שני מתכונים שהם בעצם שלושה, עם פירות יער משובחים, להמתיק את השבת ולצנן את האווירה. הדליקו לכם מזגנים הכינו המון שתייה וצאו למסע אפיה קליל ומהיר עם תוצאות מלהיבות שסופו מבטיח לכם ביסים קטנים מלאי עונג ועסיס.
סבלה פירות יער
החומרים:
חצי ליטר חלב
מקל וניל/משחת וניל
שישה חלמונים
120 גר סוכר
50 גר קורנפלור
50 גר חמאה
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר את החלב עם הוניל
טורפים יחד בקערה את החלמונים עם הסוכר ועם הקורנפלור
שופכים כשליש מהחלב על תערובת החלמונים ומערבבים (אם נשפוך את כל החלב הרותח על החלמונים יש סיכוי שיווצרו גושים,אז מוסיפים את החלב בהדרגה כדי להשוות טמפרטורות)
מוסיפים את שאר החלב לחלמונים ומערבבים
מחזירים את הכל לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי טריפה
הקרם מתחיל להסמיך ולא מפסיקים לטרוף עד בעבוע קל של הקרם
מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות, מערבבים
מכסים בנילון נצמד למניעת היווצרות קרום
(סבלה ברטון)
225 גר קמח שזה אחד ושני שליש כוס פחות כף אחת
כפית מלח
כפית אבקת אפיה
160 גר חמאה רכה
160 גר סוכר
ארבעה חלמונים
הוראות הכנה
מערבבים היטב בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר או במעבד מזון. מקרימים במשך כמה שניות.
ממשיכים לעבד ומוסיפים את החלמונים בהדרגה.
מוסיפים גם את תערובת הקמח ומעבדים רק עד שמתקבל אחיד ורך (חשוב לעבד כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בניילון נצמד. משטחים מעט עם הידיים, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות לפחות.
מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק הקר לעובי של 3 מ"מ.
קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ באמצעות כוס הפוכה או רינגים.
אופים במשך כ-25 דקות, עד שהעיגולים מקבלים צבע זהוב עמוק
לאחר שעוגיות הסבלה הצטננו בעזרת שק זילוף נזלף במרכז העוגייה מעט מקרם הפטיסייר ונקשט מסביב עם פירות יער
קאפקייקס
כ-18 יחידות קטנות
לבסיס, מתחת לבצק:
6 כפות סוכר דמררה
6 כפות מים
לחמם במחבת על להבה נמוכה, עד לקבלת קרמל נוזלי בצבע טופי
לצקת אל גביעי קפקייקס קטנים ששימנתם ואיבקתם בקמח, מהקרמל, למרוח את התחתית בקרמל בכפית, זהירות חם!. *לא לשטוף, לשמור את הסיר עם שאריות הקרמל
ציפוי:
3 כוסות דובדבנים
כוס וחצי יין קינוח
ציפורן טחונה, קינמון, וניל
שליש כוס מים
2 כפות קמח תפוחי אדמה
18 כפות מיץ דובדבנים
4 כפות קרם פרש אנחנו מאד אוהבים את זה מהבית של מחלבות יעקובס
לגלען 3 כוסות דובדבנים,לשים בסיר עם שאריות הקרמל, דובדבנים מגולענים עם כוס וחצי יין קינוח אצלנו מאד אוהבים של "קדמא".
להוסיף רבע כפית ציפורן, חצי כפית קינמון, גרעינים של מקל וניל.
להביא לרתיחה, להנמיך להבה, לבשל ולצמצם.
אחרי שירד לחצי, לערבב שליש כוס מים עם שתי כפות קמח תפוחי אדמה לתמיסה לבנה, להוסיף מעט מהנוזל החם, לבחוש היטב שלא יהיו גושים.
להכניס פנימה לתערובת הדובדבנים, להמשיך לבשל תוך כדי ערבוב, כולל התחתית, עד שנוזלים מסמיכים ומקבלים מראה פודינגי שקוף עשיר, מלא טעם ריח וצבע.
תערובת א' לערבב יחד ולנפות:
כוס ורבע קמח שקדים מולבנים
קורט מלח
3 כפות קמח
חצי שקית אבקת אפיה
שני שליש כוס סוכר
רבע כפית קינמון
תערובת ב' לערבב יחד:
3 כפות חמאה רכה
3 ביצים
2 כפיות שמן
כחצי כוס רוויון
עכשיו יש למזג את א' לתוך ב' בערבוב בקערה, רק למזג אין צורך בערבוב יתר.
עכשיו נא לצקת מהתערובת מעל הקרמל שבתחתיות הקרטון, אבל רק עד שלושת רבעי גובה, היא תעלה.
הגענו לשלב השיחוק: לסדר בהיקף של המיקרו, בשוליים החיצוניים(רק לא באמצע) של הצלחת העגולה המסתובבת, חמישה שישה בכל פעם, ולהפעיל בעוצמה מלאה 3 דקות, לגעת באצבע כשמוצק. אם לא, להפעיל עוד דקה וחצי, עוצמת המיקרו משתנה. אל תפעילו יתר תקבלו גושים חסרי חן.
להרכבת המנה:
אחרי שהקאפקייקס הצטננו
לצקת כף מיץ דובדבנים על כל אחד (מצאנו קרטון חמוץ נהדר במרכולים)
אחרי שדאגתם ללחות, לעטר בכף גדושה מהדובדבנים ביין שהסמיכו והצטננו, לזלף מעל עיטור של קרם פרש.
להגיש עם דובדבנים טריים ליד.
*אם אתם מחובבי השוקולד דובדבנים או חפצים לגוון, המירו ארבע כפות מקמח השקדים בקקאו משובח. אחרי האפייה צקו מעל במקום המיץ, תערובת חמה של שלושת רבעי כוס שמנת לבישול 10% עם חצי כוס שוקולד מריר, נסו עם צ'ילי, זה שידוך מעולה.
על השוקולד הניחו מהציפוי הדובדבני המצונן, גלפו בקולפן ירקות חד תלתלי שוקולד לאורך, מהצד הצר שלו, לעיטור. קשטו בעלה צעיר של נענע.
שתהיה שבת נהדרת
להת'
נורית יקרה כמה אהבה 🙂
הפרי האהוב עלי – פרי האהבה בידיים מעולות !
פוסט מהמממממממם.
יותר מדי יפה כדי לחתוך ולזלול..
שמחתי להיות פה ולהנות
חיבוק ענקיסטי 🙂
תודה רבה רותינקה יקרה
אוהבת מוקירה