עונג רב וזכות גדולה להציג את חנה וציפי. אורחות מכובדות בבלוג שלנו, אהובות ומיוחדות, כל מילה שתיכתב לא תיטיב לתאר את תחושותינו. שתי נשים משפיעות, אלופות במטבח ובכלל, צמד נשים מלאות עשייה שאנו אוהבים ומעריכים באופן מיוחד.
ט-דד-ם, קבלו את האמהות שלנו בפוסט טעים משלהן, ציפי בקר וחנה ויג, אמהות נהדרות טעימות שלנו.

ציפי בקר מגישה
אורן: לאימא שלי קוראים ציפי בקר
אימא דואגת מדהימה שתיתן הכול עבור קרוביה ילדיה מכריה ומשפחתה, באמת אישה ואימא יוצאת דופן…באופן אישי מאד קשור לאימא שלי והיא מרגישה אותי מצוין, בכל שעה משעות היממה. משהו.
אימא שלי הכינה שני מתכונים: חטיפי שוקולד שהם זיכרון ילדות מפנק ביותר, כל אירוח בסופי שבוע החטיף היה הזה היה על שולחן החברים והמשפחה, רק לדקות ספורות כי הוא היה נעלם מיד. מכאן שזה היה ברור שהיא תכין את החטיף גם לבלוג
מתכון לחטיף שוקולד
100 גר חמאה
100 גר שוקולד מריר
50 גר צימוקים
50 גר אגוזי פקאן..אגוזי מלך..או שקדים טחונים
מעט תמצית רום ווניל
מכינים כך:
ממיסים שוקולד וחמאה על בן מרי…
מסירים מהאש ומצננים כ5 דקות ..
מוסיפים צימוקים אגוזים ותמציות…
מערבבים הכל למסה אחידה…מעבירים למנג'ט קטן מקררים היטב ומגישים קר ויציב.
המנה השנייה היא מוסקה מהממת שאימא שלי עושה…ושנהניתי לחזור ולהתענג עליה בכל סופ"ש כשחזרתי הביתה לחופשות מהצבא. זה בטוח אחד המאכלים שאני הכי אוהב בעולם…
למתכון מוסקה בשרית עשירה ומפנקת
3 יח חצילים גדולים שטופים וחתוכים לפרוסות
מלח+פלפל שחור לפי טעם
למלית הבשר
1 יח בצל
חצי קג בשר טחון (עדיף עגל)
2 יח שיני שום כתוש
1 כפית קינמון
מלח +פלפל שחור לפי טעם
1 קופסת רסק עגבניות +3 כפות קטשופ מדוללים במעט מים
חופן עלי בזיליקום קצוצים דק
לרביכת הבשמל
2 כפות חמאה או מחמאה+2 כפות קמח
1 כוס מים
2 יח ביצים טרופות
מלח אגוז מוסקט קינמון ע"פ טעם
מכינים כך:
1.לקלוף את החצילים ולפרוס לפרוסות להניח על נייר אפייה משומן ..למרוח מעט שמן זית מלח פלפל ולאפות עד לריכוך פרוסות החציל.
2.לטגן בצל להוסיף בשר לערבב כ 10 דקות. להוסיף את רסק העגבניות מים ותבלינים ולערבב.
3.מכינים את הרביכה-
להמיס את החמאה להוסיף את הקמח לבחוש להוסיף מים ולבשל עד כדי הסמכה.
לתבל ולהשלים טעם.
סידור המוסקה בתבנית
מסדרים בתבנית פיירקס או תבנית חד פעמית את החצילים מעלהים שופכים מבלילת הבשר כך ב 3 שכבות.
בסוף יוצקים מעל את רביכת הבשמל אופים כ40 דק ב165 מעלות.
מגישים חם עם עלים ירוקים ….:)
נורית: אמא נהדרת שלי, חנה ויג.
חנה ויג לבית בלשניקוב, ילידת הארץ למשפחה שחיה כאן מאז ומתמיד בצפת, ביסוד המעלה, במשמר הירדן ובירושלים. בת בכורה לעשרה. כן, עשרה.
זכינו באימא נהדרת, טיפוס מיוחד, כזו שבלי להתערב היא מאד מעורבת מאד בחיים של כולנו; ילדים נכדים וגם נינים, חברה נהדרת ואחות בכורה, "מוסד" ידוע ומוכר בקרב המשפחה המורחבת, עסוקה תמיד, פעילה חברתית מאד נמרצת.
