נתחיל בחובה נעימה, בדברי תודה. שמחנו לראות עד כמה אהבתם את רשומת הבוטנים, נהנינו לראות כמה הרבה שיתפתם. התוצאה לשמחתנו, שוב אותה הודעה חביבה שקיבלנו מוורדפרס הנתונים הסטטיסטיים שלכם פורחים, הבלוג טעמיים כי טוב-הצצה למטבחים של אורן בקר ונורית פלד מקבל תעבורה של 69 צפיות בשעה בממוצע
שוב אתם כיף גדול והרבה נחת, חן חן לכל אחד שראה שיתף אהב ושימח. תענוג לייצר רשומות שכאלה, בהן אנחנו מצידנו דבקים במטרות, נהנים מהעשייה ומההתלבטויות שבדרך לפרסום, ואתם,שותפים פעילים, היוצרים דיאלוגים שמרגשים לאחר שהרשומה רואה אור
היום אנחנו חוזרים אחורה, מסע בזמן, רחוק רחוק, בחרנו לשוב לחומר גלם בראשיתי(בראשית, פרק י"ח), לסולת. מוצר יסוד הפזור במטבחי העולם ומשמש למאפים תבשילים ואפיה. אברהם אבינו שישב בפתח האוהל להמתין לעוברי אורח, רואה את שלושת המלאכים מזמינם להתארח באוהל, לנוח מהדרך לשטוף את רגליהם ומיד כשהם מסכימים: וַיְמַהֵר אַבְרָהָם הָאֹהֱלָה, אֶל-שָׂרָה; וַיֹּאמֶר, מַהֲרִי שְׁלֹשׁ סְאִים קֶמַח סֹלֶת–לוּשִׁי, וַעֲשִׂי עֻגוֹת, אבינו הוסיף בן בקר ועוד מעדנים לסעודה המפורסמת ההיא, מארח מיתולוגי מתווה דרך לבאים אחריו, תרתי משמע
סולת. נציג לכם את הבסבוסה שלנו, יפהפיה מצודדת עין, קטנה ואנינה, מתוקה וחיננית בממדיה. תגישו אותה מעוטרת, מבושמת בוורדים. חוצממנה נטייל בממלכת הקינוחים העשירה של תת היבשת ההודית ונביא לכם משם "רווה קיסרי", דייסת סולת מתוקה ושזופה, המבושלת עם פיסטוקים ומקושטת פירות, שבחרנו להגישה עם אננס צלוי בסוכר דקלים. למי מכם הנמנים על חובבי הדייסות יש מנה נהדרת בה הפירות יכולים להשתנות עונתית. עוד שינוי אפשרי הוא, להכניס לסולת בבישול הראשוני אגוזי קשיו שלמים אותם תבשלו ותשחימו יחדיו, לקבלת דייסה משובצת. במסגרת הסיור בעולם הסולת, נעבור ברומא, נקנח הפעם בניוקי א-לה רומנה בגרסתנו, עם ראגו אחר ונפלא. יש לנו הצעת בונוס נהדרת לניוקי.
שתהיה לכם שבת נהדרת, מת-חי-לים:
הבסבוסה שלא תאמרו לה די
שלשת רבעי כוס שמן
2 ביצים מידה לארג'
כוס וחצי כוסות סוכר
כפית אבקת אפייה
שלשת רבעי כוס מיץ תפוזים
שלוש וחצי כוסות סולת
כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
מקציפים יחדיו את הביצים עם הסוכר כ 5 דקות.
מוסיפים את השמן באטיות תוך כדי הקצפה.
מוסיפים לסירוגין את הסולת ,תמצית וניל,כפית אבקת אפייה,ומיץ תפוזים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
למנות אישיות מעבירים לתבנית סיליקון בצורות, לעוגה אחת בחרו בתבנית יפה.
אופים במשך. 35 דקות ב 170 מעלות.
להכנת הסירופ:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
1כפית מי ורדים
2 כפות דבש
מרתיחים יחד את כל חומרי הגלם מבשלים עד שכל גבישי הסוכר נמסים.
יוצקים מעל כל מנה מהסירופ. מחכים שהסירופ ייספג היטב. לאחר שהמנות מתקררות, מקציפים שמנת מתוקה עם מעט אבקת סוכר ותמצית ורדים מזלפים בצורה נאה מעל העוגה לאורכה
כוס סולת
3 כוסות חלב
3 כפות סוכר
כפית שטוחה קינמון
כפית שטוחה אבקת גי'נג'ר
חצי כפית הל טחון
5 חוטי זעפרן
פיסטוקים או קשיו קלויים קצוצים
6 כפות חמאה הודית מזוקקת גי
למתכו שני חלקים המתנהלים במקביל
להכנת הדייסה הכינו קלחת עם שלושת רבעי כוס מים ו6 כפות סוכר, בשלו לצד הסולת על להבה נמוכה לצמצום עם הזעפרן אותו תכתשו מראש.
