כחום היום ולחותו, כשהטמפרטורות עולות ועולות ועולות, כשהקיץ כבר פה באופן רשמי, ממש עם ראשונות המדוזות בחופים, אנחנו מזדרזים ועוברים למחלקת הללא שעות ארוכות של הכנה. אממה, לא רוצים לוותר על רושם טוב, על יפי מראה ועל טוב טעם. זה בדיוק מה שאנחנו מציעים לכם היום: שלשה מנצחת של מתוקים, נבחרת בת שלוש מנות מרעננות ומפתות לשמחת שולחן השבת והסופ"ש.
מתחילים בפנקוטה נוגט
500 גרם שמנת מתוקה 38 אחוז שומן, 80 גרם סוכר 8 גרם אבקת ג'לטין כפול 6 סמ"ק מים, 125 גרם מחית נוגט אופן הכנה: להרתיח שמנת עם סוכר להוסיף מחית נוגט לערבב למסה חלקה. את אבקת הג'לטין מערבבים עם מים, משהים כ 10 דקות במקרר להתייצבות. מוסיפים את מסת הג'לטין לתערובת, מערבבים לקרם חלק, מחלקים לכוסות הגשה מקררים מינימום שעתיים במקרר. מקשטים בפניני שוקולד.
ממשיכים בפאי למון ליים
בצק פריך: 125 גרם חמאה, 65 גרם אבקת סוכר, ביצה, 250 גרם קמח לבן מנופה, כפית קליפת ליים מגוררת דק. אופן ההכנה: מקרימים חמאה רכה עם אבקת סוכר, מוסיפים ביצה וקליפת ליים. מוסיפים קמח, מערבבים לבצק אחיד. מקררים את הבצק שעתיים במקרר. מרדדים את הבצק אל תוך תבניות טארט משוננות או חלקות, אופים אפייה מוקדמת עד לקבלת צבע זהוב. קרם למון ליים: 90 גרם חמאה, 135 גרם סוכר, 70 מ"ל מיץ ליים, 3 ביצים שלמות, 5 גרם אבקת ג'לטין ב- 6 סמ"ק מים.
אופן הכנה: להרתיח מיץ ליים עם סוכר וחמאה, לערבב מעט, עם ביצה אחת בכלי נפרד להשוואת טמפרטורות, להוסיף את יתרת הביצים, לערבב היטב. להוסיף אבקת ג'לטין מומסת במים ולערבב לקרם חלק. לסנן את הקרם. את הקרם המסונן יוצקים לתוך הקלתיות האפויות. מצננים היטב.
קישוט: מקציפים 3 חלבונים עם 100 גר סוכר לקצף חזק יציב. מזלפים את המרנג עם שק זילוף וצנתר משונן מעל קרם הליים. חורכים במבער את המרנג המזולף, בזהירות, רק נגיעות של חריכה למראה מהוקצע ותו לא. מגישים קר.
מקנחים במוס תותי
240 גרם מחית תותים, 70 גרם סוכר, 1 כף מיץ לימון, טרי 10 גרם אבקת ג'לטין ב- 6 סמ"ק מים 200 מ"ל שמנת מתוקה.
אופן הכנה: לערבב מחית תותים עם סוכר ומיץ לימון. את אבקת הג'לטין לערבב עם מים ולהשהות כ 10 דקות במקרר. להמס הג'לטין במיקרו 30 שניות, להוסיף את מסת הג'לטין כשהיא מומסת וחמימה פנימה לתערובת התות, לערבב היטב. להקציף שמנת מתוקה למרקם יוגורט לקפל פנימה לערבב לקרם חלק. את הקרם המתקבל יש לחלק לגביעים, לצנן היטב. לפני לקשט בשברי מקרון, באגוזים קלויים, בשבבי קוקוס ובפירות