סתיו פאריזאי, כתבו עליו, הלחינו אותו ושיחקו אותו בשלל גווני החום והשלכת. העיר הרומנטית בעולם, מושא החלומות של רבים היא עיר המגורים של שרון, היתד שלה בשנים האחרונות, שם היא הולכת בעקבות החלומות המתוקים של עצמה ומקיימת לרבים אחרים המסיירים איתה בעיר האורות, שגם חווים את את תענוגות העיר באמצעות הבלוג עם השיק הפריזאי המשובח שלהhttp://www.parischezsharon.blogspot.fr/
קבלו נא את הבלוגים של שרון ושלנו "טעמיים כי טוב", במיזם סתווי משותף ומחבר, חוצה גבולות וימים, סוכות. סוכות שלנו- שדרות רחוב המתרוקנות מכפות תמריהן, במבצע יזום של הרשויות, לאספקת הסכך לאלפי הסוכות הנבנות במרחביהן. סוכות שלנו – קולות פטיש המהדהדים בלילה, ברחבי השכונות רגעים אחרי גמר הצום. סוכות שלנו – דוכנים שצצים לרגע בקרנות רחוב ושווקים מלאי מוכרים של ארבעת המינים ושלל קישוטי סוכות
החיבור בין הבלוגים יסוב על סוכות. שרון מביאה במלל ובתמונה את שוק ארבעת המינים ברובע הרביעי, "המארה" שבפאריז ואנחנו נגיש שלשת מתכונים ברוח סתווית, נושאי ריחות אדמה וגויאבות לשמחת יושבי הסוכות ואושפיזיהן באשר הם
קבלו נא את שרון שלנו, היישר מפאריז הסתווית
ערב חג במארה, גאווה יהודית
יש איזורים בפריז בהם אני יכולה לבלות פעמים רבות ותמיד ארגיש שעדיין לא ראיתי הכל. המארה הוא אחד המקומות האלה. עבורי המארה הוא אחד הרובעים המיוחדים בעיר האורות, מקום בו אני מרגישה הכי בבית מצד אחד, אבל במקביל גם מנסה להתחבר לזועה של אותם יהודים שחיו בפריז וגורשו למחנה המעבר דראנסי ומשם לאוושוויץ. לא סקסי לדבר על פריז בהקשר הזה, אבל כשצועדים ברחובות הקסומים של הרובע קשה להתעלם מהסימנים שנותרו. בית ספר יסודי עם תבליט המספר את סיפורם של הילדים היהודים הקטנים שלמדו בבית הספר ויום אחד נעלמו, אנדרטת השואה, בית הכנסת הישן ועוד מונומנטים יהודיים רבים מפוזרים בכל הרובע, עדות למרכזיותו בהיסטוריה של יהדות פריז.
כיום, המארה הוא בעיקר אחד האיזורים הכי טרנדיים ושיקיים בעיר, מקום אליו מגיעים כדי לראות ולהראות. אם תרצו, המארה הוא הווילג' של פריז. מלא בגלריות, חנויות יודאיקה, מאפיות ומסעדות כשרות, בוטיקים מדליקים, חנויות עיצוב, בתי קפה מיוחדים וגם מקומות המזוהים עם הקהילה הגאה. השילוב הזה של רובע יהודי עם שיק פריסאי עדכני יוצר אווירה מיוחדת מאוד המגיעה לשיאה בעיקר בסופי השבוע ובערבי החגים היהודיים.
אחד המחזות המיוחדים במארה מתרחש בימי שישי, לפני כניסת השבת. בזמן שתיירים ומקומיים פוקדים בהמוניהם את דוכני הפלאפל (אותו אוכלים בסטייל צרפתי עם מזלג), משכנעים החב"דניקים את הגברים להניח תפילין לצלילי מוסיקה חסידית המאפיינת סרטי בורקס משנות השבעים. הנשים זוכות לקבל נרות, שהרי כל אשה ובת מדליקה נרות שבת. האווירה במקום משעשעת ומעט סוריאליסטית, אני יכולה לבהות בתיאטרון הזה דקות ארוכות.
בערביי חג האווירה דומה, אבל לקראת חג הסוכות נוסף רכיב מעניין נוסף. לאורך רחוב רוזייר, לצד החנויות היהודיות קם לו שוק ארבעת המינים. ואז, כשהסתיו פולש לו לפריז והתפאורה של עיר האורות מעט אפורה וסגרירית, בין פלאפל פריזאי לספרי קודש, בין כיכר ווז' למרכז פומפידו, ניתן לבחור בקפידה אתרוג או לנענע לולב. האווירה בשיאה לקראת ערב החג הראשון או אז מגיעים קונים רבים לשוק וממלאים את הרחוב באווירה חגיגית ממש כמו בארץ הקודש. התחושה הזו של ערב חג מחוץ לישראל, תמיד מעוררת געגוע לדברים המקסימים שבמדינה שלנו ובמיוחד לארוחות החג, לריחות העולים מכל בית והכי הכי לחום של המשפחה והחברים.
