ב-רור. המאפה חם, העלים דקיקים מתפצפצים והריח משגע ת'שכל. אז מה תרצו, סגור או פתוח?
ריחות אפיה הם עונג בל יתואר. השילוב של בצק עלים קר ותנור ממש חם יתנו לכם בדיוק את זה, אבל במהירות. עשרים דקות וקצת ותקבלו תוצאה מחמיאה, משהו מהיר להאכיל את בני הבית הרעבים, משהו מענג לאורחים בהפתעה, פינוק של חמש לקפה של אחרי יום עבודה. תחליטו אתם.
העיקר, תדאגו שיהיה לכם בבית בצק עלים בהיכון, מרודד ומגולגל בניילון סביב עצמו, טריק שיקל עליכם לעשות בו שימוש כמעט בן רגע. מקילו בצק שרידדנו לעובי של חצי סנטימטר, וגלגלנו עם וסביב יריעת ניילון, הכנו ארבעה מאפים שונים לחבורת רעבים, כשהמאפים הזהיבו בתנור, בישלנו ביצים, חתכנו ירקות לסלט קטן, ארגנו שתייה חמה קרה, וכך במהירות, עם הכינותי בצקי מראש, סידרנו אירוח טעים לשלושה מבוגרים וארבעה ילדים.
קבלו נא מתכון בסיס לבצק עלים ליצירת קילוגרם בצק:
½ 3 כוסות קמח לחם, קשה ומנופה
2 כפות סוכר לבן
½ 1 כפיות מלח
45 גרם חמאה מומסת שהתקררה עד לטמפרטורת החדר
240 מ"ל מים
350 גרם חמאה קרה, חתוכה למלבנים רחבים
מכינים כך:
לשים במיקסר בוו לישה את הקמח, המלח, הסוכר, החמאה המומסת והמים כ- 6 דקות עד לקבלת בצק אחיד בצבעו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומצננים במקרר 20 דקות. בינתיים מכינים את החמאה לקיפול: פורשים יריעת נייר אפייה על משטח עבודה נקי.מסדרים את מלבני החמאה על נייר האפייה כך שייצרו צורת מלבן. מכסים את מלבן החמאה ביריעה נוספת של נייר אפייה.
בעזרת מערוך, מרדדים את מלבן החמאה לעובי 1 ס"מ, מקפידים לשמור על צורת המלבן. מאחסנים במקרר עד השימוש. בשיטה זו מתחילים את העבודה עם חמאה קרה על מנת שיהיה אפשר לעבוד איתה ולרדד אותה.מקמחים משטח עבודה נקי. מניחים עליו את הבצק הקר ומרדדים למלבן הגדול ב- 1/3 ממלבן החמאה. מניחים את מלבן הבצק לאורכו כך שהצלעות הארוכות בצדדים. מניחים את מלבן החמאה הקר על הצלע הקצרה התחתונה הקרובה אליכם כך שהחמאה תכסה 2/3 מהבצק.
מניחים את 1/3 הבצק הלא מכוסה שבצלע העליונה על גבי ה- 1/3 האמצעי של הבצק. מניחים את 1/3 הבצק הקרוב אליכם על גבי ה- 1/3 האמצעי עד שהצלעות חופפות.מהדקים את קצוות הבצק באמצעות המערוך. עוטפים את מלבן הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר כ- 30 דקות.
מוציאים מהמקרר את הבצק הקר. מניחים על משטח עבודה נקי ומקומח, כשהתפר מימינכם. מרדדים למלבן הגדול פי 3 מגודלו המקורי.מניחים את ה- 1/3 העליון של הבצק על גבי ה- 1/3 האמצעי. מניחים את ה- 1/3 התחתון על גבי ה- 1/3 האמצעי. מהדקים את קצוות הבצק בעזרת המערוך. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעתיים.
מקפלים ומרדדים את הבצק באותו אופן עוד 4 פעמים (בסך הכל 6 קיפולים). לאחר כל קיפול מכסים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר שעתיים.מהבצק המוכן אפשר להכין כיד הדמיון הטובה. מלוח או מתוק, אוריינטלי מבושם או צרפתי עם שיק, כדברי השיר: הכל פתוח הכל אפשרי.
הכנו מרבע חבילה מקלות ארוכים שזרינו עליהם בצל מטוגן, כזה המגיע יבש משקיות, עם שברי פיסטוקים ופרמז'ן מגורר דק ומיד אחר כך פיתלנו אותם סביב עצמם, מרחנו בביצה ואפינו..
הכנו פאי קטן מקופסת אגסים משומרים בסירופ קל, רידדנו לעגול מרחנו בנוטלה פיזרנו מעל מרשמלוס וביניהם השקענו רבעי אגסים מסודרים יפה.
הכנו גם פיצה כמעט לפי הספר רק כשהבסיס היה בצק עלים.
הכנו גם כיסי מאפה ממולאי 300 גרם בשר קצוץ שטוגן קלות עד ששינה את צבעו, עם שן שום מעוכה 2 שאלוט קצוצים לדק, ועוד הוספנו גזר קטן מגורר ועלים מגבעול אחד של טימין, לתוך כל הטוב הזה הוספנו אבקת פירה מהירה 2 כפות, רבע כפית קינמון, קמצוץ ציפורן ופלפל שחור גרוס. מרחנו בחלמון ביצה מהול בכפית מים וכף סויה דלת נתרן. אפינו להשחמה וחגגנו. צעירים ומבוגרים.
וזהו זה. לכולכם שבת טובה