הרומן של חנה עם המטבח החל עם הנישואין, לדבריה, עד אז פסגת הקולינריה היתה חביתה. הנישואין לרפי, אבא שלי, הביאו אליה קרוב קרוב את המטבח ההונגרי משלושה כיוונים אבא סבא וסבתא, שלושתם שפים שידעו לעשות נפלאות במטבח ובקונדיטוריה. האישה של הבקושי חביתה, השתלטה בזריזות האופיינית לה על הכול, למדה ללא הרף, אספה מתכונים במחברות עבות כרס, השתלמה בלי סוף, שיפרה טכניקות והתמחתה בהפקת ארוחות נהדרות יצירתיות מהמטבח ההונגרי ובכלל. תמיד כולם לוקוקו.
הבחירה הטבעית היתה צמד מתכונים אהובים על כולנו הנושאים ניחוחות געגוע, שתיהן מהמטבח ההונגרי, פשטידת שכבות וכרוב ממולא. הלא הן: ראקוט קרומפלי וטולטוט קפוסטה.
ראקוט קרומפלי
ק"ג ורבע תפוחי אדמה
6 ביצים
25 גר חמאה
מלחפלפל
3 כפות פירורי לחם דקים ומשובחים
1 גביע שמנת
חצי גביע יוגורט
חלמון
מכינים כך:
מבשלים תפוא"ד קלופים במי מלח, יש להימנע מבישול יתר שכן יש לפרסם
מבשלים ביצים קשות
בתבנית משמנים מעט חמאה זורים בתחתית והדפנות פירורי לחם, מנערים עודפים.
פורסים את תפוחי האדמה והביצים לפרוסות ומסדרים שכבות לסירוגין, בסיס תפוחי אדמה מעל ביצים, ממליחים ומפלפלים, עוד שכבה ועוד שכבה תפוחי אדמה ביצים מלח פלפל
טורפים שמנת ויוגורט מוסיפים חלמון ביצה ופלפל שחור גרוס, יוצקים מעל השכבה העליונה, מפזרים בהיקף פירורי חמאה.
אופים כ-45 ד' ב-180 מעלות עד שיזהיב היטב.
ממתינים 10 ד' לפני שפורסים.
כרוב ממולא
כרוב בינוני
250 גר כרוב כבוש
בצל גדול
3 קבנוס
חצי ק"ג בשר בקר טחון
כוס אורז מבושל
3 כפות שמיר קצוץ
מלח פלפל
ביצה
קופסת רסק עגבניות
כף פפריקה הונגרית
מכינים באופן הבא:
חולטים הכרוב במים רותחים 1 דקות, מפרידים לעלים
קוצצים דק הבצל ומטגנים להשחמה
מערבבים בשר אורז חצי מהבצל מלחפלפל ושמיר עם ביצה
ממלאים את עלי הכרוב מגלגלים ומהדקים.
סוחטים היטב את הכרוב הכבוש ומכינים מצע עם יתרת הבצל המטוגן בתחתית הסיר, מניחים מעל בצפיפות את גלילי הכרוב, חותכים קבנוס למקטעים של 3 ס"מ מפזרים בין ומעל הכרוב.
שופכים שתי כוסות מים מהולות ברסק ובפפריקה, מבשלים על להבה גדולה עד לרתיחה. מכסים ומנמיכים להבה למינימום אפשרי לעוד שעתיים וחצי בסיר מכוסה. מתקנים טעמים ומגישים.
תודה אימהות יקרות שלנו, אוהבים אתכן.
מקסים וטעים
המון תודה ליעלי של המחבת
שתי נשים יפות ומיוחדות שהביאו לעולם שני ילדים מוכשרים ומדהימים שאני אוהבת מאד. יופי של פוסט ומתכונים.
דפני, המון תודה על המילים החמות ואנחנו רוצים לצרף אישה אחת שהביאה מוכשרת שאנו אוהבים, שמה בקי, את בטח מכירה
מכירה ועוד איך 🙂 תודה יקירתי האהובה. יישר כח!
אין כמו האוכל של אמא בעולם! הכל נראה טעים ומגרה את החושים, מעלה זכרונות ילדות.
הרבה בריאות ואושר לאמהות המקסימות.
תרצה, תודה רבה שמחנו לקרוא וכן, אמא זה המון טעמים טובים
פוסט מקסים, מתכונים נפלאים !
אמהות מוכשרות לילדים מוכשרים 🙂
איזה כיף לנו אלה, המון תודה, שמחים שקראת ואהב…
מתכונים מרגשים. תודה רבה!!!!!!
אמהות שוות לילדים שווים!! יופי של אוכל.
טליה