המקרא מלא תבשילים מנחות ומטעמים. לאורך ספר הספרים ניתן למצאם גדי עיזים סולת חיטים, ועוד כהנה תבשילים שרקחו אבותינו, המלווים אותנו מני אז.
רינה רוסנר כתבה ספר מקסים הנקרא במטבח עם התנ"ך מתכונים לגוף ולנשמה, זו היתה דרכה לשלב מתכונים בארוחות משפחתיות, אותן ביקשה לקיים לאורן של הפרשות השבועיות. עיון במתכוניה מעשיר את הנפש, לא רק ממלא את הבטן. הנזידים והמנות מאירים את הנשמה דרך החיך, דרך נחמדה נעימה, להסב לשולחן האוכל המשפחתי להרביץ תורה.
כשקיבלנו את הספר, רצנו מיד לפרק הנזידים כי עדשים אדומות, יעקב ועשיו עם סיפור הבכורה, ישבו לנו חזק בראש ובזיכרון עשרות שנים הודות למי שהתיה המורה המיתולוגית שלנו, מלכה מכיתה ב', מלכה של חגיגת הספר. בעיתוי מושלם ירדה עלינו חזית חורפית שביחד עם הספר, זו הזדמנות נפלאה להלעיטכם מן האדֹם האדֹם הזה, או בקיצור, לבשל לכם ואיתכם, נזיד עדשים אדום וסמיך.
מרק עדשים אדומות
8-10 מנות
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום מעוכות
כף שמן זית
כפית כמון
כפית כוסברה יבשה
כף פפריקה מתוקה
2 כפיות מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
2 כוסות עדשים אדומות מבוררות
8-10 כוסות ציר עוף
מיץ מחצי לימון
כמה עלי פטרוזיליה לקישוט
לטגן הבצל בשמן להוסיף שום כמון וכוסברה, לערבב קלות ולהוסיף פפריקה מלח ופלפל, ל2 ד'.
להוסיף העדשים, לטגן לערבב דקותיים, לשפוך מעל ציר עוף. לבשל על רתיחה קלה כחצי שעה.
עכשיו זמן לטעום, לתקן תיבול, לדלל טיפה אם יש צורך, אבל שימו לב זה נזיד, צריך להיות סמיך.
לפני ההגשה להוסיף לימון טרי סחוט, לערבב. לקשט כל מנה בזילוף שמן זית ובעלי פטרוזיליה שטופים ונקיים. רוצים להגיש עם שבלול כמונו? אז בצק פילאס שיופשר לילה במקרר לתוכו: שתי כוסות רצועות תרד או חוביזה מאודות כמה דקות בשמן זית, תוסיפו שתי שיני שום כתושות, פירה שני תפוחי אדמה שנצלו שעה בתנור עד לריכוך אותם תמעכו לפירה ותתבלו בכף כורכום מלח פלפל לטעמכם, כף שטוחה ראס אל חנות. תגלגלו לגלילה ואת הגלילה סביב עצמה. הניחו על נייר אפייה, מרחו בחלמון מהול במים ותאפו בבינוני גבוה להזהבה.
בתיאבון!
להת' ממש פה ובקרוב!
רעיון עשיר ומזין .הספר נשמע נפלא השילוב של סיפורי התנך והטעמים לנפש…נוריתי הצילומים חמים ומגרים והלחם ו קורץ…תודה על העונג
נראה כל כך מגרה ומחמם את הגוף והנשמה!!!! הולכת להכין מייד!!!!!
יקירה שבמרחקים אבל מאד קרובה לליבנו, תודה על המשוב, שמחים שהיה לטעמך. חיבוקים חמים שלוחים לך
תודה על הפרגון, נזיד חם לימים קרים, שמחים שאהבת את מה שהוצענו פה, תיהני,