קשואים
500 גרם קמח לבן בהיר מנופה
35גרם שמרים טריים
300 מ"ל מים פושרים
כף שטוחה מלח
כף סוכר
כף שמן זית
כפית עלי טימין טרי
אופון הכנה:
להמס שמרים טריים במים פושרים, להוסיף סוכר, לערבב היטב.
מוסיפים פנימה את הקמח כשהוא מנופה עם המלח .
לשים את הבצק במהירות בינונית עד למרקם גמיש, וזה הרגע בו מוסיפים שמן זית וטימין.
לשים עד לקבלת בצק אחיד והומוגני.
מניחים את הבצק בקערה כשהוא מכוסה .
מחלקים את הבצק ליחידות בנות 200 גרם.
מכל יחידה יוצרים עיגול, מתפיחים כ 15 דקות.
מניחים מעל רוטב עגבניות , פסטו, שניהם או אחד מהם, מעליהם מניחים גבינת מוצרלה מגורדת, מסדרים פלחי קישואים מטוגנים, אופים ב 190 מעלות כ 15 דקות . מפזרים מלח ים, מגישים
מרק קישואים
4 קישואים בהירים חתוכים לז'וליינים
1זוקיני כהה חתוך לז'וליינים
בצל גדול אדום פרוס דקיק במנדולינה
חצי כפית שום גבישי
2 כפות רוטב עומר מילר
כף טימין טרי
מיכל בן חצי ליטר שמנת קלה לבישול
2 כוסות ציר שורשים(לבשל שעתיים שורשים: גזר בצל שום לפת קולרבי וגם שורשי פטרוזיליה סלרי, עם פלפל אנגלי סלרי אמריקאי להוסיף לעוד חצי שעה צרורות פטרוזיליה שמיר כוסברה, לסנן, לשמור.)
פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
אבק פיסטוק לקישוט: קולים קלות קלופים, טוחנים דק דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק רק עלים.
3 כפות שמן דלעת
גאודה איכותית מגוררת.
אופן ההכנה:
לחמם שמן דלעת, לצלות בשמן החם בצל וקישוא בהיר כמה דקות מכל צד, לשפוך ציר ושמנת מעל, להוסיף טימין, אבקת שום ורוטב עומר מילר, לבשל על להבה נמוכה עד לרתיחה. לערבב, לטעום, לתקן טעמים.
להגשה: סרטים דקיקים של זוקיני, פטרוזיליה קצוצה וסרטי גאודה. לפזר פלפל שחור גרוס ולנטף שמן גרעיני דלעת מעל. להגיש חם עם פרוסת לחם קלויה או בריוש מפנק לארוחה קלה ונהדרת. אתם מארחים? מצוין, אפשר להגיש את הטעים הזה בספל יפה עם מקל גריסיני עטוף גבינה מעל, אורחים שמחים ומודים זה מתכון טוב.
מאפה קישואים ובשר שמתחיל כאחד ומסתיים בשתי גרסאות
300 גם בשר בקר
250 גרם הודו טחון
6 קישואים גדולים פרוסים לאורכם לעיגולים של כ- 4 ס"מ כל חתיכה
בקבוק גדול של פולפה עגבניות איכותית
כמה כפות שמן זית
חצי כוס ציר מרק
6 כפות גבעולי בצל ירוק קצוצים, רק ירוק. מהלבן שנשאר פריטטה קלה למחר בבוקר עם שכבות של פרוסות דקיקות של קישואים עלי פטרוזיליה ושכבת פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה עם קצת פימנטה(פפריקה ספרדית מעושנת קלות) מעושנת ומלח ים. מחבת שמן זית ומכסה. אתם מסודרים.
2 שיני שום כתושות
כפית שטוחה קינמון
חצי כפית אגוז מוסקט
מלח פפריקה ופלפל שחור
בצק שמרים דפוף וקנוי. כן, נשבעים שהפעם קנוי, ובכלל ללא נקיפות מצפון ואו התנצלויות. "לגיטימי לעשות הנחות" הוא ציטוט שאנחנו אוהבים מפי ידידנו ג'. אוליבר. מגה שף בריטי, חייכן ומקסים, שמבשל ומבשל ומבשל, ושלנו יצא לנו להיפגש עימו לשיחה חמה ולחיבוק ארוך וגם לשיחה ארוכה ולחיבוק חם. והוא היה לבוש לאורך כל השיחה, נשבעים לכם. עירום? לא, לא היה שם. תענוג גדול היה גם היה.
אופן ההכנה:
מלהיטים שמן זית עד שמעשן ומבשלים מפוררים את הבשרים בכף עץ עד שמשנה גוון. מוסיפים תבלינים, שום בצל ירוק חצי בקבוק פולפה וציר מבשלים כרבע שעה מצמצמים נוזלים.
בינתיים, מהקישואים הפרוסים, מוציאים עיגול בפריזיאן, יוצרים מכל מקטע כוסית, לא מגיעים לתחתית ולא מחרבים דפנות.
מסדרים בתחתית של שתי תבניות, בצק שמרים דפוף. על אחת מסדרים את עיגולי הקישוא ששלפתם, מעליה שכבת בשר מבושלת, ומסיימים בגרוייר מפוררת ובפרמזן.
בשנייה, מכנסים לתוך הכוסיות שהכינותם מבעוד מועד, בשר מבושל ברוטב עד השוליים, כי לא כ'פת לנו שיגלוש ושיישפך למטה על הבצק, מסדרים את הכוסיות בצפיפות על הבצק.
מהחצי השני של בקבוק הפולפה עושים בשמל אדמוני: מחממים בסיר שמן מוסיפים 4 כפות קמח מערבבים. כשיש השחמה קלה וניחות אגוזי קליל מוסיפים חצי כוס ציר, את יתרת הפולפה עם שתי כפות גמבה אדומה צלויה קלופה וטחונה דק, מתבלים במלח פלפל מוסקט ומבשלים להסמכה תוך כדי ערבוב מתמיד. עד שמסמיך מקרים היטב.
לוקחים מהסיר החם חלק, מערבבים עם שני חלמונים, מחזירים לסיר מבשלים להסמכה ויוצקים את הכל קודם על ואחר בין כוסות הקישואים.
מפזרים מעל כל כוס פירורי בצל מטוגן יבש ומעל הכל מניחים שכבה של עיגולים דקיקים מבצל חי פרוס במנדולינה. אופים את שתי התבניות יחד 45 דקות בחום בינוני עד שמתייצב.
בתיאבון לכולכם.
זהו חברים, תמה לה עוד מהדורת טעמיים כי טוב, כבר חוזרים אליכם עם עוד טעמים ומתכונים, להתראות, היו שלום, שתהיה עלינו ועל כולנו שבת טובה ושלווה.
יא ווארדי
כבוד גדול ושמחה, מזל שאנחנו דוברי שפות זרות שיהיה לנו שבוע שקט ונינוח
אליפות העולם!! מהממים שאתם.תודה…כצמחונית אני חוגגת עליכם…מופלאים.
את נהדרת ואת סיבה למסיבה, טוב לכתוב כשיש תגובות כשלך, שמחים שאת עימנו, שלך בהרבה הערכה. הנה גם היום עם פנינו אליך