לשון ההודעה שקיבלנו היתה כזו: אסם יוצאת בפעילות שבמרכזה רוטב הבסיס שפותח על ידי השף עומר מילר.
רשימת הרכיבים של הרוטב מכילה סילאן, פלפל שאטה, גרגירי חרדל, פלפל שחור ותבלינים אקזוטיים. הוא אינו כולל חומרים משמרים או צבעי מאכל אין עוד רוטב על מדף רטבי הבישול המציג טעמים כאלו.
במסגרת הפעילות יעלה אתר מיוחד שכולל 100 מתכונים עם רוטב הבסיס מ-100 בשלנים/בלוגרים מובילים. וכאן אתם נכנסים לתמונה. אנחנו מפיקים עבור האתר מתכונים של בלוגרים מובילים, נבחרתם להשתתף באתגר.
כיף לנו להשתייך, הודינו ונענינו, ברור שכן. מיד התיישבנו על האתגר, חושבים על הליהוק הקבוע של סעודותינו המשפחתיות. אצלנו, כמו בבתים רבים האירוח מציב שלל אתגרים קולינריים. שבת אחים גם יחד הכולל טבעונים קרניבורים וצמחוניים, טף מתבגרים ומבוגרים בחברותא. שולחן לילשבת שתמיד ממלא אותנו ברצון להפתיע ולהתחדש, ובינינו, שהרי כמו כל פולנים טובים, ורשאיות זה לא עניין גיאוגרפי בכלל, תמיד מתקיים הרצון העז להאכיל טוב ואת כו-לם.
שמחים להציג בפניכם את שלל הטעימים שרקחנו עם הרוטב המאפשר לקחת אותו לשלל מחוזות קולינריים: מזרח ומערב קרוב ורחוק, אירופה אסיה וגם קרוב פה בלבנט. העזנו גם למתוקים. נסו גם אתם.
מוס כבדי עוף
שלושת רבעי ק"ג כבדי עוף נקיים ומופרדים לאונות
5 כפות סירופ סיידר( בקבוק מנורמנדי שלנו, מהגליל)
5 כפות רוטב אוסם
להשרות ללילה שלם. מכוסה, במקרר.
כשמפציע יום המחרת מתחילים במחבת:
בצל גדול קצוץ
2 כפות שמן
לטגן להזהבה על להבה נמוכה
כשמקורמל ושחום להוסיף 2 גזרים מגוררים עדין 2 שיני שום כתושות רבע כפית ג'ינג'ר טרי מגורר עדין, ושתי כפות אגוזי לוז קלופים להמשיך לטגן עוד שתי דקות תוך כדי ערבוב.
לסנן את הבצלים גזר גי'נג'ר ובאותה מחבת, לטגן 3 דקות מכל צד את הכבד בנוזלי השרייה שלו שיחליף צבע.
כשמוכן, לטחון את הכבד עם הבצל והגזר שום ג'ינג'ר, להוסיף 50 גרם מחמאה ואגוזי לוז קלוים ומטוגנים, לעבד למוס חלק לטעום ולתקן תיבול. לשים מכוסה בכלי במקרר להתייצבות.
במקביל, להכין משרה של כף שמן ושלוש כפות רוטב אוסם למרוח במברשת על עשר פרוסות בטטה בעובי ס"מ, לאפות בחום גבוה עם מלח ופלפל שחור עד שהבטטות צלויות.
לבשל במי מלח 4 דקות את האספרגוס, לסנן ולתת לעמוד במי קרח. לחתוך לרצועות. להקפיץ במעט שמן עם קליפת ליים ומלח ים.
לבשל 5 ביצים קשות. לחצות לשניים.
לבניית המנה:
לצקת מהמוס לכלי או כוס, שני שליש גובה, מעל להניח פרוסת בטטה צלויה, מעליה עוד שכבה דקה של מוס כבד ועליה שכבת אספרגוס. לסיים בחצי ביצה קשה מלח ופלפל שחור גרוס דק. לקשט במלח גס מעורב בשבבי בצל מטוגן. לצנן מכוסה היטב עד להגשה.
לערבב שתי כפות שמן זית או אגוזים, עם כפית רוטב אוסם, לנטף מעל לפני ההגשה.
להגשה אלגנטית, זלפו מוס לגביעי יין יפים, קשטו בריבת גזר או בגרגרי רימון. לאריזת פיקניק: יש לסדר שכבות בקופסה עם מכסה, לצרף פרוסות בגט קלוי או קרייקרים פציחים וטעימים.
