לפני המפץ הגדול של מתוקי משלוחי המנות, שיבואו על כולנו לטובה, בשביל איזונים, בחרנו להגיש לכם רשומה שכולה גירסת ללא. רשומה מתוקה, יפה וחיננית, מפתה, טעימה וריחנית שכל כולה ללא סוכר.
רבות שקדנו במטבחנו על הוצאת גירסה שלא תהווה פשרה כואבת מלווה בנימה של ויתור, רצינו שהללא שיוגש לכם יהיה ללא כזה יאמי, מפתה וטעים, חשבנו על בית אפוף ריחות שמרים, על מראה שמזמין. דמיינו אתכם מתענגים על התוצאות, עם הקפה של חמש, או על מגש של ארוחת הבוקר. רק שתדעו שאם תגישוהו לאורחים ולבני הבית בערב, זה בסדר, יש אישור, מה כ'פת לנו, העיקר שיטעים לכם.
מתחילים בקראנץ שוקולד מפנק
25גר שמרים טריים
125 גר חלב
50 גר כמו סוכר או תחליף סוכר
500 גר קמח
1 כפית מלח
2 ביצים
75 גר חמאה מומסת
1 כפית קליפת לימון מגורדת
למלית: 200 גר ממרח שוקולד ללא סוכר
לציפוי: ביצה טרופה
לסירופ: 100 גר כמו סוכר או תחליף סוכר אחר
240 מ״ל מים
הוראות הכנה :
בקערת מערבל מערבבים שמרים טריים ב2 כפות חלב עד שהם נמסים מוסיפים תחליף סוכר ומערבבים עם מחצית מגמות החלב מנפים קמח ומערבבים עם מלח מניחים מעל לעיסת השמרים ומתחילים לערבב עם וו לישה במהירות איטית תוך כדי לישה מוסיפים ביצים חמאה וקליפת לימון מגוררת ותמצית וניל
מוסיפים את יתרת החלב ולשים כ7דק עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש מניחים את הבצק לתפיחה במשך כשעה בקערה מכוסה שמונחת במקום חמים מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מקומח ודוחסים אותו בעזרת שורש כף היד על מנת להוציא ממנו את האוויר שהצטבר בתוכו
מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם לריבוע בעובי 3 מ״מ ובגודל 35*35 ס״מ מורחים את ממרח השוקולד על עלי הבצק ומגלגלים כל אחד מהם לגלילחוצים את הקראנץ לאורכו בעזרת סכין ומגלגלים את שני החלקים לצורת צמה מעבירים כל גליל לתבנית אפייה משומנת ומניחים לתפיחה במשך שעה בסביבה חמימה
מושחים את הגלילים בביצה טרופה אופים במשך כ30 דק בתנור שחומם ל170 מעלות, בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר קטן את תחליף הסוכר והמים ומסירים מהאש ומצננים יוצקים את הסירופ על הקראנצים האפויים 5 דק לאחר שיצאו מהתנור
עוברים לקראנץ גבינה משובח
למלית:
200 גר גבינת ריקוטה
6 כפות שטוחות גבינת שמנת
45 גר אינסטנט פודינג וניל
1 כפית לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל
100 גר שמנת מתוקה
110 גר כמו סוכר או תחליף סוכר
הוראות הכנה: בצק כמו לקראנץ השוקולד
מלית: בקערה גדולה מערבבים את כל כל המרכיבים עד לקבלת מלית חלקה ואחידה מורחים שכבה אחידה של המלית על הבצק המרודד, אופים על פי הוראות האפיה של הקראנץ הקודם ומתענגים מריחות אפיה נהדרים מטעמים מענגים.
לקינוח, קבלו גם סלט אחר ברוח אסייתית
חצי כוס שיני שום קלופות
כוס שמן זרעי ענבים
כף סויה דלת נתרן
כפית דבש
להכניס לתנור 100 מעלות 3 שעות. בינינו, תכפילו תשלשלו ותרבעו כמויות, יש המון מה לעשות עם השיניים המתקתקות שזופות של השום שתקבלו.
