וידוי, את המעשנה של זיו אנחנו מאד אוהבים בכל ימות השנה ודואגים להזדמן אליה מדי פעם במסעותינו בין צורן לנתניה. למזלנו, המעשנה שוכנת בדרך הראשית של ינוב, כך שרק כמה דקות מפרידות בינינו לבין החצר הטעימה שבמושב.
היינו בין הראשונים שביקרו בה אחרי ההחלטה לעגון קבע. עברנו, ראינו את השלט החדש, הסתקרנו, נכנסנו. מאז, אנו חסידי המקום והאנשים המפעילים אותו. בקצרה נספר, שעד לאותו ימים עד אז היה זה קייטרינג שעשה גם פופ אפ אירועים מעושנים, שמשכו אליהם קהל אוהדים גדול.
האירועים ממשיכים גם היום, כשבמקביל קיים בית חם, תרתי משמע, בו מעשנים נתחים מובחרים. את מסיבת יום ההולדת של הצעירה האהובה והיפה שלנו, אמא חנה, חגגנו אצלם לא מזמן על עוגת אסאדו בזיגוג שפונדרה עם נרות אווז לשמחת יושבי השולחן.
ההזמנה לערב אבירים תפסה אותנו מוכנים לגמרי, התייצבנו.
משתה כהלכתו ארגנו לנו. ברוח הימים ההם, חיכו לנו ליצני הערב במופע בועות סבון בכניסה, להוליכנו למקומנו בשולחן הארוך נטול הסכו"ם.
בגלילת קלף(מקפידים על אווירה פה החבר'ה) חתומה, חיכה לנו התפריט שבישר טובות, המעשנה היפה חיכתה בחוץ אוגרת את המיטב.
על הבוצ'רים שליד חיכו הסכינים לחתוך בבשר, לטובת עשרות יושבי השולחנות הארוכים. בינתיים, נכנסו הליצנים פנימה והחלו במופע אקרובטיקה שילווה את הגשת
המנות. על העצים המתמרים בחצר הם הפגינו מכישוריהם, בעוד זיו ולהקתו מתחילים להפגין מכישוריהם, נתחים חמים החלו לצאת מלווים בצ'ימיצ'ורי
הנפלא שמכין אבא רודר, ובפנכות הכרוב הכבוש שלו, הדי ממכר היינו אומרים. גם תפוחי אדמה על קליפתם, בטטות ואנטיפסטי, מנות קטנות שליד, כי פה העיקר הוא הבשר הנהדר, כולם נשטפים ביין שנמזג לכוסות.
במעשנה יש רק מעשנה, כיריים ותנור יוק, לא תמצאו להם רמז וזכר, כל המנות המוצאות את דרכן אל שולחנותינו יוצאות ממנה. אנחנו מאד אוהבים את מטופלי המעשנה שיצאו אלינו לוהטים וטובים, נוטפי טעם.
תרשים הזרימה של הערב היה נינוח, מנות יוצאות מהמעשנה נפרסות לנתחים נדיבים, משם היישר למרכז השולחן, בכמויות ענקיות שאפילו שני גדולים
רעבים שכמותנו התקשו להתמודד עם השפע.
סינטה בריסקט אסדו ספריבס חזה אווז מעושן ושאלוהים ישמור מאיך שטעים, אוחח טעים עד כדי כך שחטפנו שוק (שוק טלה, ברור שטלה, נו בחייכם)!
בהפוגות ראינו גם מופע לוהט, כלומר, מופע לפידים שערכו צמד הליצנים לשמחת המסבים לשולחנות האבירים הארוכים שבחצר.
שלוש שעות הנתחים יוצאים אל השולחנות, כולם לאחר טיפול ממושך הכולל עיסוי בתערובות ייחודיות, השרייה וליטוף בשעות ארוכות של בילוי בחום
המעשנה. הם נפרסים בתצוגה מרהיבה, נושרים מעצם, אם יש כזו.
מובסים ומדושנים מהטעימות ומהלגימות של היין, הגענו לתה הטעים שבושל מחליטת עשבים במדורה הגדולה שבפינת החצר ואז לפי אות, הגיע צבא
המלצרים, כל השולחנות פונו, נפרשה עליהם יריעת נייר אלומיניום ארוכה עליה החלו לצקת קרם שוקולד, קאנלים של מוס שוקולדי עשיר , גלידת שוקולד שחלילה לא יחסר, וגם השיחוק לטעמנו, פירות מעושנים
וגרגרי רימון לצהלת הנוכחים. פה עשו איתנו חסד, חילקו גם כפיות, שכן עד אז לאורך הערב, הידיים היוו את כלי ההעמסה היחידי. חוויה. המלצרים ערמו שורות ארוכות מתוקות, זילפו עליהן מן המתוק המתוק הזה. מובסים או לא, יושבי השולחן הסתערו עליהן בעונג גדול וכילו אותן עד טיפת השוקולד האחרונה.
נוגבו.
כדי לעשות עבודתנו נאמנה ביקשנו מזיו מתכון שווה בשבילכם קוראינו הנאמנים וקיבלנו בחיוך רחב את הטעים הזה:
מרק אפונה וחזה אווז מהמעשנה: חזה אווז מעושן, חבילת אפונה קפואה, גזר גדול בצל גדול ומעט סלרי, מלחפלפל לפי הטעם, חופן עלי פטרוזיליה. אופן הכנה: את השומן מחזה האווז מסירים, קוצצים לקוביות . את החזה פורסים לפרוסות דקות מטגנים בתחתית הסיר המיועד למרק (צריבה קלה בכל צד ואין צורך להוסיף שמן כמובן) מוציאים את הפרוסות ומניחים בצד עד שלב ההגשה. את קוביות השומן מכניסים לסיר ואחרי את הירקות (בצל גזר וקצת סלרי) כשהכל זהוב והריח משגע מוסיפים ציר ירקות /מים צלולים מביאים לרתיחה ומוסיפים את האפונה (שהופשרה) אם נשארו שאריות של החזה אווז גם אותן. אחרי רתיחה משתמשים במוט ריסוק עד למרקם חלק טועמים ומוסיפים מלח פלפל לפי הצורך… מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה וטוחנים גם אותה. להגשה מפזרים את פרוסות האווז הצרובות על המרק . אפשר גם קרוטונים.
המעשנה, מושב ינוב בשרון, סגורה בשישבת, תשמח לארחכם בכל ימות השבוע כמסעדת בשרים משובחת וגם בערבים המיוחדים שעליהם יש תמיד פרסום מוקדם בפייסבוק שלהם. אנחנו ממליצים בחום.