את הלקט הבא כדאי לכם לשמור. הוא מוגש לכבוד שבועות ויטעים לכם מאד את החג, אך הוא מעולה לפינוקי חול ושבתות, הוא מוכן בקלי קלות, אבל מסווג היישר למחלקות ה-wow .
תראו, תראו: יש לנו בשבילכם צרור מעדנים נפ-לא
פנה קוטה אדומה
רבע ק"ג מחית פטל אדום
250 גרם שמנת מתוקה
4 חלמונים
125 גרם סוכר
2 ביצים
להרתיח בקלחת מחית פטל אדום עם שמנת מתוקה וחצי מכמות הסוכר
בנפרד לערבב בקערה חלמונים ביצים ושארית הסוכר…להשוות טמפרטורות…לסנן את הקרם
לחלק לכלי הגשה ולאפות כשעה ב100 מעלות
לקרר היטב אחרי האפייה
בוזקים מעל סוכר חום בהיר ושורפים את הסוכר עם ברנר ביתי
מקשטים בעלי נענע ובפטל טרי
שבלול פתוח של גבינות ואגוזים
*תודה לללי מנשרוב ולאירמה קזר חברותינו הטובות על השיחה והרעיון
חבילת בצק שמרים מרודד מוכן
כוס קוביות גבינת קצ'וטה
כוס קוביות גבינה צפתית צאן
6 כפות גבינה רכה למריחה מעורבות בחלמון ביצה ובכף קמח שקדים
חצי כוס חצאי אגוזי מלך
4 כפות עלי כוסברה שטופים ונקיים
חלמון ביצה מהול בכפית שמן זית וכפית שמנת קלה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
שמן זית להברשה
אופן ההכנה:
לפתוח עלה, לרדד לעובי חצי ס"מ. למרור בגבינת הרכה , לפזר מעל באחידות קוביות קצ'וטה וצפתית.
לגלגל לרולדה אחת מהצד הארוך
לחתוך בניצב, לחצות את הרולדה הממולאה לאורכה לשני חלקים ארוכים מלאי כל טוב.
להשכיב ולגלגל לשבלול מהודק כשהמלית פונה מעלה
למרוח בתערובת הביצה חלב שמן
לפזר מעל פלפל שחור ומלח לפי הטעם
לאפות ב-175 מעלות עד שמוכן
להוציא מהתנור, להבריש בשמן זית
להגיש חם עם יין לבן צונן וסלט ירוק
מאפה גבינות תפוחי אדמה
לאפות בתנור 220 מעלות 3 תפוחי אדמה גדולים
לחצות ולהוציא את בשרם לקערה, למעוך
לערבב עם 2 ביצים, שלוש כפות קמח שקדים, כף קמח תופח, כף שמן, וארבע כפות רוויון, להכניס 2 כפות גאודה מגוררת דק, לתבל במעט אגוז מוסקט מגורר, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
לנטף בכף על נייר אפייה עיגולים, לפזר מעל תערובת של פיסטוקים קצוצים או אגוזים, לשים מעט גבינה מגוררת לאפות עד שמזהיב
בעודם בתנור לערבב רוויון עם מלח פלפל ועירית או בצל ירוק קצוצים דק, לתבל לפי הטעם במלחפלפל, לצקת מעל שמן זית ולהגיש את המטבל הקר עם הלביבות החמות.
סלט ירוק, משגע בניחוחותיו עם קרוטוני גבינה
פרסו דק לחמנייה כהה דקה, הברישו שמן זית ועברו עליה עם שן שום חצויה.
מעל השמן, הניחו פרוסת קממבר אגוזים, זלפו טיפת דבש על כל אחת, פזרו מעט מלח כמהין ושלחו לתנור לקלייה עד שהקממבר יימס והלחם ייקלה קלות.
פזרו הרבה חסה סלנובה שטופה מיובשת וצוננת בתחתית קערת סלט
הכינו ויניגרט: 2 כפות שמן, כף מיץ לימון, כפית חרדל כפית דבש, חצי כפית קליפת לימון מגוררת דק, מלח ופלפל שחור. שקשקו היטב, צקו על החסה הקרה, ועטרו בטוסטוני הקממבר.
צנצנת גבינות מתובלות
צנצנת בינונית מעוקרת
כוס וחצי קוביות של גבינה מכמה סוגים, פטה צפתיות צאן בקר עזים
סרטים של קליפת לימון, כמה עלי טרגון, עלי טימין, שני פלפלי שיפקה כבושים, שלוש שיני שום, כמה זיתים, שניים שלושה עלי בזיליקום ומעט רוזמרין. לסדר הכל בשכבות, גבינות עשבים ירקות, לצקת מעל שמן זית, לשים מעל שני גרגרי פלפל שחור חבוטים קלות בראשם. לתת לעמוד בפינה מוצלת ליומיים, להכניס לקירור.
לחצות פיתות, לקלות ולהגיש לצד…
קינוח שוקו קוואקר
*תודות לידידת הבית דנית סלומון שהציתה את הדרך למתכון
מבשלים בקלחת(אצלנו השבוע כיכבה זו של טפאל, קלה, פיזור חום מיטבי, קלה לניקוי הפכו אותה לחביבת הבית, חכו, תראו את הפולנטה שבישלנו בה) שתי כוסות שמנת קלה 10% עם 2 כפות גדושות שיבולת שועל מהירת הכנה משל "קוואקר". מוסיפים שלוש כפות סוכר רבע כפית ציפורן טחונה, כפית קינמון ומעט תמצית וניל. מערבבים בהתמדה ובנחישות, כשמתחת הלהבה נמוכה, כשמסמיך, מחלקים לשניים: לחצי מוסיפים חצי מטבעות שוקולד מריר, לחצי מוסיפים חצי כוס קוביות שוקולד חלב. בחלוף שתי דקות מערבבים כל קערה למסה אחידה.
יוצקים לסירוגין מסה כהה ומסה חומה לכוס שקופה.
מעל השכבה העליונה מניחים מקרון.
מוהלים 5 כפות קונפיטורה לייט תות שדה(יד מרדכי) עם כוס רסק תות טרי מסונן ויוצקים ככה שיכסה את העוגיה לגמרי.
מפזרים מעל קוקוס טרי ואבקת פיסטוקים מגישים קר.
חברים יקרים זה הרגע לאחל לכולכם גם שבת שלום וגם חג שמח
להת'
הכל יראה מדהים וטעים אנסה כבר אחרי החג
המון המון תודה, שתהיה שבת שלום ומאחלים לך ולבני ביתך חג שבועות שמח
כל מה שאני הכי אוהבת בעמוד אחד יפפה מדליק ומזמין👍👍👍י א מ י💐💐💐תודה וחג שמח
מתים עליך, תודה וחג שמח