בשולחן החנוכה שלנו רק הצ'ורוס בשתי הגרסאות נשארו בטיגון, כל יתר המתכונים עברו המרה לאפיה. אם תרצו זה נס פח השמן בגרסתו העכשווית, לא ויתרנו לגמרי על טיגונים אבל שמרנו אותם למעדן האחד שנביא לכם בשתי גרסאות, מלוחה ומתוקה.
כמו תמיד הכינונו שולחן שופע טעמים שבו אנחנו מקנים את מתכון היסוד ומשם הדרך ארוכה ורבה לאלתורים, כיד הדמיון הטובה עליכם ועלינו. נספר לכם שעל שולחן החג שלנו, לצד כל זה יהיו גם פונץ' חם עם פירות טריים וסלסולי קליפות הדרים בצד אחד, צ'אי לאטה חמים עם הל ציפורן וקינמון בצד שמנגד. במרכז יהיה קנקן ובו משקה שוקולד שיהיה עשוי משמנת קלה 10% שרתחה ושאותה ניצוק על מטבעות שוקולד, מינימום 60% מוצקי קקאו, סוכר לפי הטעם, אצלנו זה בפחות, ועוד תארו לכם שהכל מתוגבר באבקת קקאו משובחת.
לכל החגיגה הזו נוסיף סלט אבוקדו עם גלגלי בצל וביצה קשה, סלט חסה רענן עם חמוציות ושקדים בוינגרט תפוז רוזמרין וסלט קצוץ דק דק. לסיום יוגשו קנקן תה וקנקן קפה שישלימו את המשימה.
קנישים:
2 וחצי כוסות קמח
כוס אבקת פירה
שקית אבקת אפיה
חצי כוס שמן אגוזים
כפית מלח
2 כפות חומץ הדרים
כוס וחצי שתיים מים פושרים
שתי ביצים גודל לארג' טרופות היטב
כפית וחצי טימין קצוץ דק
חצי כפית פלפל לבן טחון טרי
לערבב הכל יחד במיקסר,לכסות בניילון נצמד ולתת מנוחה של שעתיים בטמפרטורת החדר
למלית: חצי ק"ג בשר טחון
6 כפות בצל קצוץ
מלח פלפל
כפית בהרט
כפית פפריקה מתוקה
שן שום כתושה
שלוש כפות שמיר קצוץ
מעט שמן. לטגן את הבצל עד להשחמה להוציא ולטגן באותו שמן את הבשר עם השום התבלינים עד שמשנה צבעו והנוזלים הצטמצמו. להוסיף שמיר טרי קצוץ, עלים בלבד. לערבב.
אחרי שעתיים, לרדד בצק לעובי חצי ס"מ לקרוץ עיגולים למלא בנדיבות מהבשר, לסגור לעיגול, להניח את קו התפר למטה, ולשטח.
להניח את המשוטחים גבי נייר אפיה משומן קלות, לצלות על מחבת יבשה חלקה כמה דקות מכל צד, להכניס לתנור שחומם מראש, לרסס במעט שמן ולאפות להזהבה.
להגיש עם רוטב פטריות עשוי מסלסלת פורטובלו קצוצות עם בצל אדום קטן, לטגן יחד עם שמן זית וכפית חמאה, להוסיף כף קמח מעל וכוס יין אדום, להוסיף כוס ציר ירקות, מלח פלפל ולבשל תוך כדי ערבוב להסמכה. לשים ליד הקנישים בכלי רוטב עם מצקת קטנה.
לביבות עוף ועשבי תיבול
חצי ק"ג עוף טרי טחון
לערבב עם חצי כוס פטרוזיליה, חצי כוס נענע, רבע כוס כוסברה, עלים בלבד, וחשוב לקצוץ דק.להוסיף שתי שיני שום קצוצות וחצי כוס בצל מטוגן יבש מפורר(יש במדפי המרכולים בקופסאות), לערבב עם ביצה גדולה ועוד חלמון, להוסיף שתי כפות ציר ירקות, וכף גדושה קוואקר מהיר הכנה. לערבב היטב למסה אחידה, לתת לעמוד חצי שעה במקרר.
על נייר אפיה לסדר בידיים רטובות לביבות עוף בגובה של סנטימטר, לרסס שמן, לאפות בתנור חם 180, במרכז התנור עד שמשחים. להגיש חם עם סלט עשוי רצועות פלפלים אדומים קלויים נענע ובצל עם מיץ ליים ושמן זית.