מעדן פרגיות
12 יחידות פרגית
שווה ת'מאמץ, שהוא בינינו, קטן ביחס לתמורה. הפעם מתחילים בשלב ההכינותי מראש, שני משובחים במיוחד:
קונפי שום – חמישה שישה ראשי קלופים מכוסי שמן זית עם שני גבעולי טימין 3 כפות רוטב אוסם לאפיה בתנור. קחו לכם 4 שעות 100 מעלות עד שיזהיבו יתיפייפו. לצנן לשמור במקרר בצנצנת מכוסה שמן, יהיה טוב לממרחי גבינה שום ועשבי תיבול, לפוקאצ'ות ופיצות, למרקים, לתבשילי קדירה ולכריכים פתוחים של בשר או גבינה. נסו להוסיף שיניים לפירה תפוחי אדמה או בטטות. יאמי לגמרי.
ממרח גמבה – שלוש גמבות גדולות בתנור חם 220 מעלות עד שמתקבל מראה חרוך חינני והריח נהדר. משם, להכניס לסיר סגור להזעה, לקלף את המעטה השקוף, לטחון בבלנדר מוט לפירה אדום. על כל חצי כוס של פירה להוסיף רבע כוס חלב סויה חלב אורז או שמנת מתוקה קלה. לבשל עם מעט מלח וסוכר וקמצוץ קימל טרי טחון. קמצוץ קימל זה קריטי, יותר ממנו יאפיל על הטעמים ויקנה מרירות. להבה נמוכה ובנחת, חשוב לערבב מהתחתית שלא ייחרך. כשמתמזג ומסמיך, הגעתם לנחלה. אפשר לשמור כמה ימים במקרר. נסו 3-4 כפות ממנו לקוסקוס, לצבע וטעם נפלא, אפשר למרוח על בסיס פיצה ומעל תערובת גבינות צאן וזוקיני צלויים, אפשר להשביח מרקי אורז תפוחי אדמה. אפשר גלילות שמרים מרוחות באדום האדום הזה עם קוביות פטה וחצילים ומעט בצל ירוק. מצאו לכם את האפשר שמדבר אל ליבכם.
עכשיו אנחנו מוכנים למעדן:
אז ככה תריסר פרגיות כבר אמרנו. לנקות להשאיר מגולגלות ללא העצם ולהניח על נייר אפיה. לחמם תנור ל-170 מעלות.
בינתיים לקצוץ בצל גדול לקוביות קטנות ולטגן בשתי כפות שמן על להבה נמוכה עד שמזהיב יפה יפה. לתוך המחבת השמחה תוסיפו גם 4 כפות רוטב אוסם, כף וחצי סילאן ללא סוכר, 3 שיני קונפי שום ו-2 כפות מממרח הגמבה. אוהבי החריף מוזמנים גם לטיפת צ'ילי גרוס או יותר.
לערבב על להבה נמוכה עד לאיחוד מרגש ומלא, עם כוס וחצי ציר מרק ירקות או עוף לצקת מעל הפרגיות.
מעל הפרגיות תניחו נייר אפייה רטוב ותהדקו לאוהל שלא יהא צמוד לפרגיות ותאפו 30 דקות.
אחרי ארבעים דקות תנמיכו חום תנור ל-120 ותאפו עוד חצי שעה.
עכשיו תגלו את הפרגיות, לעשר שתיים עשרה דקות בחום בינוני. ומו-כן!
פירה מושקע, תפוח אפוי על קליפתו או אורז, ישלימו לכם את המנה לארוחה משמחת. על הרוטב יריבו כולם, באחריות!
דלעת צלויה
חצי ק"ג דלעת, שמניחים על נייר אפיה ובינתיים התנור ל-180 מעלות.
לערבב בקערה שמן זית, מלח ים רוטב אוסם, סילאן נטול סוכר, קמצוץ צ'ילי טחון, כפית שטוחה פפריקה מעושנת ושמינית כפית בהרט תוניסאי(זה שבא עם ניחוח עלי וורדים בתערובת). להבריש את הדלעת ולצלות 25 דקות מכוסה. להבריש שנית ולצלות עוד 20 דקות גלוי.
לצנן קמעה, לפרוס פרוסות, לפזר מלח ים ופלפל שחור טרי, זילופון שמן זית ולהגיש.
