היי, שמחים להציג את רשומת הכל פתוח. מיד בהמשך קבוצה של מתכוני יסוד עליהם אתם מוזמנים למגרש המשחקים הקולינארי, להתנסויות ללא סוף. אנחנו מניחים פה בפניכם, בסיס לאירוח קליל, לפינוקים משפחתיים לארוחות מהירות עם הכנות שאינן תובעות זמן יקר או מרובות מצרכים.
מתחילים בפיצה, קבלו בצק נהדר ריחני רוטב עשיר וטעים, ולא רק זאת, אלא שאפשרויות הטופינג לא נגמרות, אינסופיות. פיצתנו היא גם מנה מתאימה להגשה ליד מרק, שעם השמיים המאפירים והחשיכה היורדת מוקדם(אל תשכחו להחליף לשעון חורף), זה צירוף בול לעונה זו של השנה. ארוחה טעימה ומפתה לחובבי פחמימות ובכלל, התאווה לפיצה הרי חוצת גילים, טובה בבראנץ' בערב ובכל מה שביניהם.
מתחילים במתכון לבצק פיצה
שישה עשר גרם שמרים טריים
320מ"ל מים פושרים
כף סוכר
500גרם קמח לבן בהיר מנופה
כפית מלח
כפית אורגנו טרי קצוץ דק
2כפות שמן זית
1כף שום כתושה
אופן הכנה:
בקערית ממסים שמרים טריים עם שליש כוס מהמים. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב.
מנפים קמח ושמים במערבל עם וו לישה.
מערבבים מלח ואורגנו ומוסיפים.
מפעילים את המערבל על מהירות נמוכה ומוסיפים שמן זית ושום.
מוסיפים את יתרת המים מערבבים באיטיות במשך 12 דקות.
עד שמתקבל בצק אחיד ונעים למגע.
נותנים לבצק לנוח במשך כשעה בקערה מכוסה במגבת.
חותכים את הבצק ל-3 חלקים שווים .
מכדררים כל כדור בצק ומניחים על משטח מקומח.
משאירים את הכדורים מכוסים כ-20 דקות.
מרדדים כל בצק לעיגול בעובי 4 מ"מ.
מעצבים את הפיצה לפי הטעם והחשק.
מכינים רוטב עגבניות שתבשלו במחבת גדולה: ארבע כפות שמן זית, 4 שיני שום כתושות, 2 כפות רסק עגבניות, כף סוכר 6 עלי בזיליקום קצוצים, כפית עלי אורגנו טרי קצוצים, 600 גרם עגבניות קלופות וקצוצות, מלח ולפלפל לטעמכם האישי. מחממים שמן מוסיפים שום מטגנים להזהבה קלה. מוסיפים את הרסק והסוכר מבשלים על להבה בינונית שלוש דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים עגבניות קלופות עלי בזיליקום מלח פלפל ואורגנו. מבשלים רבע שעה עד שמסמיך, מערבבים מהתחתית מדי פעם כדי שלא ייחרך. מורחים רוטב על הפיצות מפזרים גבינת מוצרלה משאירים לתפיחה של כ-20 דקות מחממים תנור ל-175 מעלות, אופים כעשרים וחמש דקות עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה לגמרי
כשיש בסיס הכל פתוח: תערובת של אנטיפסטי, גבינות קשות מלוחות, שלל פטריות מוקפצות עם בצלים, המון פלפלים צבעוניים קלויים וטריים, אפשר פרחי קישואים ממולאי גבינות ותרד, אפשר עגבניות טריות ומיובשות, לקטי זיתים, מה דעתכם על תערובות בשרים טחונים ומעושנים, נסו לסדר על מצע של עגבניות דקיק נתחי עוף צלוי עם טימין מרווה ושמן זית, אולי בצל מטוגן בהרט וסומאק עם העוף? אולי לקס וגבינת עיזים?
את שלנו בחרנו להגיש הפעם עם מרק בספל ועל התחתית להניח פיצה אישית, אלגנטי, טעים יפה מאד לאירוח. היו צקצוקים וקולות של עוד!
ספרו מה בחרתם, נשמח לצילומים.
המרק שאנחנו אוהבים ליד, חלק וקרמי, אבל לא כבד. עשוי חצי ק"ג דלעת צלויה שמרחנו בשמן זית וצלינו חצי שעה בחום גבוה. את הצלויה חתכנו לקוביות ובישלנו עם חצי גבעול לבן של כרשה בינונית, עלה דפנה, 4 גרגרי פלפל אנגלי, שן שום וגבעול טימין. נמדדה מהרתיחה חצי שעה.
הוצאנו עלה דפנה ופלפל אנגלי וטחנו הכל בבלנדר מוט. סיננו והחזרנו לסיר לבישול עם מיכל או שניים של שמנת קלה 9%. תיקנו תיבול הוספנו מלחפלפל והגשנו עם גרעיני דלעת קלויים וזילופי שמן דלעת מעל. אפשר לבשל אחרי הטחינה והסינון ללא שמנת, אך במקרה כזה, יש להוסיף לבישול הראשוני, לפת קולרבי ובצל ולבשל עם גבעול סלרי אמריקאי שעה. לטחון לסנן לתקן תיבול ולהגיש.