לדיסה: לחמם את החמאה, להוסיף את התבלינים היבשים, לקלות יחד כמה שניות כדי שייפתחו טעמיהם, להוסיף את הסולת ולערבב יחדיו על להבה נמוכה עם בחישה מתמדת מתחתית הסיר עד שהסולת משחימה ומשנה את גוונה, שימו לב שההתחלה איטית, אחר כך שינוי הגוון יהיה מהיר ואתם חייבים לערבב בהתמדה ובנמרצות מהתחתית ולעצור לפני שתהיה חומה כהה ומרירה. ברגע שהשיזוף יפה וענברי אתם מוסיפים את הסוכר מהקלחת, בזהירות רבה, יש המון שפריצים לוהטים בתהליך, אחרי איחוד המסות, מערבבים את הכל עוד 5-7 דקות מעל להבה הכי נמוכה ומהתחתית בבקשה, סולת שרופה עם סוכר חרוך יתנו מרור במקום קינוח.
בכל אותו זמן, ביקום אחר, כלומר בתנור, אננס טרי פרוס לפרוסות, חתכו נא לרבעים, זרו מעל סוכר דקלים. הכניסו לתנור למצלה שיזהיבו בחום בינוני, הפכו לצד שני, סיימו בגריל או בחריכה בברנר.
נהוג להגיש את הקינוח בערימה שפיצית, סביב מסדרים אננס צלוי ומקנחים בפירורי קשיו או פיסטוק קלויים. מגישים חם או פושר. לנו היתה בבית פיטאייה חלומית והגשנוה לצד, חצויה עם כפיות, כל אחד לקח ממנה כרצונו לעיטור הפודינג החם. טעים טעים טעים, אחר. מזמין הרבה צקצוקי לשון ומצמוצי שפתיים.
עכשיו אריבדרצ'י רומא, זכרונות אהבה לניוקי בנוסחו הרומאי, עם ראגו בעיבוד של טעמיים. הוא טעים אשש והוא בראש אחר. נסו, תראו זה טו-אוב.
שלב ראשון:
להכין קוסקוס מהיר מלא לפי ההוראות, לתבל במלח פלפל, לערבב עם רבע כוס שמנת קלה או שמנת סויה, ביצה ושני חלמונים, לגרר פנימה מוסקט טרי, להוסיף חצי מכמות הפרמז'ן, לצקת לתבנית, להדק להצמיד ניילון ולשלוח למקרר לשעתיים וחצי שלוש מינימום.
עכשיו הכינו תבנית אפיה גדולה שתכיל את כל אלה:
שלושת רבעי ק"ג תערובת של מעורב ירושלמי שזה טחול רצועות חזה עוף ורצועות שווארמה. אצלנו היו יותר רצועות עוף, אתם תבחרו את המעורב שלכם.
סלסלת פורטובלו לפרוסות
2גזרים מגוררים גס
גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים דק
2 גבעולי טימין
4 עלי מרווה קצוצים
2 שיני שום פרוסות
2 בצלים גדולים סגולים פרוסים
כף פורצ'יני יבשות טחונות לאבקה דקה
חצי כפית אגוז מוסקט
כוס יין אדום יבש שלטעמכם. אנחנו לא מכירים את המושג יין לבישול, מבשלים רק עם כזה שאוהבים ללגום
לפת וקולרבי קטנים מגוררים דק
שורש פטרוזיליה מגורר דק
3 כפות שמן זית
לסדר בתבנית, לסדר מעל את תערובת הבשרים לצקת מים עד לגובה פני הבשר, לאפות מכוסה הדוק שעה וחצי בחום בינוני. לטעום, לתקן תיבול, מלח פלפל, פפריקה וגם עוד שתי שיני שום ושני עלי מרווה קצוצים, לשים את המעורב, לערבב בעדינות, לכסות היטב ולאפות עוד שעה בבינוני נמוך עם פתח קטן, שיצטמצם.
עד שכל הטוב הזה קורה, אתם מוציאים את תערובת הקוסקוס המוכן שהצטננה והתמצקה, הופכים על קרש חיתוך וחותכים מנות אישיות בסכין חדה או בקורצן יפה של עוגיות. הגודל? אתם תחליטו. לנו התאימה היום מנה אישית מלבנית. אפשר 3-5 קטנות. מרססים בתססס… קטן של שמן, מעל זורים את יתרת הפרמז'ן המגורר. 2 פרוסות גרוייר, חותכים לקוביות ומסדרים מעל הפרמז'ן, מכניסים לתנור בינוני נמוך עד שמרובעי הסולת נאפו והזהיבו הגבינות מזהיבות ומבעבעות.
במרכז צלחת מסדרים ריבוע סולת מעליו סביבו יוצקים מהראגו, הריחני והמשובח, מזלפים טיפת שמן זית מעל ומגישים מיד.
מי אמר בונוס ולא קיבל?
אז ככה את הקוסקוס שהכינותם אתם מכניסים עם הביצים פרמז'ן מוסקט שמנת, לקישוא בצל קולרבי פלפל פטריה גזר שרוקנתם בטובכם וריססתם במעט שמן. לסדר יפה ערימת קוסקוס בתלולית, לאפות מכוסה להתרככות בבינוני ואז לגלות ועוד רבע שעה להזהבה. מעל מלח ים ותערובת טרייה ירוקה(מרווה רוזמרין טימין בזיליקום קצוצים דק) ויבשה אדומה טוסקנית(חנות תבלינים).
זהו זה, מקווים שתיהנו מסיבוב הסולת עולמי שכזה. בתיאבון!
השבוע ניפגש עוד פעמיים, בפגישתנו הראשונה נשתף אתכם בחוויה מזרח רחוקית מוצלחת והשנייה תהיה נינוחה על כוס קפה משובח ועוגות.
להת' חברים, תודה.