קינואה הוא רב דגן בעל ערכים תזונתיים גבוהים, מעבר לעניין הבריאותי תזונתי, אנחנו מחפשים עוד ועוד דרכים לגוון את הארוחות לעניין את האורחים סביב שולחננו. היום נשתף אתכם בשלושה מתכוני קינואה יפים וטובים, העולים על שולחננו להנאת כולם
.חצי שעה של עבודה מקסימום, ויש לכם ארוחה נהדרת, ערב משביעה, או צהרים קלילה
הפשילו שרוולים, זמן קצרצר והמון טעם ממתינים לכם מצידו השני של הסיר
.בואו
מעדן קינואה אדומה
כוס קינואה אדומה
כוס וחצי קוביות גזר
כוס סיידר תפוחים לא ממותק
קורט הל
קורט ציפורן
קורט קינמון
חצי כפית קליפת תפוז
מלח ופלפל לפי הטעם
מחממים בסיר שתי כפות שמן זית, מוסיפים כוס קינואה ומערבבים שתי דקות על אש גבוהה מוסיפים שתיים ורבע כוסות מים, מוסיפים הל, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ביותר ומכסים. מבשלים 20 דקות ומורידים מהאש שמים מגבת בין הסיר למכסה ונותנים לעמוד כעשר דקות, מפוררים את הגרגרים באמצעות מזלג ומתבלים.
בינתיים מבשלים כוס וחצי קוביות גזר במיץ תפוחים קינמון קליפת תפוז ומעט ציפורן, עם כפית שמן זית מלח ופלפל לפי הטעם, כך שיתרככו לאכילה אבל ישמרו על מרקם ברור.
במקביל, צולים בתנור ב- 190 מעלות, קוביות דלעת בשמן זית ומלח ים.
כשהקינואה מוכנה, מהדקים לתוך כלי יפה הופכים על צלחת הגשה ומעטרים מעל ומסביב בגזר ודלעת. מקשטים בנבטי חמנייה.
קינואה שחור לבן בצבעים
כוס קינואה בשני צבעים שחור ולבן
כפית בהרט
מלח ופלפל לפי הטעם
שתי כפות שמן
פלפל שחור
כרוב אדום קטן קוץ לרצועות דקות
שתי כפות ריבת דובדבנים חמוצה
כפית פפריקה
שלוש כפות שמן
שן שום מעוכה
מלח פלפל לפי הטעם
מטגנים בשתי כפות שמן את הקינואה,כשתי דקות, אחר-כך מוסיפים פנימה, שתיים ורבע כוסות מים ותבלינים, מרתיחים ומכסים מבשלים עשרים דקות. מסירים מהאש, מכניסים מגבת בין המכסה לסיר וממתינים עשר דקות.
במקביל להכנת הקינואה מחממים שני סירים קטנים:
שני קישואים פרוסים לגלגלים
בצל קטן לבן קצוץ דק
בצל אדום קצוץ דק
כפית כורכום
לתוך סיר אחד יוצקים מחצית שמן(מהשלוש), מטגנים את הבצל להזהבה מוסיפים קישואים כורכום מלח ופלפל מוסיפים חצי כוס מים מבשלים רבע שעה מכוסה מסירים מכסה ממשיכים לבשל עד שהמים נעלמים. טועמים מתקנים תיבול
בסיר השני, מחממים את יתרת השמן(כף וחצי) מוסיפים את הכרוב הריבה הפפריקה והשום, מבשלים עם שלושת רבעי כוס מים בסיר גלוי על להבה נמוכה, מוסיפים רבע כפית קימל טחון, מאדים עוד כמה דקות.
מגישים במרכז הצלחת קינואה בתבנית יפה, מסדרים סביב מהקישואים והכרוב. שימו לב, מעל הכרוב פיזרנו קשיו קלויים, בכף שלצד, יש ממרח שום עם עשבי תיבול
טאבולה קינואה
להכין כמו בחלק הראשון, לאדות, לצנן צינון עם מגבת בין הסיר למכסה, כמו שהוסבר.
כשקר לגמרי, להוסיף פנימה כוס וחצי ירוקים קצוצים: נענע, פטרוזיליה, כוסברה, קצוצות דק. להוסיף חצי כוס בצל ירוק קצוץ, מיץ מחצי לימון, רבע כוס, שמן זית וקליפת לימון מגוררת דק. לערבב, לתבל במלח ובפלפל לפי הטעם. להגשה לעטר בגרגרי רימון ובשתי כפות צנובר קלוי על מחבת.
לאבנה ליד, טחינה טובה ואתם מסודרים לגמרי. תיהנו חברים
שבת שלום ומבורך
מטריף
ששתק'ה תודה פעמיים. על המשוב ועל המשוב. תיהנה. שבת מבורכת.
כבוד גדול, ששת, תודה על הפידבק
תמיד מופתעת לטובה מהרעיונות הצבעים הטעמים 👍😍