כך למדנו אורן ואנוכי, מעיון בדף הרשמי של ארגון המזון והחקלאות של האומות המאוחדות(ראו הלינק שלמטה). 2004 היא מספר, אבל תדעו לכם שזו שנה שהוכרזה אז כשנת האורז. מאחר ואת האורז צורכים מיליוני אנשים בעולם, יותר ממחצית האוכלוסייה, והוא תופס מקום גבוה בראש רשימת ההזנה, אחרי חיטה ותירס, וכמותם, הוא חוצה גבולות גיאוגרפיים, בהיותו משמש מוצר יסוד בהרבה מטבחים, זול, מהיר ומשביע.
מסין ומהודו עשה האורז שתורבת, את דרכו ליפן, משם מצא עם הנוודים חסרי המנוח של התגליות והארצות ,את הפספורט האירופאי שלו, נדד לאפריקה וכעת הוא סובב עולם…
אורז אוהב מים וגדל בשלוליות, אפילו בארץ גודל בעבר, באיזור עמק בית שאן ואיך לא, גם בביצות החולה.
כן, בדיוק, היום אורז, מתכון איטלקי ומתכון מרכז אירופאי. ארנצ'יני או סופלי, תלוי איפה התמקמתם על המגף, ופודינג של אורז מתוק עם תלולית של ענן קרם פרש. אתם בוודאי גם מכירים ומוקירים את הגירסאות הבלקניות, טורקיות…ועוד מיני רייז פודינגים מהעמילן הטעים, המתמסר בקלות לטעמים הזה.
שתפו אותנו במתכוני אורז משלכם, הפתיעו אותנו, דווקא די נשמח להצצה במטבחים שלכם….
בסטה, בסטה, אוונטי פופולו, אורז!
3 כוסות ורבע של ציר ירקות עשיר(שמן זית בצל כרשה גזר שום פטרוזיליה ושמיר, סלרי(עלים ושורשים) עם פלפל אנגלי וטימין בישול ארוך, להבה נמוכה, שעתיים וחצי לפחות.
4 חוטי זעפרן מושרים 15 ד' במים חמימים
2 כפות חמאה
מלח ופלפל שחור טרי לפי הטעם
2 ביצים בינוניות
130 גר' פירורי לחם גסים
2 כפות שטוחות קמח
4 כפות שמנת קלה לבישול
קמצוץ אגוז מוסקט מגורר
חצי כוס פרמז'ן מגורר גס חצי כוס רצועות ומוצרלה
טימין טרי קצוץ
5 כפות עגבניות מרוסקות ללא קליפתן וגרעיניהן
גביע יוגורט מעורב בכף וחצי טחינה
זילופון של שמן זית איכותי
עלי אורגנו טימין או בזיליקום לקישוט
לבשל את האורז בציר עם הזעפרן, על להבה נמוכה סיר מכוסה כ-20 דקות, בגמר הבישול להוסיף חמאה לערבב קלות ולתת לנוח, להצטננות. אנחנו מוסיפים לפעמים קוביות קטנות של ירקות…
כשהצטנן, לערבב פנימה פירורי לחם פרמז'ן ומוצרלה, אגוז מוסקט מגורר, מלח פלפל, טימין טרי קצוץ משני גבעולים, ביצים, שמנת קלה וקמח.
לערבב לאיחוד.
משלב זה יש לכם שתי אופציות. המקור, מטוגן בטיגון עמוק, בחרנו לא לטגן, אפינו גירסת ילדים, מן ארטיק אורז חם על מקל, שטוב ששאלתם, לגמרי לא מוגבלת בגיל, זו יותר ילדות כמצב ולא ככרונולוגיה. גירסה אחרת, תבנית שקעים שמזמינה לשים את הרוטב בשקע…מה שכן, אחרי אפיה ריססנו בספריי שמן וחרכנו שוליים עליונים בברנר לאפיל וגם בשל הפריכות הנדרשת.
ונעבור בשידור ישיר ומהיר לפודינג אורז משגע
צריך:
100 גר אורז ריזוטו או אורז רגיל מסוג כלשהו
550 גר חלב
10 גר גרידת תפוז או לימון
כפית גרגירי וניל
20 גר סוכר
להגשה-1 כף קרם פרש
מכינים כך:
לשטוף את האורז פעמיים במים רותחים. לבשל את האורז במים עד לריכוך, לסנן .
לבשל שוב את האורז עם חלב סוכר גרידת תפוז, להוסיף גם כפית גרגירי וניל.
לבשל על אש נמוכה עד שהאורז סופח אליו את כל החלב.
ניתן להעביר את המסה לכלי הגשה ולהגיש חמים או קר. אם אתם הולכים על הגירסה הקרה, כשהמסה מתקררת להקציף 100 גרם שמנת מתוקה 38 אחוז שומן. לקפל למסה להעביר לתבניות סיליקון להקפיא.
מגישים עם קרם פרש
ניתן להעשיר ההגשה עם פירות יער או זילוף של שוקולד לבן מומס
מתמכרים לטעם, למרקם, מתענגים ברמות…
מאחלים לכם שבת שלום וט"ו אוהב.
*טיפ: לשבוע הבא כדאי שתהיינה קסטנייטות בבית…גם מראקאס אפשרי
אויש זה נראה ונשמע כל כך טווווווב….
מגניב ממש
תודה רבה איריסק'ה, שבת שלום וד"ש
אין כמוך, תודה
אנחנו מוכנים לטרייד אין, אורז פוקצ'ות, בכל רגע שתבחר. תודה מלך השוק הלילי של קרית גת, נסיך של פוקצ'ות