כמחווה לשוק ארבעת המינים שברחוב רוזייר ולאווירת החג שהוא מביא איתו, החלטנו להביא לכם פוסט חגיגי משותף. פוסט חוצה יבשות, המסמל את המסורת היהודית שנשארת איתנו בכל מקום אליו אנחנו מגיעים בעולם.
בחיבור ישיר לרוח הסתווית הנושבת מהמארה, הכנו לכם גם מתכון לטארט גויאבות, הפרי הכי סתווי ישראלי וגם עוגת פיסטוק אמרנה לשמחת האושפיזין ביחד עם מתכון נהדר ללביבות כרשה שאותן אנו מציעים להגיש חמות עם רוטב יוגורט שמיר אגוזים קר.
טארט גויבות וקרם שקדים עם ממרח לוטוס
מרכיבים :
לבצק פריך
210 גר חמאה
75 גר אבקת סוכר
75 גר אבקת שקדים
1 ביצה
300 גר קמח
1 כפית גרידת לימון
לקרם שקדים לוטוס
100 גר חמאה
100 גדר סוכר
100 גר אבקת שקדים
2 ביצים
2 כפות רום
2 כפות קורונפלור
50 גר ממרח לוטוס
2-4 גויבות
מעט סוכר חום
הוראות הכנה :
בצק פריך
להקרים חמאה עם וו גיטרה אבקת סוכר ואבקת שקדים להוסיף ביצה ובסוף קמח ללוש לישה קצרה עד ליצירת בצק אחיד לקרר מעט לרדד, להכניס לתוך רינג, להקפיא למשך חצי שעה עד שעה
ולאפות אפייה עיוורת ל20 דקות בחום של 160 מעלות ולצננן היטב
קרם שקדים לוטוס
להקציף חמאה רום וסוכר בוו גיטרה עד לתערובת תפוחה להוסיף ביצים אחת אחת עד להטמעה להוסיף אבקת שקדים וקורנפלור עד ליצירת קרם חלק ובתנועת קיפול להוסיף את ממרח הלוטוס
לזלף את קרם השקדים על הקלתית האפויה ו לחתוך את הגויבות לפרוסות דקות ולסדר מעל
לפזר מעט סוכר חום על הגויבות ולאפות עד להשחמה של הקרם והגויבות בערך 30-40דקות
טיפ: במידה ונשאר קרם שקדים ניתן להקפיא
עוגה בחושה פיסטוק ואמרנה :
תבנית אינגליש קייק בגודל 28X10 סמ
מרכיבים:
190גר חמאה רכה
150 גר סוכר (שלושת רבעי כוס)
1 ביצה
70 מ"ל שמנת חמוצה (שליש גביע )
140 גר קמח (-כוס)
רבע כפית אבקת אפייה
רבע כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
70 גר דובדבנים מסוכרים וקצוצים (7 כפות)
60 גר מחית פיסטוק (שתי כפות)
במערבל עם וו גיטרה מערבבים חמאה וסוכר עד לקבלת קרם אחיד ותפוח מוסיפים ביצה ושמנת חמוצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים
מנפים יחד קמח אבקת אפייה וסודה לשתייה מוסיפים מלח מכניסים לקערת המיקסר ומערבבים עד לתערובת אחידה וחלקה מוסיפים את הדובדבנים הקצוצים ומערבבים קלות בתנועת קיפול
יוצקים את התערובת לתבנית איגליש קייק משומנת
ואופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות למשך 35 דקות
לביבות כרשה חמות ברוטב יוגורט שמיר אגוזים קר
קילו מהלבן של כרשות. חתוך לגלגלים דקים
ביצה גדולה
4 כפות קוואקר מהיר הכנה
4 כפות בצל מטוגן על להבה נמוכה חצי שעה
מכינים כך:
את הכרשות החתוכות יש להמליח ולהשהות בקערה חצי שעה. לאחר מכן לסחוט היטב. לתוך הקערה להוסיף כרשה ביצה קוואקר ובצל מטוגן לערבב היטב להוסיף מלח פלפל לפי הטעם. לטגן לביבות עד להשחמה. להוציא להספיג שמן על מגבת נייר.
להכין קרם משני גביעי יוגורט, שן שום כתושה, חופן שמיר קצוץ דק, 3 כפות אגוזי מלך קצוצים דק, מלח ופלפל גרוס לפי הטעם. להגיש קר ליד הלביבות החמות.
והעיקר, שבסוכות תשבו שבעת ימים והייתם אך שמחים באשר אתם…
חגים ומועדים לשמחה ולששון.
תודותינו החמות לשרון יקירתנו ידידתנו מהבלוג הנפלא http://www.parischezsharon.blogspot.fr/
וואו, גם קרם שקדים וגם לוטוס ביחד.. חבלז חגיגי ♥
וביחד עם הסמיפרדו המגניב שלך חגיגה משולשת…יאמי. תודה תותינק'ה
נוריתא הפוסט מרגש מאוד, המתכונים עושים חשק מיד להכין
תענוג לקרוא את הפרגונים שלך ואנחנו שמחים שמחים שלטעמך. חגים ומועדים לשמחה יקירתנו.
הגדשתם את הסיאה במובן החיובי. מ ה מ ם
אויש, את מתוקה, אבל ממש. תודה