ברוח ההמרה, המרק הזה משובח נונפלא ונהדר כמרק זוקיני למשל. שלנו טריים לעולם לא מקולפים, גם מרק קרם גזר חלקו שיהיה טחון וחלק וחלקו צלוי בעשבי תיבול, הציצו נא במרק החצילים (ראו מתכוני השבוע שעבר), אפשר גם מרק אדום לוהט וטעים עם חצאי עגבניות שתרוקנו מגרעינים ותצלו ללא הקליפה כשהן מזולפות שמן זית עם לימון מגורר וטימין, אחר כך תרסקו תסננו ותוסיפו את היתר. אבל אז את הפיצה היינו מגישים ללא רוטב עגבניות. אתם יודעים שאת קרם הגמבה מהשבוע שעבר תוכלו בקלות למרוח על פיצה עם גאודה או מנצ'גו אפשר להתפרע על קממבר.
הסלט שלצד, שלנו מורכב מהרבה ירוקים. על דפנות הקערה ובתחתיתה אנחנו מועכים שן שום טרי. לתוך הקערה מרוקנים שקית תערובת עלי בייבי נקיים שטופים ויבשים. מכינים ויניגרט עשוי רבע כוס שמן זית מיץ מליים אחד וקליפת חצי ליים מגוררת דק עם כפית סוכר מלח ופלפל לפי הטעם וגם כפית חרדל, וצ'ילי טרי קצוץ דק דק דק. לשקשק יחד ולצקת מעל. לפני ההגשה זילוף שמן זית, להגיש עם תלתלי פרמז'ן ומעט אגוזי מלך קלויים במחבת. הגיוונים אינסופיים: קוביות מנגו, פירורי פטה, קוביות סלק צלוי וגבינה כחולה רצועות קישואים מוקפצות בשום ונענע.
הויניגרט יכול להיות מתפוזים ומקלמנטינות. אפשר להוסיף לתוכו פילטים טריים של פרי הדר וזיתים קצוצים דק.
בסוף נגיש לכולם עוגה בספל. בסיס אחד ושלושה גיוונים: עוגת אגוזים עוגת תפוחים ועוגת שוקולדים.
לשישיית ספלונים צריך 9 כפות שמנת קלה ביצה גדולה וחלמון 6 כפות קמח תופח, 4-5 כפות סוכר, כפית תמצית וניל משובחת וכף שמן או חמאה מומסת. צריך להגיע למרקם שמנתי דליל. יש לרסס הספלים.
את חומרי העוגה מערבבים. יש לכם בסיס. יוצקים לספלונים המשומנים לשני שליש גובה. ליסוד אפשר להוסיף קפה או קקאו, לתוספת צבע, האפייה במיקרו משאירה אותו חיוור. אנחנו קישטנו את "הסיפון העליון" של הספלים והגשנו חמים וחגיגי עם אספרסו טרי. מחכים לרשומה שתכיל ריחות וקולות, כדי שתבינו מה הארוחה הזו חוללה פה בקרב הסועדים.
עכשיו תחליטו, רוצים בתפוחים? הבה. הוסיפו ז'וליינים של תפוחי גראני סמית' עם קינמון וסוכר אפשר ציפורן טחונה והל, רק מה, שימו נא בקמצנות שייטיב עם הטעם והארומה ולא ישתלט.
אתם בעניין שוקולד? שברים קטנים של מריר לבן וחלב במרכז העיסה בספל ואם אתם רוצים קראנצ'יות אז גם מעט שברי קקאו. לאיזון פזרו למעלה פודרה של קקאו ממותק.
אגוזים? נו טוב, לקלף ואז אתם מוזמנים לשבור אותם ולקלות על מחבת יבשה להוסיפם למעלה ולזלף מייפל או סילאן, הדבר האמיתי, זה שללא ללא סוכר הוא זה המועדף אצלנו.
עכשיו דקה במיקרו לספל גדול או לשני ספלונים. זהו.
כמובן שיותר ספלים יותר זמן. התערובת מתמצקת ועולה משפת הכוס קחו בחשבון. אם תגישו חם אפשר לפנק בכדורון גלידה מעל או ליד.
כבר מיד אנחנו עובדים במרץ, בשבוע הבא ניפגש פעמיים בטעמיים. נשוב עם שני פוסטים, שני טעימים שאנחנו רוקחים עבורכם בעונג גדול כבר זמן מה.
רצינו שתדעו שאתם משמחים עם התגובות, וגם שמאד התענגנו על השיתופים שלכם לרשומה. שתהיה שבת שקטה של שגרה נעימה ואחריה שבוע טוב ומבורך על כולנו. שבת שלום.