ללא גלוטן, כבר לא רק רגישות, גם בחירה של אורח חיים. בראשית, היו אלה הרגישים שהגיבו לא טוב לשרשראות, אחר כך הצטרפו אליהם כל מנועי מטעמי. מבט בוחן על מדפי המרכולים ותפריטי המסעדות מראים שהביקוש גדול, ואנחנו רוצים לענג את כולכם, רגישי ומנועי מכל הסיבות, גם את כל היתר, בשתי בחושות נהדרות.
בחרנו בנטולות גלוטן מרובות יופי וטעם, שממש קלי קלות להכנה. תוכלו לאפותן שלמות ולהגיש פרוסות, או לאפות מראש בתבניות אישיות. אם תאפו בתבנית סיליקון שבמרכזה הנמכה או חור אל-לה בייגל, תוכלו לפני ההגשה למלא את המרכז בגלידה, בפירות טריים, בשוקולד ובאגוזים או בתערובות אחרות טעימות ומותרות, כלבבכם. שזה תודו, כבר לגמרי עונה על סעיף בחושות ראווה.
תבחשו לכם כרצונכם, העיקר שתהיה לכם שבת מתוקה.
בחושה קוקוס לימון ואננס
4 ביצים
240 גרם סוכר חום בהיר 140 גרם שמן קנולה כפית קליפת לימון מגוררת 110 גרם קמח אורז מלא 60 גרם עמילן טפיוקה 40 גרם קמח תפוח אדמה 120 גרם קוקוס קלוי 8 גרם אבקת אפייה 100 גרם שמנת חמוצה 60 סמ"ק מיץ אננס
אופן הכנה:
להקציף במיקסר עם וו מקציף ביצים עם סוכר חום בהיר לקצף יציב.
להוסיף את השמן באיטיות עד להטמעתו. להוסיף לימון, מיץ אננס, שמנת חמוצה, וגם את כל החומרים היבשים.לקפל למסה חלקה… לחלק את המסה לשתי לתבניות אינגלישקייק אישי לאפות כ 35 דקות ב170 מעלות.
אפשר לאפות בתבניות אישיות.
להגיש קר…לקשט עם קוקוס קלוי וקוביות אננס טרי.
בחושה פיסטוק
150 גרם חמאה רכה
50 גרם מחית פיסטוק 150 גרם אבקת סוכר 3 ביצים 50 גרם פיסטוקים טחונים דק 75 גרם קורנפלור 75 גרם עמילן אורז מלא 6 גרם אבקת אפייה 40 גרם שוקולד צ'יפס או פניני שוקולד 3 כפות דובדבנים קצוצים גס
אופן הכנה:
להקרים חמאה רכה עם אבקת סוכר להוסיף ביצים בהדרגה…ומחית פיסטוק לערבל כ5 דקות במהירות בינונית. להוסיף פיסטוקים טחונים, חומרים יבשים, דובדבנים ושוקוצ'יפס, לערבל עוד כ 5 דקות. לחלק את המסה לתבניות אינגלישקייק או לתבניות סיליקון אישיות לאפות כ 40 דקות ב165-170 מעלות. להגיש קר. לקשט עם דובדבנים טריים או משומרים, אבקת סוכר, פיסטוקים קצוצים או שלמים קלויים קלות על מחבת חמה.
הכינו קצפת ממותקת קלות וקנקן גדול של תה לואיזה או לימון קר לצד, ושיחקתם אותה בשולחן קייצי נפלא.
להת' חברים, מאחלים לכולכם שבת נהדרת, נהיה פה בקרוב