לביבות סולת מתוקות:
לערבב גביע ריקוטה, 4 כפות קוסקוס מהיר הכנה, עדיף מלא, 2 כפות שמנת קלה, כף רסק תפוחים, סוכר לפי הטעם, כף תמצית וניל איכותית, עם שתי ביצים בינוניות, כף שמן אגוזים, אפשרי ולא חובה להוסיף לתערובת קליפת לימון ליים תפוז או קלמנטינה מגוררת דק. כמה? לפי הטעם. לערבב לעיסה אחידה לתת לעמוד שעה. לעצב בידיים רטובות לביבות קטנות,לאפות מרוססות שמן, עד שמתייצבות ומשחימות.
להגיש עם סילאן נטול סוכר, דבש, ריבת חלב או מייפל והרבה פירות טריים.
לביבות מקסיקניות אפויות
כוס תירס גרגרים
חצי כוס אורז מבושל
חצי כוס אפונה קטנה מופשרת מסוננת
חופן עלי טימין
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 כפות זיתים שחורים קצוצים
חצי כפית פפריקה מעושנת
רבע כפית כמון
2 כפות כוסברה טריה קצוצה דק
3 כפות גזר מגורר
כפית שטוחה קליפת ליים מגוררת דק
ביצה גדולה ועוד חלמון
3 כפות פרמז'ן מגורר דק
לערבב הכל יחד, להוסיף כף שיבולת שועל מהירת הכנה, לערבב היטב להניח לרבע שעה, לצקת לתבנית סיליקון משומנות ולאפות בחום בינוני עד שמתמצק. להגיש עם שמנת חמוצה וממרח חזרת לבנה לקשט בעירית קצוצה. לחילופן אפשר להגיש עם סלסה של עגבניות חרוכות בגריל שתעשו כך: לקלות חצאים בגריל עד שנראים סימני חריכה, לקלף קליפה חיצונית, לרסק עם מחית צ'יפוטלה מעושן להוסיף מלח כמון ושמן זית.
לעטקס אפויות
2 תפוחי אדמה ובטטה מגוררים עדין וסחוטים היטב.
לערבב עם שתי ביצים, כף קמח ורבע כפית אבקת אפיה. לתבל במעט אגוז מוסקט מגורר מלח ופלפל. לאפות מרוסס בשמן עד שמזהיב. לצנן, לחצות אופקי, לפזר מעל כל מחצית, מעט גבעולי בצל ירוק קצוצים, כף פירורי גבינה גבינת גרוייר פירורי פיסטוקים, להכניס לתנור לאפיה עד שהגבינה נמסה להגיש חם. עם יוגורט יווני ומעט טחינה גולמית בהירה, לקשט בשברי אדממה מצופי ווסאבי.
צ'ורוס אנחנו אוהבים אותם קטנים ומסולסלים אפשר לזלף ישרים או עגולים, בכל צורה הם טעימים ומתחסלים בשניות.
240 מ"ל מים
120 גרם שמן
1 כפית מלח
1כף סוכר
190 גרם קמח
5 ביצים מידה לארג'
אופן הכנה:
להרתיח בסיר מים,שמן,מלח,סוכר להוסיף קמח ולבשל יחד עד ליצירת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה,מערבבים במהירות בינונית תוך כדי מוסיפים ביצים בהדרגה, אחת אחר השנייה עד להספגות אחרונת הביצים בבצק.
מחממים שמן בסיר,מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן.
מזלפים את המסה לתוך השמן ברצועות ארוכות או מפותלות, מטגנים משני הצדדים. מוציאים בכף מחוררת וסופגים את יתרת השמן. כשמוכן עליכם להחליט בין לגלגל בסוכר ולזרות קינמון, או שאולי תרצו לטבול קצוות בגנאש שוקולד, מריר בצד אחד לבן בשני? אולי אתם אנשי טופי, רוצים רוטב מייפל? סילאן? אתם בעניין של פרי טרי? מחית תות תקנה לצ'ורוס רעננות נהדרת. לא רוצים טרי אין בעיה המחיות של דזרטס בשלל טעמים הן תשובה טעימה. אפשר גם ריבת חלב כמו בארצות המקור של הצ'ורוס, ממרח לוטוס שתדללו קמעה, ממרח חלבה, אפשר פרג טחון עם קליפת תפוז ומעט שמנת קלה וסוכר.
צ'ורוס מלוח
מחליפים במתכון שמן רגיל לשמן זית,מוסיפים עוד כפית מלח למתכון. כל היתר נשאר אותו דבר.
ניתן להגיש עם פסטו,אנטי פסטי, ממרח חצילים או קישואים, תבשיל עדשים שחורות מבושלות, מחית שעועית עם בצל קצוץ ושמן זית, תערובת של יוגורט עם תרד קצוץ שום ומוסקט. קישואים מגוררים קלויים קלות עם ממרח אגוזי לוז מלח פלפל וצ'ילי, לאבנה עם זעתר טרי שומשום קלוי.
מאחלים לכולכם שבת שלום, חג אורים שמח ניסים ונפלאות ושפע אור