"…ושוב איתכם, כי אנחנו שלכם עם כל הסירים שלנו…"
באנו אליכם היום בידיים מלאות כל טוב, אממה, באנו גם בשיחוק של מתכון אחד יחיד שיתרונו בצ'יק צ'יקיותו, אבל שתוכלו לאלתר אינסוף גירסאות. אנחנו מגישים לכם שלוש, אתם יכולים להמשיך לגוון בתערובת אגוזים ופירות מיובשים קצוצים שתנערו בכף קמח, יכולים גם שברי פקאן ועוגיות ספקיולוס, חמוציות ושוקולד לבן, צנובר ופרחי לבנדר מיובשים, חתיכות הדרים מסוכרים, תערובת צימוקים. ניסינו את כולן, טעים.
מאיתנו באהבה, בראוניז ובלונדי יפות מראות וטובות טעם עד מאד שכל כולן מאותו בסיס.
בסיר מכיל אתם שמים:
חצי ליטר שמנת בישול 15%
קופסת חלב קוקוס
כוס ושלושת רבעי סוכר דמררה
קורט מלח
חבילת חמאה 200 גר
וניל מגורר ממקל אחד
*לבשל על להבה נמוכה עד להמסה מלאה של החמאה.
*שומרים מהטעים הזה שלושת רבעי כוס בצד. סבלנות, יגיע זמנה.
*את היתרה לחלק לשלוש קערות
לכל קערה אתם מתבקשים להוסיף כדלקמן:
5 כפות קמח תופח
ביצה גדולה ועוד חלמון
רבע כוס רוויון
לערבב במטרפה למניעת גושים
זה גם בדיוק הזמן להכין גם שלוש תבניות אינגליש משומנות בהתזה קלילה
לקערה א'
אתם מוסיפים 100 גר' שוקולד לבן מומס ומערבבים שנית.
מחלקים את תכולת א' לשני שליש ולשליש. כן, זה רק עוד קערה קטנה למדיח.
לשני שליש הוסיפו חצי כף ג'ינג'ר מגורר עדין וכף קליפת ליים מגוררת דק. ערבבו.
לשליש הוסיפו 100 גרם קוקוס טחון. ערבבו.
עכשיו, צקו לתבנית את התערובת עם הליים ג'ינג'ר, ישרו בטפיחה עדינה, ונטפו במרכזה בעזרת כף, שורה בעובי אחיד לאורך התבנית מתערובת הקוקוס.
צקו מעל הכל 3 כפות קוקוס קלוי
בקערה ב' אתם מתבקשים להטביע אל תוך המסה:
100 גרם חצאי חמוציות מהסוג הממותק במיץ תפוחי עץ
גם 150 גרם מריר משובח מומס.
לערבב, לצקת לתבנית, לפזר מעל הכל 3 כפות שבבי שקדים מולבנים.
הגענו לקערה ג', זה מה שתכניסו למסה:
200 גר שוקולד חלב מומס
כף מחוקה נס קפה וכף שוקו מומסים בטיפטיפונת מים חמים
את התנור חממו ל165- מעלות, בשליש התחתון של התנור, אפסנו לאפיה כ-35 דק עד שקפיציות למגע.
על כל אחת מהשלוש היפות הללו, בצאתה מהתנור, ממש מיד, אתה יוצקים רבע מהכוס של שמנת חלב קוקוס חמאה סוכר ששמרנו בתחילה. ולא רק זאת אלא שאתם גם מנקבים בה בעדינות בעזרת מזלג, בלי לפגוע בעוגה. ככה הטעים יצפה וגם יחלחל פנימה להגביר את הטעים והעונג הצפוי לכם ולאורחיכם.
כמו שאתם רואים בוודאי הוספנו מעל תבנית ג' גם פודרה של פיסטוקים להגברת הרושם והטעם.
זהו זה, חברים יקרים, מאחלים לכולנו שיגרה מתוקה ונעימה.