בהמולה הטעימה של המטבחים הביתיים שמור מקום של כבוד לקציצות עם המוני גרסאות, שמות וטעמים. אנחנו באופן אישי מתים על קציצות, ההוכחה? דפדפו בבלוג יש עוד רשומת קציצות עם עוד מתכונים נפלאים. אבל יש לנו תנאי בל יעבור, להיות נאמנים לאיכויות, לשים פנימה רק את מה שבאמת רוצים לאכול ואו להאכיל. קציצות, בין אם השטוחות או אם בגזרת השמנמנות, אהובות על מבוגרים וצעירים כאחד, מהירות הכנה, ממלאות את הבית בריחות נפלאים ומספקות מענה מהיר לרעבים.
המטבח שלנו רחש ובחש כל חול המועד, כדי ליצור עבורכם קציצות מעלפות. מגוון מעניין, כזה שיטעים לכם ארוחות ביתיות משפחתיות וגם בסיס איתן לאירוח נעים. תחשבו סדרת קערות עם קציצות מסוגים שונים, בר לחמים, תוספות מדליקות שמעבר למיונז וקטשופ: יוגורט מתובל, טחינה בטעמים, חזרת, מיני כבושים, בצל מקורמל, ירקות טריים ויין. אתם מסדרים חגיגה, בהכנה מהירה, לשמחת כולם, כולל למארחים שצ'יקצ'קו בר מפתיע ואירוח שפוי. גוונו גם בהכנה,בישול אפיה וטיגון, תעשירו את המזנון במבחר לכל טעם וגיזרה.
דרבמתוקות חפצתם? גזר, בטטות, אפרסמון, דלעת, שתעבו עם שיבולת שועל או קמח שקדים וביצה וקצת ממתיק דבש סילאן סוכר, יעשו עבודה נפלאה, אותם תגישו עם רטבי יוגורט לימוניים עם רסק פירות או מנוטפי דבש/סילאן. המלצה שלנו סילאן תאנים, לאחרונה אנו מרבים להשתמש בו.
לביבות תפו״א וקישואים- הטיפה
מצרכים
3 תפו״א גדולים
1 בצל בינוני
2 קישואים גדולים
2 שיני שום
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
2-3 כפות קמח שקדים
חצי כפית כורכום
אופן ההכנה
לגרד תפו״א קישוא ובצל להוסיף קמח תבלינים וביצים ולערבב היטב לחמם מחבת עם מעט שמן ולטגן משני הצדדים עד להשחמה
לביבות מתוקות-עגולות
מרכיבים
2 בטטות גדולות
2 גזרים
2 ביצים
4 כפות סילאן
חצי כפית קינמון
3-4 כפות קמח שקדים
1 כף סוכר
100 גר צימוקים
3 כפות אגוזי מלך
לגרד בטטה וגזר להוסיף את שאר המרכיבים ולערב היטב
לחמם מחבת עם מעט שמן ולטגן משני הצדדים עד להשחמה
הטבעוניות – אפויות מרובעות
חצי קילו עדשים כתומות מבושלות חצי בישול
1 בצל גדול
1 תפו״א גדול
1 בטטה
3-4 עגבניות מגורדות
2 כפות קמח שקדים
כף קמח חומוס
4 גבעולי בצל ירוק
מלח
פלפל
שמינית כפית כמון
כפית כורכום
מעט שמן זית
אופן ההכנה
לגרד תפו״א בטטה ובצל ולסנן מנוזלים
להוסיף את העדשים, לסחוט את העגבניות ולהוסיף, לקצוץ גבעולי בצל ירוק קצוץ דק ולהוסיף.
להוסיף הקמחים התבלינים והשמן ולערבב היטב
לאפות בחום של 160 מעלית כ- 25 דק' עד להזהבה.
רוטב יוגורט נהדר שהולך עימן:
מיכל יוגורט עיזים
מלח
פלפל שחור
חופן שמיר קצוץ
חופן נענע קצוצה דק
חצי כפית קליפת לימון מגוררת דק
שתי כפות שמן זית
שן שום כתושה
מלפפון כבוש במלח חתוך לקוביות קטנטנות
מלפפון ירוק מגורר דק סחוט מנוזליו
לערבב הכל להגיש לצד.
אפשר גם כף שמנת חמוצה או קרם פרש וקצת עירית קצוצה מעל.
רוטב לקציצות המתוקות: לערבב חצי כוס טחינה גולמית טובה עם כף ממרח נוטלה, או עם כף סילאן. לערבב פנימה חצי כפית ג'ינג'ר מגורר דקיק וחצי כפית תמצית וניל.
הרי לכם, בדיוק כמו שהבטחנו, חגיגת קציצות
חגים ומועדים לשמחה, תרבחו ותסעדו!
איזה יופי!!! הרעיון מקסים והביצוע משובב עין וחיך. תמשיכו ככה!