צריך:
חבוש גדול צהוב
2 קישואים ירוק בהיר
2 זוקיני ירוק כהה
1 בטטה גדולה
הכל צריך להיות חתוך לז'וליינים
וגם צריך שליש גבעול עשב לימון שהורדתם ממנו קליפה חיצונית וחבטתם בו כדבעי
שליש כוס פיסטוקים
מלח פלפל לפי הטעם
מחבת ברזל כבדה
מושחים התחתית בטיפת שמן שום, מפעילים להבה גדולה, צולים קישואים בהירים עם חצי מעשב הלימון מפרידים בכף עץ, מייבשים מנוזלים, מתבלים במלח פלפל, שמים בצד.מוצאים מהמחבת מושחים בשמן, עושים אותו דבר לזוקיני עם המחצית הנותרת אחר כך תודבר עושים גם לבטטות עד שתקבלנה מראה צ'יפסי, טיפה חרוך, מלח פלפל לפי הטעם. בסוף גם החבוש מקבל את אותו טיפול, יחד עם הפיסטוקים, אותם יש לתבל בקומץ או יותר, מיד עם ההוצאה, פלפל פימנטה מעושן וחרפרף מלח ופלפל, לתת להתקרר יחד.
להגשה: להוציא את החתיכות של עשב הלימון ולסדר על גבי צלחת יפה, מעגל קישואי ירוק בהיר לתוכו, מעגל זוקיני ירוק כהה, במרכזו למלא הבטטות ומעליהן לגובה, בערימה, את החבוש. לזלף לפני ההגשה טיפת שמן עם מיץ לימון, לתקן מלח פלפל. להגיש בחיוך.
זהו זה להפעם, התפנקו בשבת נהדרת באשר תהיו, ורק תדעו שאנחנו רוקחים לכם מיזם מיוחד לפורים.
להת'
ד"א, בשרונה כבר הייתם? מיתחם אורן בקר ממתין לכם שם, לבוש בהידור חוצלארצי בטעמים נהדרים במראות שובי לב ועין. אתם מוזמנים.
50 גרם כמו סוכר….נירא לי כמות מוגזמת,לא מדוייקת…,
שמעון יקר, המתכונים נמסרים אחרי בדיקה שלנו ובהתאמה. כמובן שאתה יכול להפחית מהכמויות אם הן נראות לך מוגזמות, מאחלים לך הנאה ומתיקות בדיוק כפי שאתה אוהב צריך. ספר לנו על ההתנסות, איך היה?
מדהים, מפתה חיך ועין! איזה יופי!
כידוע, יש לי חולשה לא קטנה לעוגות שמרים (ניתן להסיק די בקלות ממבט חטוף) וזה נראה פשוט מופלא!
משמח לקרוא שכך, שמרים הנאפים בבית מהווים מקור גדול לשמחה, גמנחנו חושבים כמוך, נסי ותיהני
ממש מבאס… באתי להכין עכשיו את המתכון, התחלתי עם המצרכים, ועכשיו אני רואה שכתוב לשים חמאה בהכנה, אבל במצרכים לא מוזכרת חמאה… אחפש מתכון אחר, אבל אשמח אם תרשמו בכ"ז כמות, כדי שאדע לפעם הבאה… זה נראה טוב מאוד.
חוה יקרה, את צודקת כל כך, זה מבאס. מתנצלים. תיקנו את הטעות, הוספנו 75 גר חמאה מומסת. עימך הסליחה, תודה שהארת את עינינו. שבת שלום
תודה רבה!!! המתכון נשמר ב"מועדפים" ואגיע אליו בהזדמנות אחרת… בסוף ויתרתי על שמרים היום, הכנתי עוגה אחרת ללא סוכר, אך בפעם הבאה- אגיע למתכון הזה 🙂 המון המון תודה. שבת שלום.
מצוין, נשמח שתכיני ונשמח מאד אם תשתפי. שבת נהדרת ושבוע טוב
מועדפים זה טוב, תודה רבה
ניתן להשתמש בקמח שמרים ??
כן, אפשר בהחלט.