נו, זה הרי ב-רור לגמרי שמאכלי חלב, גם ירקות ופירות. בטח. הכנו לכם חגיגה גדולה, מתחשבת וטעימה לאירוח.
ברוח הזמן, מפנים בימה למועד הבא, כי ביכורים הנה הבאנו כבר כאן. תמיד ניסן מונה 30 יום ואייר העוקב אחריו, לעולם יהא בן 29 יום, כך יוצא שחג השבועות חל באופן קבוע בו'בניסן, תמיד ביום החמישים לספירת העומר, אותו מתחילים לספור למחרת יום טוב הראשון של פסח.
מנהגי החג המציין גם את מתן תורה וגם עונה חקלאית גדושה של ראשית ביכורי קציר חיטים, רבים ומגוונים: לקשט את הבית בירק, לאכול מאכלי חלב, קריאת תורה כל הלילה, קריאת מגילת רות, וכמובן טקס הבאת סלי ביכורים מעוטרים.
אנחנו כאמור במתכוני גבינה, אז שתהיה על כולנו שבת שלום וגם חג שמח.
עוגת מוס גבינה דיאטתית
8 רינגים בקוטר 7 ס"מ (מנות אישיות)/ תבנית בקוטר 26 ס"מ
150 גרם עוגיות מופחתות קלוריות בטעם וניל
1כוס 240 מ"ל מים
1כפית תמצית רום
1צנצנת 250 גרם ריבה ללא סוכר, בכל טעם שאתם אוהבים
1שקית 14 גרם אבקת ג'לטין
1מיכל250 מ"ל שמנת מתוקה 32%
¾ כוס תחליף סוכר, כמו סוכר או מלטיטול
3כפות אינסטנט פודינג וניל
750גרם גבינה לבנה חצי אחוז שומן
1 כפית קליפת לימון מגוררת
אופן הכנה:
במעבד מזון טוחנים את העוגיות לפירורים. מוסיפים 1/2 כוס מים ותמצית רום ומערבבים ידנית עד שמתקבלת משחה חלקה.
משטחים את התערובת על תחתית התבנית או התבניות בעזרת יד רטובה.
מורחים על הבצק מחציתמכמות הריבה.
בקערה קטנה ממסים את הג'לטין ב- ½ כוס מים ומכניסים למקרר ל– 10 דקות. מחממים במיקרוגל במשך כ– 10 שניות, עד שהג'לטין נמס והוא שקוף וחמים.
במערבל עם וו מקצף מקציפים שמנת מתוקה ותחליף סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף.
מקפלים לתוך הקצפת גבינה לבנה, קליפת לימון וג'לטין, מערבבים לתערובת חלקה.
יוצקים את תערובת הגבינה על התחתית שבתבנית ומקפיאים למשך כ– 3 שעות. לפני ההגשה מורחים על הגבינה הקפואה את יתרת הריבה.
כדאי וחשוב לדעת:
*אם מכינים עוגה גדולה, מרפדים תבנית עגולה מתפרקת בנייר כסף, שימנע את נזילת התערובת, ומעליו נייראפייה, שיאפשר חילוץ מהיר וקל.
*אם מכינים ברינגים אישיים, לפני ההגשה מחממים את הרינגים מבחוץ בעזרת ברנר או מנגבים במטלית לחה, ואז מחלצים את העוגות בעזרת סכין חמה דקה מאוד.
*אפשר להיעזר מראש בשקפים ייעודיים לאפייה, שגם שומרים על העוגה שלא תקבל קרום וגם מסייעים בחילוץ העוגות מהתבניות.
רייז אנ צ'יז
גרסתנו האורזית, למאכל המוכר שמכינים ממקרוני וגבינה, שהיא ממש לא ריזוטו בגלל שיטת הבישול וסוג האורז, אבל מה?! זה טעים טעים.
אנחנו הכנו עם פטריות קצוצות, פרמז'ן וגבינה מלוחה, קישטנו בכף נדיבה של יוגורט עזים משובח, גם במגדל של רושם מירקות צלויים, דלעת וברוקולי, ועוד הוספנו טוויל שקנינו בעצמנו, בטעם שמנת בצל, מה נגיד לכם? חוסל בשניות. ילדים מבוגרים כולם לוקקו ללא הבדל.
צריך:
כוס אורז ארוך, שטוף שלוש פעמים במים רותחים
5 פטריות קטנות פורטבלה ללא רגליהן, קצוצות
ראש ברוקולי שרוי כשראשו במי מלח חצי שעה, פרוס במנדולינה, איחזו ברגלו והתחילו לפרוס את ראשו.
50 גרם פלח דלעת פרוסה דק במנדולינה
שמן זית עם שום רוזמרין וטימין
2 כפיות חרדל
כפית סירופ מייפל
3 כפות פרמז'ן מגורד
5 כפות שמנת בישול
2 כפות קוביות קטנטנות של גבינה מלוחה
2 כפות פיסטוקים קצוצים או צנוברים קלויים קלות במחבת יבשה
לבשל האורז במים רותחים עד כדי גובהו בסיר מכוסה. עד שהגרגירים תופחים ונפרדים. להשאיר מכוסה במגבת 10 דקות.
עכשיו זה הזמן להדליק להבה נמוכה, לשפוך פנימה שמנת וגבינות, חרדל ומייפ, לערבב, בעדינות, לטעום, לתבל במלח פלפל לפי הטעם. לבשל עוד 2 דקות. להשאיר מכוסה.
בינתיים להקפיץ ירקות. את הפטריות בקוביות ראשית, להוציא, ואז גם את הדלעת ואת הברוקולי בנפרד במחבת לוהטת, על להבה גבוהה עם מעט שמן זית שיקבלו קצת חריכה אבל לא ישנו גוון. לתבל לפי הטעם.
לצקת מהרייז אנ צ'יז לכוסות שקופות עד שלושת רבעי גובה, לצקת מעל כף יוגורט עזים סמיך וטוב, לסדר במרכז פטריות הקצוצות פרוסות הדלעת בליפוף וגם מהברוקולי. טאץ' אחרון יהיה לנעוץ טוויל, לפזר פיסטוקים או צנוברים קלויים. לטפטף מעל שמן זית, להגיש פושר.
סלט אבטיח גבינה
פרסו משולשים דקים מחצי אבטיח. אז ככה, קודם פורסים לשני רבעים ומכל רבע נטול קליפתו הירוקה אתם חותכים משולשים בעובי של חצי סנטימטר.
את המשולשים האדומים אתם צולים(כן כן, ותודה לעפרה על ההשראה) על הפלנצ'ה לחריכה של הסוכרים, משני הצדדים.
כשראיתם שנחרך הוציאו בעדינות, למסננת, תנו להגיר נוזלים כשאתם שומרים על צורת המשולש. כעת, מסדרים בצלחת יפה שחורה או לבנה, תפרחת של המשולשים החרוכים שהצטננו בינתיים, במרכז התפרחת, עורמים רצועות ארוכות שחתכתם מגבינה צפתית, סדרו כך שיהיו כלואים בחישוק בצל אדום לגובה ועוד חישוק קטן יותר למעלה, בטופ. מכניסים למרכז של הקטנצ'יק העליון עלי שומר טריים, מזלפים מעל הכל שמן צ'ילי, בוזקים פלפל שחור ומלח. מגישים. אצלנו איש לא ניחש שזה אבטיח, מה שכן הסלט נזלל ונחטף. וכן, בטח שאפשר להמיר עלי שומר בסרטי נענע.
חגיגה בלבן!
תודה לייצ'ו, שמחים שאת חוגגת איתנו