מרק חצילי בלאדי
לקלות 2 חצילים בלאדי גדולים על אש פתוחה, לחצות, לגרד את הבשר בכף לרסק חצי במזלג עם מלח אטלנטי לפי הטעם ושמן זית.
את המחצית השנייה לטחון בבלנדר מוט.
לשפוך יחד לסיר, להוסיף 4 שמנת קלה וכוס מים, להוסיף כף שטוחה אבקת מרק, מלח פלפל שחור גרוס לפי הטעם, לבשל על להבה נמוכה עד לרתיחה. להוסיף כפית שטוחה כורכום, חצי שן שום כתושה, כפית טימין קצוץ, כפית קליפת לימון מגוררת דק, ו-2 כפות רוטב אוסם, להמשיך לבשל עוד 5 דקות יחד תוך כדי ערבוב. זהו, מוכן. לטעום, לתקן טעמים לפי הצורך
מומלץ להגיש חם עם אורז לבן או פסטה טרייה. לפני ההגשה לצקת מעל כל צלחת מעט שמן גרעיני דלעת, לקצוץ בצל ירוק דק או עירית
בתיאבון!
תפוחי אדמה בניחוח הודי
במחבת גדולה (לנו יש ענקית של פוד אפיל שמכילה ברווחה שתי שקיות כאלה): שתי שקיות תפוחי אדמה קטנים על קליפתם האדומה, שתי כפות שמן גרעיני דלעת, שתי כוסות ציר ירקות, כפית שטוחה אבקת קארי מדרס, 3 כפות רוטב אוסם, מלחפלפל ככל שאתם אוהבים, כף חמאה. זהו. משם החום והביחד יעשו את שלהם על להבונת נמכמכה במיוחד. להגיע לרתיחה עדינה לבשל 20 דקות להפוך את המבושלים בנוזל, להמשיך לבשל עד שכמעט כל הנוזלים נגוזו. לטעום לתקן תיבול. להגישם חצויים לאורך, לפזר מעל כוסברה ועירית קצוצות דק להגיש חם.
אצלנו בארוחת הערב, מאד נהנו לזלף מעל טחינה גולמית עם יוגורט.
חוצמזה יש היום שני קינוחים האחד עם רוטב אוסם והשני מושחת קרמי עם שוקולדיות מתפרצת, רכה וסוחפת, הורס במראהו משגע בטעמיו
עוגת תפוחים
לפרוס 4 תפוחי גראני סמית' במנדולינה דקה. תצצ…של ספריי שמן בתחתית ובדפנות של תבנית אינגליש, לרפד בה חצי מהתפוחים בחפיפה. מעל, למרוח במברשת שלוש כפות מייפל אמיתי וכף רוטב אוסם עם כף וחצי דמררה וחצי כפית קינמון טחון.
לערבב שלוש ביצים, חצי כוס סוכר חצי כוס רוויון עם כוס קמח תופח וכמה כפות קמח שקדים, לעיסה אחידה, שמנתית במרקמה, לצקת מעל בסיס התפוחים חצי. עליו סדרו עוד שכבת תפוחים סוכר מייפל וחצי כף רוטב אוסם, סיימו ביתרת הבצק.
אופים בבינוני 170 עד שמשחים. משחררים דפנות והופכים. התפוחים זוגגו א-לה טאטן הטעם מפתיע מעורר ניחושים. טעים.
בשלב זה אפשר לקלות גם פקאנים, לשברם, לפזר מעל.
טדד-ם, גונג מצילתיים ומלאי כפיות מסודרות, הגענו לגראנד פינאלה, הריהן השוקולדיות המפנקות והיפות שלנו
צריך:
300גרם שוקולד מריר
300גרם חמאה או מרגרינה
360 גרם סוכר
6 ביצים בגודל לארג'
3 חלמונים
135גרם קמח
כפית אבקת אפייה
אופן הכנה:
ממסים שוקולד וחמאה על בן מרי שיהיה חם. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה מוסיפים ביצים טרופות וחלמונים, גם את הסוכר, מערבבים היטב.
מנפים קמח עם אבקת אפייה מוסיפים פנימה על מהירות נמוכה ומערבבים למסה חלקה.
מעבירים את המסה לשק זילוף ומחלקים לתבניות אישיות. גיוון: לזלף שכבה במרכזה לשים פרלין שוקולד לבן ולכסות בשכבה חומה נוספת מעל.
אפייה 9 דקות ב-170 מעלות.
את הטעימים האלה מגישים חמים עם כדור גלידה ומתענגים מאד.